Ny musikk på listene - uke 10

FIEH
Jansen Records

 

Vårens første liste er her! Vi har nok en gang funnet frem det beste av den nye musikken som har kommet den siste uken. På listen finner du artister som Fieh, Jonas V, Marie Dahlstrøm og BangBangWatergun! 

 

Fieh – «Texas Baby»

Legendariske Fieh holder koken også i 2023 med en ny singel vi alle kan danse til, dedikert til den ensomme stjernes stat i USA. Lørdag leverte de også en fet konsert på Studentersamfundet, der de heldige tilhørerne kunne få høre deres nyeste låt. «Texas Baby» er en liten forsmak på sommeren, med deilige synter og rytmer i en drømmende funky innpakning, slik vi har blitt vant til, og bortskjemt med, å høre fra Fieh. Deilig! 

– Emil Fjeldavli

 

Hudkreft – «Salamander» 

Norges sinteste punkband, Hudkreft, ga fredag 3. mars ut låten «Salamander». Vi får servert en tyngre produksjon enn vi har hørt fra gruppen tidligere. Det låter velkjent, samtidig som det er klart mer lydkrydder i miksen enn tidligere. Sangen er ispedd elektroniske lyder og den siste halvdelen av låten er en frenetisk instrumental. Hudkreft har virkelig modnet musikalsk og jeg gleder meg til de gir ut album senere dette året!

– Tor Magnus Lund

 

BangBangWatergun – «I don't know» 

Det Oslo-baserte bandet BangBang Watergun sin nye låt «I don’t know» er en usikker, men varm klem for både ører og sjel. Med vennlig gitarplukking, flytende synter og en dynamisk vokalprestasjon nedtoner de deres funky sound i bytte mot et sårbart lydbilde og en svevende atmosfære. En passende låt dersom man ønsker å flyte i tre og et halvt minutt. 

– Mats Fosdahl

 

Susanne Sundfør – «Aloysha»

Man går liksom tom for superlativer når man skal si noe om viktigheten og betydningen av Susanne Sundfør innen norsk musikk, og musikk generelt. 28. april kommer hun omsider med sitt nytt album, blómi, og «Aloysha» er første singel fra albumet. Gjennomgående tema for denne platen skal være håp og kjærlighet. Det er forfriskende å hø re fra Sundfør, som kanskje har vært mest kjent som en mørkets dronning, med låter som «The Brothel» og «White Foxes». Jeg er spent på skiva! 

– Emil Fjeldavli

 

Yves Tumor – «Heaven Surrounds Us Like a Hood»

Langt bak kan man høre noe som gjentas. Deretter kommer det et brudd «Well, if you die, it’s okay, you could just restart» og vi kommer rett inn i låten. En betong-tung drømmende låt om hvordan verden sine mange masker kan gjøre oss blinde for skjønnheten. Trommer, bass og vegger av summende synter geleider i kjærlighet-tematikken, helt til det kommer et skifte igjen og vi endrer et enda mer sørgmodig lydlandskap. 

«Sweet boy

You know you look just like your mother»

– Herman Østby

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Marie Dahlstrøm – «A Good Life» 

Danske Marie Dahlstrøm leverer knallsterk neo-soul-inspirert R&B med den hjertekjære singelen «A Good Life» fra hennes kommende album under samme tittel. Noen ganger er det enkle tekster og sterke vokalmelodier som best fanger følelser, her selvsikkert bevist av artisten. «A Good Life» utstråler positiv energi i godt selskap av følsomme indie-synter, karakteristisk perkusjon og sjelfull gitar, og vil garantert vekke vårlengselen din.

– Malin Isabel Disco Guleng

 

Hajk – «Not Your Last»

Hajk er tilbake!! Hele fire år har gått siden forrige hørbare livstegn fra denne Oslo-baserte gjengen, som tidligere har hatt hit-låter som «Medicine» på samvittigheten. Gladmelankolien er tilbake, og for et feiende flott refreng! Jeg håper på Trondheims-konsert snart og at «Not Your Last» ikke blir det siste vi hører fra Hajk! 

– Emil Fjeldavli

 

Jonas V – «Nam Tok»

Jonas V åpner kontoen for 2023 med en «altfor jæla mat» ny singel! Han har for lengst etablert seg som en av de aller beste rapperne i Norge, og nå er han i tilsvarende god form som da han slapp 21 Dager Seinere i 2013 og Un666utt i 2020. «Nam Tok» er en tung og digg låt. Beaten og stemmen til Jonas V går som hånd i hanske, og refrenget er fengende. Dette er singel nummer seks på omtrent et år, og jeg håper inderlig at det leder ut i et nytt album!

– Martin J. S. Blom

 

LEAH – «My Pleasure»

Oslobaserte LEAH er ute med sin andre singel, «My Pleasure». LEAH lykkes på glitrende vis i å fortelle kjærlighetshistorier fra studenttilværelsen på en troverdig og relaterbar måte som få andre klarer. De lykkes også i å bruke antall bandmedlemmer (8!!) til sin fordel, på en ordentlig smakfull måte, med blåserekke og kor. Legg spesielt merke til det som skjer med korstemmene på denne låten. Koret låter utrolig fett og gir en ekstra dimensjon til vokalist Leah Engevolds velklingende stemme.

– Emil Fjeldavli

 

Penny Bored – «Karma»

Fra Texas får vi rykende fersk pop-punk i god gammeldags stil fra Penny Bored, soloprosjektet til Faith Aleisa. Deres nyeste låt «Karma» er ekstremt fengende og passer perfekt inn på enhver gammeldags emo-pop-punk-skatemusikk-spilleliste!

– Simone Timonen 

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

ONR – «Keef og sånt m/lomma»

Oslo-produsent ONR opplevde å få harddisken sin fullstendig kokt. Med en ødelagt harddisk, uferdige låter og moralen mest sannsynlig på bunn slipper han et kompilasjon-verk fullpakket med slagere. Til tross for å være uferdig er «Keef og sånt» en vakker harpe-basert ballade, med silkemyke bars du absolutt må få med deg!

– August Solli Middelkoop

 

High Reeper – «Cold World»

«You ain't scared of a little speed, are you, man?», «Oh, you got some speed, man?», «Huh? No, I don't got no speed, man. You know what I do got, though, man? I got a joint, man» - Up in smoke. Sabbath-, Electric Wizard-, Cathedral-, Sleep-, Dopelord- og Bongzilla-type riffing med hårete fuzz i nepotisme: heldige, men samtidig knurrende stoner-blåsyre-blues. Grillfrityr blanda med kafkaesque fremmedgjøring, om ikke globaloppvarming-tema? To sigger i munnen på denne låten! Horna til satan, fanden, sarcophilus satanicus-stemning!

– Herman Østby

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte