Ny musikk på listene - semesterets siste

Veps

Veps. FOTO: Matias Straume Mørland

 

Sola skinner i Trondheim, sommeren er rett rundt hjørnet og med en krypende eksamensperiode kommende leverer vi derfor semesterets siste liste. Denne uka er den ekstra sprekkfull av godbiter, med masse godt og nytt fra artister som Gæste Gutter, Uironisk distanse og kojo. Sjekk ut resten av lista nedenfor, og ellers god sommer! 

 

Veps –  «Break & entry»

Veps slipper en låt drevet av et skranglete piano med deilig refreng, deres tredje singel i forkant av det kommende albumet deres Dedicated to. Låten handler om gjensidig kjærlighet som aldri kommer, og nok en gang klarer Veps å fange den bittersøte stemningen man finner i krysningen mellom det noe lengtende pianoet og en gjallende gitar. Sterkt levert av bandet som holder oss spente. 

– August Alver Solli

 

kojo. –  «2PHONE» (feat. Anakin Justin)

kojo., tidligere kjent som Gerald Ofori og medlem i supergruppen VNMS, er nå Trondheims skjulte R&B-perle. Produksjonen hans er kul og dynamisk, og han har en fabelaktig stemme. På «2PHONE» leker kojo. seg også med vokalproduksjon, med nydelig bruk av vocoder på det som allerede er veldig prosessert, nesten hyper-pop type vokal. Med seg på låten har kojo. et annet stjerneskudd fra Trondheim, nemlig Anakin Justin, som nylig var månedens urørt på P3. Jeg håper virkelig dette er et samarbeid vi får mer av i fremtiden. 

– Martin Blom

 

Short Skirts – «Fat stacks»

På låten «Fat stacks» spiller trondheimsbaserte Short Skirts garasjerock av ypperste klasse. På denne låten tar de tilsynelatende inspirasjon fra både The Stooges, The Damned og vår alles kjære skandirock-helter Turbonegro. Ekte musikk, rocken ække død!

– Sondre Østgård  

 

Uironisk Distanse – «Overkvinne»

Det oslobaserte bandet Uironisk Distanse deputerte med deres første låt «Hjemme Bra Borte Best» i februar og nå har de endelig kommet med sin andre singel. Selv om låten handler om misunnelse er dette den perfekte indielåten å danse til i sommer. 

– Gvantsa H. Utmelidze

 

Gæste Gutter – «Kasper, Jesper & Jonatan» (feat. Martin Hazy)

Gæste Gutter slapp på fredag EP’en Gæste Gutter På Rømmen, med flere festlige låter. Bortsett fra singelen «Samme Tid» er «Kasper, Jesper & Jonatan» klart den mest fengende låten på prosjektet. Låten er en spretten up-tempo plugg beat, en sjanger Gæste Gutter kler veldig godt. Låten kommer med et fengende refreng fra Moe3 og både et gjestevers fra Martin Hazy og et samplet klipp av Vågard, som vitner om hvordan gruppen har fått en viss tilknytning til rapmiljøet i Bergen. Denne er verdt å sjekke ut!

– Martin Blom

 

acath – «goodbye»

Den amerikanske duoen Acath har sluppet sin tredje singel, en slags moderne shoegaze og post-punk-fusion. Låten «goodbye» er en interessant krysning mellom sjangrene og et godt tegn på hva duoen forhåpentligvis vil produsere i fremtiden.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Old Saw – «Revival Hearing»

En gammel grammofon kunne spilt denne bluegrass-atmosfæren ut i det vakre sommerlandskapet. Old Saw har virkelig laget minimalisme som utnytter banjoen, dagligdagse lyder og et flytende bølgelandskap som er helt pittoresk: som om et hjerte plutselig skulle vokse ut av en gammel trehytte, bli flere meter stor og sprengt en varme utover alle ansiktene. Resultatet: alle smiler av glede. 

– Herman Østby 

 

Argo Nuff – «she cried» (feat. Take Care) 

Ambientduoen Argo Nuff har sluppet låten «she cried» sammen med artisten Take Care, som mange kanskje kjenner fra hans hjemsøkende lydlandskap som har gått viralt på Tiktok. Sammen har de to laget en ekstremt vakker og tidvis trist ambientkomposisjon som leverer på et veldig høyt nivå.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Maruja – «Resisting Resistance»

Post-rock-bandet Maruja er ute med EP’en Connla’s Well, og høydepunktet er definitivt avslutningssporet «Resisting Resistance». En seks minutter lang instrumental post-rock-reise av aller høyeste kvalitet, båret av fenomenal saksofonspilling og krigersk trommespill.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Have A Nice Life – «When I Go Deaf»

Have A Nice Life har for mange en kultstatus på bakgrunn av albumet Deathconsciousness. Om man er en tilhenger av det albumet er deres nyeste singel «When I Go Deaf» definitivt verdt å sjekke ut. Åtte minutter med melankoli og et eksploderende klimaks.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Bladee – «ONE SECOND» (feat. Yung Lean)

Bladee har sluppet nytt album og det overgår absolutt albumet Psykos, som han slapp sammen med Yung Lean tidligere i år. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at Cold Visions er et av årets aller mest imponerende utgivelser. Bladee gjør skiftet til en type rage-rap/trap med innslag av sin ikoniske cloudrap-stil og det funker jævlig bra, spesielt med F1LTHY som hovedprodusent på mesteparten av skiven. Låten «ONE SECOND» er én av mine personlige favoritter fra utgivelsen og selvfølgelig har Yung Lean feature.

– Johan Kalvsjøhagen

 

LustSickPuppy – «OFF THIS»

Den råeste, voldeligste og mest seksuelle gærningen er tilbake: LustSickPuppy! Endelig en hel plate med sint, aggressiv, elektronisk og punkete hardcore. «OFF THIS» sparer heller ikke på kruttet. Hvis du liker Machine Girl er dette passende elektronisk dansbar attitude-musikk med en dundrende bass. Stå på og klor alle jævler, Puppy! 

– Herman Østby 

 

Stacy N.K.R  – «Meditation»

Londonbaserte Stacy N.K.R er en fersk artist, som bare sist uke dukket opp på radaren til FEBER. Hun har ikke sluppet mye, men omtrent alle låtene er helt fantastiske. På «Meditation» får du nedpå britisk rapping og et silkemykt refreng over jazza new school-beats, som like gjerne kunne tilhørt Isaiah Rashad eller Smino. Virkelig en deilig låt å ha med seg utover våren. 

– Martin Blom

 

Vanishing Twin – «The age of immunology - version»

Dette er jazzrockere med en ny alternativ versjon av låten som var på platen deres fra 2019. På den nye versjonen er det noen forandringer: låten er blant annet mer fyldig i reverb og det finnes muligens noen andre subtile endringer i lydbildet, men den beholder den samme flytende, vakre og sirene-aktige tekstsubstansen. Låten har også en suggerende effekt som gir meg lyst til å lytte til den på nytt. Muligens hypnose? 

– Herman Østby 

 

Moshi Moshi and the Moist Boys – «Losing Sleep»

Norges psychrockere eller Norges svar på Gizzard? Neida, her bærer det mer preg av punk og litt Iggy-tude over hele råkk’n‘rållen. Å ikke sove suger, men da kan det passe med denne lille surfern av en låt. Gitaren freser, bassen buldrer og trommene fekter. Ta en liten jigg med Ole Lukkøye til dette! 

– Herman Østby 

 

Los Bitchos – «La Bomba»

Dette er en kvartett med stil som lager soundtrack til flere av festlighetene dine. I hvert fall så er «La Bomba» en fest som er verdt å høre på. Dansbar og diskoaktig med preg av 70-talls-exotica (uten å være rasistisk). En prima dansbar låt som kan passe når du ødelegger en piñata full av godteri, øl eller lystgasspatroner.

– Herman Østby 

 

Diode – «Fear»

Dette er en hardråkk-gruppe fra California som er helt ned til beinet punk. «Fear» er ikke uten attituden, men holdningen er hylende i et ganske sterilt, elektronisk landskap som til tider kan låte litt fragmentert, utenomjordisk og fritert. Hjernen kan vel bare til en viss grad overlevelyder skapt for å  smelte den glaserte kjøttklumpen. Diode overlever du fint med. De er jo så kule! 

– Herman Østby 

 

Beings – «Flowers that talk»

Saksofonstjerna Zoh Amba, rockern Steve Gunn, PJ Harvey & Nick Cave, trommisen Jim White og studiomusikeren (Costello, Lou Reed, Bill Frisell, Marianne Faithfull, John Zorn) Shahzad Ismaily har gått sammen for å lage låter. Funker det? Det funker som en utrolig blanding av alle deres opplevelser for en vakker, kompleks, episk og frittflytende låt. Anbefales! 

– Herman Østby 

 

Motorpsycho – «Psycholab»

Hva trengs å sies her? Ærlig talt. Disse råkkerne har laget musikk helt siden vi begynte å slå pinner på steiner og grynte. Motorpsycho stopper aldri å overraske med at de blant annet fikk med Jello Biafra på deres forrige singel. Her er de i deres eget farvann med lys vokal, råkka gitar, men med elementer fra deres forrige plate: optimismen er på plass. Demonbox er over og en ny Beach Boys-Motorpsycho har tredd frem fra dette kadaveret. 

– Herman Østby 

 

The Coyotes – «The Good, The Bad, The Unseen»

Ordentlig råkk igjen! Ikke noe psykedelisk bullshit, post-rock-promping eller pønka pølpiss. Her er 70-tallet tilbake på sin mest sjarmerende måte. Gitaren er skarp og tempoet er kjørende i en ordentlig jaktscene. Du kan kjøre unna snuten i 180 km/t, føle alle mulige stoffer penetrere deg mens du spyr unna flammer til denne rullern. Ekte friker-sol-musikk! 

– Herman Østby 

 

Morgonrode – «Sniken»

Bandet Morgonrode kom nylig med sitt tredje album Det som blir og serverer atter en herlig blanding av norsk folkemusikk og improvisert musikk. Låten «Sniken» åpner albumet og introduserer oss for mye av det som skjer videre i albumet: Med lett fele-grooves og klang-effekter skaper Morgonrode et spennende lydbilde som bare gir meg lyst til å høre videre på hva bandet har kokt sammen denne gangen.

– Sara Visel

 

We the Faded – «On the Inside»

We the Faded har sluppet singel! Den nå to år gamle Østfold-gjengen har sluppet sin sjette singel «On the Inside». Bak en melodiøs, behagelig vokal kan en ikke si at det skjuler seg hardtslående metalriff, for instrumentalen er tydelig. Eller er vokalen gaven på innsiden av gitaren? Låten er rolig, svevende, lidenskapelig, og en flyter gjennom låten på en pop-aktig sky. Album snart, vær så snill?

– John Adelsten Donovan 

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte