Ny musikk på listene - Uke 11

 

MíO
Emil Vestre

 

Det er en ny uke, og musikkredaksjonen har lett høyt og lavt etter den beste musikken som har kommet ut! I denne ukens liste finner du flunkende nye låter fra artister som MíO, Angelo Reira, Combos, Vepsestikk og mange andre artister. Denne vil du ikke gå glipp av!

 

MiO – «Ingen tid å miste»

Det oslobaserte folkeprogrockbandet MiO slapp eit sjølvtitulert debutalbum i 2020, og no er dei tilbake. «Ingen tid å miste» er den nyaste singelen frå det komande albumet med same namn, som kjem ein gong i år. Låta går frå ei spak, visepopliknande byrjing til saftig fuzzy, feledreve rock. Dritfeit musikk.

– Anders Kruse

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Angelo Reira, Vin og Rap –  «Sandviken Hotell»

Vin og Rap 2 er tilsynelatende på vei, etter fem år og en hel haug med singler. Angelo Reira er en bergensrapper fra øverste hylle, men rus og mental helse har til tider stått imellom ham og musikken. Nå åpner han opp om fortiden med «Sandviken Hotell», med et slags gateperspektiv på psykiatrien. I forbindelse med låten gjorde Angelo Reira et intervju på Vin & Rap (@vinxrapworldwide), som jeg oppfordrer alle å sjekke ut. 

– Martin J. S. Blom

 

Combos – «Platypus Boys»

Det trondheimsbaserte bandet Combos er endelig ute med ny singel!  «Platypus Boys» er som et gøyalt spark i trynet av en punkete låt med nymetall-vibes, som selv nebbdyret Perry ville ha skreket med og rocket løs til!

– Simone Timonen

 

Josiah Steinbrick – «Tomorrow»

Her begynner Steinbrick med vakker saksofon og piano som klinger harmonisk. Elegant, vakkert og nesten litt dryppende. Dette er gråte-/fundere-musikk. Ta en pause for å bare tenke, se ut og bli litt melankolsk. Utmerket til disse aktivitetene passer en sigg, en god roman, noen å kose med, eller en kopp te. 

– Herman Østby

 

Dråpe – «In Too Deep»

Drømmepop-gjengen i Dråpe er tilbake! De slapp nettopp sin første lengre utgivelse siden 2015 med EP’en Omnitone. Her finner man blant annet låten «In Too Deep». Låten har en deilig og klangete Dråpe-aktig stemning, samtidig som den også biter fra seg med snerrende, energisk rockegitar. Jeg gleder meg veldig til å høre «In Too Deep» og resten av de nye (og de gamle) låtene fremført live på scenen Lokal i Trondheim 17. mars! 

– Emil Fjeldavli

 

Arshad Miamouni – «Guantanamo» 

Med singelen «Guantanamo» gjør Miamouni seg kjapt til et navn man bør kjenne til i tiden fremover. Som lytter serveres vi lekne linjer på et rytmisk sølvfat av en beat. Med kjappe og spretne dembow-rytmer kombinert med et svært catchy refreng, lukter dette sommerhit allerede nå.

– Viljar Sæbbe

 

Piotr Kurek – «Peach Blossom»

Eksperimenterende vokaleffekter preger det nesten religiøse lydbildet i denne låta. Alt er bedagelig og sindig, men likevel fascinerende, siden lydbildet blir mer og mer svevende og nesten akvarell-aktig. Vokalene er som borende puter på hjernen og du kjenner kanskje litt murring av hvordan de masserer deg. Anbefales om du trenger litt musikk å drømme til.

– Herman Østby

 

Vepsestikk – «Drømmer jeg» 

«Drømmer jeg» er den første utgitte låta til bandet Vepsestikk. Låta begynner med et instrumentalsamspill som kan minne om upbeat Daniel Lanois. Knallflott vokal introduseres etterhvert, og låta får stadig flere progressive elementer. Låta har alt fra temposkifter, rockegitar, rare akkordprogresjoner og TROMPETSOLO! Helt perrong.

– Johannes Gartland

 

Jutes – «Punkstar» (feat. Royal & the Serpent)

Canadiske Jutes har gått sammen med amerikanske Royal & the Serpent og skapt new-school pop-punk-låta «Punkstar». Det hele høres ut som en enorm mashup av det enhver selvutnevnt skater-punk-drittunge hadde på ipoden sin i 2011, med noe digitalt strøssel på toppen og selvfølgelig Ryan Santiagos distinktive vokal på slutten.

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Depeche Mode – «My Cosmos Is Mine»

Pappaene er tilbake! Du kjenner sannsynligvis noen som hører på Depeche mode. Enten det er onkelen din, faren din, eller læreren din som alltid går med den Ivar Aasen-t-skjorten og ellers hører på Foo Fighters. Uansett så står Martin Gore og Dave Gahan fortsatt stødig med et elektronisk (i dette tilfellet industrielt), romantisk og kaldt landskap med dirrende elektroniske rytmer og atmosfæriske vokaler i forgrunnen. Ikke så dårlig til tross for at de egentlig har gått ut på dato. 

– Herman Østby 

 

Museum – «Si meg»

Det nye trondheimsbandet Museum har sluppet sin første singel «Si meg». En veldig rolig melodi med vakre vokaler. Låten gir en sommerstemning et par hakk roligere enn Svømmebasseng. Bandet starter sterkt og det blir spennende å se hva mer de har i vente.

– Andreas Johnson

 

Kanaan – «Orbit»

Kjenner du huden krible i det den grønne dragen treffer tungespissen og alt flyter ut av persepsjonen og observasjonen, og kalibreringen blir tatt opp av fata-morgana, varmebølger og regnbuer i øyekroken din? Kanaan klarer å levere nomade-rock med episke konnotasjoner. Alle kan høre på dette når man kjører, spiller fantasy- eller sci-fi-spill, eller andre aktiviteter der man er ute av kroppen sin i et episk, krigersk landskap. Feit gitar, druide-bass og ben-trommer i psykedelisk-, stoner- og nikkehumør. 

– Herman Østby 


 

Håndgemeng – «Ultraritual»

De norske gutta i Håndgemeng har endelig sluppet sitt første fullverdige album med navnet Ultraritual. Tittellåta på albumet er en seig og sparkende låt, som stempler sammen diverse elementer fra blant annet fuzz, stoner, hardcore og sludge – you name it. En sikkelig kul sjangerhybrid av en låt hvert fall!

– Simone Timonen

 

Róisín Murphy, DJ Koze – «CooCool»

Rett på lette beats i lo-fi-terreng, med et vakkert orgel som pirrer i bakgrunnen. I forgrunnen er Róisín Murphy det fremste eksempelet på et popstjerne-fenomen i likhet med Diana Ross og Taylor Swift. Likevel har hun et slags nostalgisk, litt eksperimentelt utgangspunkt med et sukkersøtt lydbilde der gitaren nusser som en mus og bassen dunker som en marshmallow. Klissete og oppmuntrende godt samarbeid fra DJ Koze og Murphy! 

– Herman Østby

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte