Ny musikk på listene - Uke 10

 

 

Rigmor
Rigmor. FOTO: Bobby Mandrup

 

Kos deg med vår i Trondheim kombinert med ny musikk på listene! Som alltid er det sprekkfullt av låter verdt å sjekke ut, fra både inn-og utland. Hør blant annet GKR, Gunerius & Verdensveven og Rigmor!

 

Juell – «Room»

Denne låta plasserer seg vakkert i henhold til hvordan været i Trondheim har vært de siste dagene, som en første smak på våren, og en trøst om at lysere tider alltid kan komme. Med en fortryllende røst, vakre toner og en velskapt lydmessig utvikling, skaper Juell en på samme tid melankolsk og betryggende stemning, som tar vare på enhver som trenger det. Med andre ord går denne låta og våren parallelt, og lukker døra på den kalde vinteren. 

– Sondre Granås

 

Töddla – «Kristtornbær» 

Trondheimsbaserte Töddla er igjen aktuelle med singelen «Kristtonbær». Bandet markerer seg gjennom sin eklektiske stil, kjennetegnet av en rekke stilarter og uttrykk. Denne gang trekkes assosiasjoner i flere retninger, og kanskje spesielt i retning band som f.eks norsk/svenske Kalandra. Med tekster på norsk oppleves Töddla som særegent og fortjener en lytt enten du er interessert i prog, pop, metal eller alt imellom.

– Simen Almaas

 

Rigmor – «Ser kun dig»

Danske Rigmor har sluppet nytt album; Vælter vi mørket. «Ser kun dig» er en anspent, nostalgisk og generelt svært følelsesladd låt. Kjærlighetslåta minner meg om svenske Pascal, og gir meg lyst til å løpe fra alt og alle. Vi nordmenn burde virkelig få øynene opp for dette bandet!

– August Alver Solli

 

Gunerius & Verdensveven - «Nedrustning er oppussing av jorda»

Musikkmaskineriet i Gunerius & Verdensveven er i gang igjen, denne gangen med ny singel som resultat. «Nedrustning er oppussing av jorda» er en slags norsk art-punk fusion versjon av Talking Heads og det klinger godt. Noe av det morsomste og mest interessante som etter min mening har blitt sluppet i musikk Norge på veldig lenge!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Thea & the wild – «Listening to men talking» 

Er du også lei av å høre på irriterende menn prate? I den nye låta «Listening to men takling» av Thea Glenton Raknes, også kjent som Thea and The Wild, får du alt fra nydelig gitarspill til særegen vokal. Låten inneholder et budskap mange kvinner kan kjenne seg igjen i, pakket inn i en fengende melodi.

– Tuva Sogge

 

Shiner - «Breathe»

Den eksperimentielle hiphop-trioen Shiner er ute med ny EP! Tittelsporet «Breathe» blåser deg rett av banen med blant annet øreskjærende samples (av det gode slaget) og eksploderende trommer. Klare konnotasjoner til andre hiphopgrupper som Death Grips og Beastie Boys, men med en helt egen vri, og da på en svært god måte.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Anna Sahara - “Divine”

Anna Sahara har kommet med sin andre EP; Recall. «Divine» er en fengende, varm og sjelfull poplåt der man får et hint av hennes etiopiske røtter. Anna Sahara har en idyllisk, varm og vakker stemme og er virkelig en artist man burde holde et øye med. 

– Gvantsa Utmelidze


Twenty One Pilots - «Overcompensate»

Trodde ikke dagen skulle komme der jeg førte opp en Twenty One Pilots låt i Radio Revolt sine lister, men her er vi altså. Et band med en ekstremt varierende kvalitet innad i diskografien, med alt fra bunnpunktene i Scaled and Icy og Vessel og høydepunktene i Trench. «Overcompensate» er startskuddet til det kommende albumet Clancy som blir en oppfølger til deres beste album Trench, og det er veldig klart når man hører låta. Låta vinner på å ha en veldig interessant struktur, og en produksjon og et lydbilde som komplimenterer det veldig godt. Det lyriske funker i tillegg som en veldig god bro til alt Trench handlet om. Alt i alt en sterk singel, og jeg gleder meg til å høre retningen albumet tar.

– Johan Kalvsjøhagen

 

GKR (feat. tatjana) -  «ÞYKIR ÞAÐ LEITT»

Den islandske hiphopartisten GKR har allerede fått ros i norske medier for sin siste EP GKR 2, hvor låta “ÞYKIR ÞAÐ LEITT” er min favoritt fra denne utgivelsen. Kombinasjonen av unik flow på islandsk samt atmosfærisk, følelsesladd trap-produksjon er helt uimotståelig, og det er mer enn nok variasjon her til at det aldri blir kjedelig å høre på. Melankolsk piano åpner låten, spretne trommer driver den fremover før strykere gir enda mer emosjonell tyngde. Og den frijazzete synthavslutningen er en sann fryd å høre på. 

– Martin Holst Lindheim
 

Survey Monkey -  «Pedal»

Er du glad i musikk som skrangler? Liker du følelsesladd musikk? Hva med litt atmosfæriske teksturer? Da bør du sjekke ut nyeste låta til brooklyn-bandet Survey Monkey! Den byr nemlig på alt dette - og enda mer!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Free Nationals – «Gangsta» (feat. A$AP Rocky & Anderson .Paak)

Etter å ha skapt et navn for seg selv som Anderson .Paaks trofaste liveband, viste Free Nationals at de kunne stå på egne ben med deres selvtitulerte album fra 2019. Siden har det riktignok vært stille fra det Los Angeles-baserte bandet, frem til i dag. Bandet returnerer i storform. Med seg på refrengene har de .Paak, imens versene blir mesterlig håndtert av rappikonet A$AP Rocky. Instrumentalen glitrer som gullkjedet på singelcoveret, og låta gjør at både band og gjesteartister får skinne.

– Simon Torsvik Thingnes

 

 

Amalie Holt Kleive - «Når du våkner»

Jazzfenomenet Amalie Holt Kleive fra Porsgrunn kombinerer jazz med elektronika på den nye singelen “Når du våkner”, og resultatet blir følelsesladd popmagi. På “Når du våkner” har Kleive samarbeidet med stjerneprodusenten Vetle Junker, et lurt valg siden produksjonen hans utfyller Kleives sakrale stemme helt perfekt. Lavmælte, drivende trommer og dunkende synth utgjør grunnkompet, som får følge av svevende akkorder i gitar og piano. Resultatet blir en nærmest vektløs låt, som kombinerer det elektroniske og akustiske på vakkert vis.

– Martin Holst Lindheim

 

FUR - «Never knew»

Indierock-elsklingene i FUR er tilbake med nytt singelslipp og den tar deg rett tilbake til sommeren 2017. En lite komplisert og veldig feelgood indierock-slager! Varme gitarer, vakre melodier, varm stemning og alt annet man kan ønske seg.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Katie Tupper – «Need Nothing»

Den Kanadiske neosoul-fantasten Katie Tupper leverer en glimrende singel i form av «Need Nothing». Varm gitarklimpring, feite trommer og et mykt teppe av vokal og synth danner det perfekte bakteppet for Tuppers silkemyke vokal. Dette er det perfekte lydsporet for å nyte noen etterlengtede solstråler gjennom vinduet en tidlig vårdag.

– Simon Torsvik Thingnes

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte