Ny musikk på listene - Uke 11

Fløi
Fløi. FOTO: Christer Voll

 


Musikkredaksjonen fortsetter med å finne den beste nye musikken! Denne uka har vi samla et fint knippe med låter fra artister som Veps, Faye Webster og Angelo Reira. Her er det masse bra musikk å kose seg med frem til neste uke. Sjekk ut lista! 

 

Fløi – «Rollespill»

Er det Fløi som leder den neste generasjons Bergensrock? Det kan godt være! Med «Rollespill» brygger bandet på noe stort. Med inspirasjon tydelig henta fra store navn som John Olav Nilsen og Hjerteslag har Fløi også noe eget ved seg. Med melodiøs roping på refrenget og tidvis funky gitarriff gir låta også assosiasjoner til The Strokes. Gleder meg masse til mer! 

– August Alver Solli
 

slowshift – «EndUp (Acoustic)» (feat. Fay Wildhagen, Kristian Kristensen) 

Bandet slowshift slapp sitt første album world going one way i januar, og følger det opp med en akustisk versjon av låta «EndUp». Slowshift består av Kristoffer Lo, Brynjar Leifsson og Tomas Järmyr, samt ingen ringere enn strykeorkesteret Trondheimsolistene. Sammen skaper de en veldig særegen sound og musikk med dramatisk oppbygning, men i denne akustiske versjonen kommer det emosjonelle i musikken frem på en litt annerledes, om ikke tydeligere måte. Særlig gjennom utrolig vakker sang fra Fay Wildhagen og Kristian Kristensen er denne versjonen av låta rett og slett rørende.

– Sara Visel

 

Future Nostalgia – «Ode To Andy Brennan»

Oslobaserte Future Nostalgia har sluppet deres første låt for i år. Låta er en hyllest til Andy Brennan, deputy ved politistasjonen i serien Twin Peaks. Tematikken passer perfekt til den nostalgiske og drømmende følelsen lydbildet gir deg. Kort fortalt er låta et prakteksempel på deilig, svevende indie med klimatiske trommer. Like avslappet som dramatisk. En nydelig låt! 

– August Alver Solli

 

Blonde Rose – «Floride Gaze»

Som vanlig lyder det av god gammeldags gitarmusikk fra Trondheims navle, Fru Lundgreen. Når det attpåtil gjør det fra Trondheimsbaserte Blonde Rose, må det jo bare lyde godt. Dette er gutter som åpenbart tar inspirasjon fra gitarmusikkens store helter, og mest tydelig fra Led Zeppelin. I låta «Floride Gaze» får du vokaler hentet fra det aller dypeste av halsen, og rå instrumentalisme. På den måten vekkes den «Zeppelianske» ånden til live. Jeg gleder meg til å høre mer fra denne rå gjengen.  

– Sondre Granås

 

Eie – «THIS IS AN ACT»

Stavangerbaserte Emilie Eie med bandet Eie «eier» denne nye låten. Alt har en klaustrofobisk, til tider ekkel og barnslig estetikk med et rått punkete refreng. Her eksperimenteres det i støy; Det kjennes som at en atombombe detoneres når man hører skrikingen på slutten. En snodig og leken perle av punkrock. som vifter med halen og viser tennene sine.

– Herman Østby 

 

Faye Webster – «Wanna Quit All the Time»

På Faye Websters nye album Undressed at the Symphony, er det denne låta som umiddelbart skiller seg ut i mine øyne og ører. Tittelen på låta gir en slags forventning om at dette er en låt man skal kunne kjenne seg igjen i når man er litt nedfor. Og hvis det er slik at du skrur den på nettopp på grunn av det, tror jeg Faye får det som hun vil. For låta tar deg på en slags reise med utgangspunkt i at fortelleren bare vil gi opp, men så skifter tonen til det positive og hun innser, slik du også kan innse det, at du kommer til å finne ut av det. Pausen midt i låta, som først føles som en kapitulasjon før den jobber seg videre, forsterker dette på vakkert vis. 

– Sondre Granås

 

Angelo Reira – «Tung siden ung»

Tunge Trond aka Angelo Reira er endelig ute med albumet Endelig Ute! Etter flere solide singler som «Scenedum» og «Livsstil» har det bygget seg opp store forventninger, men Angelo er en som pleier å levere. På albumet er det flere låter som ligger på vippen mellom hiphop og elektronika, blant dem «Tung siden ung». Låten er produsert av DJ Boge (kjent fra A-Laget) og Imsito, som Angelo har jobbet mye med før, og har et herlig preg av liquid drum and bass. Låten er kort og god med et fengende refreng og en fet beat switch som leder fint inn i «Livsstil». Definitivt verdt å sjekke ut.

– Martin Blom 

 

Oeil – «Iridescence»

Tokyobaserte Oeil har sluppet sitt første album, som også er det første de har sluppet siden 2021. Etter EPen Urban Twilight ble plassert på Far Out Magazine sin liste over de 50 beste shoegaze-albumene noensinne, var forventningene til debutalbumet høye. Dream Within A Dream lever opp til forventningene, og «Iridescence» er nok den beste låta fra prosjektet.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Veps – «So Speak»

Veps har sluppet sin andre singel i forkant av det kommende albumet Dedicated To som slippes 14. juni. «So Speak» er en aggressiv og eksplosiv låt som gir deg lyst til å gå i ringa. Kan også tolkes som en kjærlighetslåt! Deilige harmoniseringer over ''enkel'' og svært fengende gitar følger deg gjennom låta, noe man ikke er fremmed for som Veps-fan.

– August Alver Solli

 

 

Botaii – «Been Before»

Botaii er endelig ute med «Been Before», en låt som har vært teaset lenge. Den har et behagelig, minimalistisk og litt eksperimentelt lydbilde med akustisk gitar, 808s, svevende lydeffekter og kreativ vokalproduksjon. Det kan nesten høres ut som en låt av James Blake eller Jim Legxacy, og er en perfekt nedpå låt å ta med seg inn mot sommeren.

– Martin Blom

 

Slow Hollows – «A World Is Waiting»

Albumet Bullhead av Slow Hollows byr på deppa indierock av beste sort, og endesporet «A World Is Waiting» er en masterclass i hvordan gjøre sjangeren. Definitivt noe å ha på radaren!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Mura Masa – «Still»

Mura Masa klarer å gjøre en låt med lite vokaler spennende, mye på grunn av de hakkete vokalene som blir brukt på mange ulike måter gjennom låta. Det føles forfriskende at det ikke er et drop i sangen, men at den likevel får deg i gang!

– Filippa Falster 

 

Adjentist – «The Edge»

Tromsøgjengen Adjentist har kommet med sin første låt på 7 år, og her får vi servert klassisk metalcore. Elgitaren stemmer i, trommene leder og hodet svaier i takt. Kontrasten mellom den grumsete, intense brølingen og den rene, harmoniske vokalen gir virkelig lytteren følelsen av å være på kanten.

– John Adelsten Donovan

 

namesbliss – «Complete the mission» (feat. scruz & Saiming)

namesbliss er et navn som dukket opp helt tilfeldig på Balamii radio i London, med en radiofreestyle som etter hvert ble låten «Iniesta flow». I 2024 har namesbliss vært i storform, og sluppet fire fete låter. Musikken er som en nedtonet og rolig type grime, med jazzy akkorder, myke synther og små doser av samples og lydeffekter. Kombinert med den krispe stemmen til namesbliss danner dette et nydelig lydbilde som man veldig fort blir glad i. Jeg krysser alle fingre for at disse singlene blir til et lengre prosjekt i løpet av våren!

– Martin Blom

 

Niko B – «tresspass coat» (feat. dexter in the newsagent)

Denne karen er artig, mann. Med den første singelen fra det kommende albumet dog eat dog food world, tar den unge briten oss med inn i sin verden. En verden fylt av humor, gjennom slappy beats og waggish bars. Det er umulig å ikke komme i godt humør av denne låta! Albumets slippdato er allerede satt, 24. mai. I mellomtiden kan jeg anbefale resten av Niko B sin diskografi, samt hans SoMe-profil og YouTube, for lettfordøyd underholdning.  

– Sondre Granås

 

FARIN – «Talking Water»

I skjæringspunktet mellom jazz, pop, rock og R&B finner du bandet FARIN. Gjengen er nå ute med sin andre låt, «Talking Water», en spennende og organisk låt med mange lag, som tar deg med på en reise fra nære landskap til det svevende og store. I tillegg byr låta også på en svipptur innom rockens gitarverden med en solo som kunne vært snappet fra strengene til legenden Reine Fiske og Dungen. I sum er dette en digg låt, og jeg gleder meg til å høre mer fra FARIN! 

– Emil Fjeldavli

 

Febueder - «Valley of kins»

Forestill deg en rennende foss, glitrende tropiske planter og at du steker deg i solen. Jeg vet ikke, kanskje er den balsam-følelsen av det rolige, eklektiske utvalget av instrumenter. På låten hører du mange forskjellige lydelementer med mye bruk av tammer, fløyte, stål-tromme og mange andre smakebiter du kan knaskelytte til på låta. Kos deg!

– Herman Østby

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte