Ny musikk på listene - uke 12

Tribino
Mathias Badilla

 

Det er en ny uke, og det betyr ny liste fra Radio Revolts musikkredaksjon! Denne uken er listen fylt til randen med norske og internasjonale artister, som Tribino, Naga Siren, Ekkolodd og Che Noir. Her er det masse spennende å sette seg inn i! 

 

Tribino – «Good Day Sir» (feat. Ivan Ave, KALENA)

Bergensbaserte Tribino er igjen aktuell med ny låt. På låten «Good Day Sir» samarbeider han med en annen bergensartist, KALENA, i tillegg til et vers fra en av de feteste norske engelskspråklige rapperne akkurat nå; Ivan Ave. Disse to bidrar til å løfte Tribinos uttrykk, og bidrar med melodisk teft i KALENAs vokal, og med tyngde i Aves vers. 

 – Emil Fjeldavli

 

Resa Saffa Park – «That's Just How I Feel»

Resa Saffa Park slipper fredag 24. mars EP-en Madness. Let me in!, med blant annet hennes nyeste låt «That’s How I Feel». Det er en melankolsk, tidløs og vakker ballade, med noe Lana Del Rey-aktig ved seg. Resa Saffa Park, egentlig Theresa, har en nydelig, særegen stemme, og man hører hun inspireres av jazz. Gleder meg til EP!

– Idunn Ødegård

 

Brimheim, The Raveonettes – «Veronica fever»

Brimheim, dansk artist som skingrer i art-pop, går sammen med duoen The Raveonettes, pionérer innen garasjerock.. Her er det en litt sentimental, regnfull-dag med triste overtoner. Vakkert, drømmende og blekt med et dramatisk hint av nødbluss i den dunkle tunnelen til det kullsvarte hjerte der saksofonen vræler. 

– Herman Østby 

 

Dinner Party – «Insane (feat. Ant Clemons)» 

Dinner Party er en real supergruppe startet i 2020 av Terrace Martin, Robert Glasper, Kamasi Washington og 9th Wonder. Flere av medlemmene er levende legender i jazz-verdenen og tilføyer pop-lydbildet en ny dimensjon. Deres nyeste singel «Insane» har med Ant Clemons som feature og inviterer inn til vakre harmonier og melodier med en hip og fokusert beat.

– Alexander Bugge Pasca

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen! 

 

 

J-Zino, Oral Bee – «Ruller fortsatt»

Brusern Bee sammen med cruisern Zi! Eller Zino rullern med Bee! Corny med stor K, men samtidig fengende refreng. Tegneserie-effekter, dryppende bass og refreng der de legger «jævlig» i Norge rundt. Perfekt for å gynge? 

– Herman Østby

 

Danny Brown & JPEGMAFIA – «Lean Beef Patty»

Alt som kan bli meldt om «Lean Beef Patty» har blitt meldt. Både Danny Brown og JPEGMAFIA har gjentatte ganger bevist at de er eneveldige herskere av eksperimentell hiphop. En vanskelig topp å herje, spesielt i et ekstremt turbulent internett-klima. Et klima som trekker ut det verste av folk som lever i trygghet bak avataren sin. «Lean Beef Patty» er praktfull og albumet Scaring The Hoes vol. 1 er  et forsøk på å fekte, erte og kritisere akkurat de som støtter dem mest.

– August Solli Middelkoop

 

Ekkolodd – «Blå Alveol»  

Bare få uker etter at Ekkolodd slapp sin første singel på flere år, har de jaggu sluppet en til! «Blå Alveol» låter som det Ekkolodd vi kjenner og har blitt glad i over to, og snart tre, albumutgivelser. Det er drømmende og flytende, og denne gangen er det over en ⅝-groove. Det låter fryktelig tøft. Hvis jeg ikke ble solgt av forrige singel, så er jeg det nå! 

 – Emil Fjeldavli

 

Blood Command – «Losing Faith»

Norske og kjente Blood Command tar oss med til en annen side av deres univers gjennom låta deres «Losing Faith». Låta er rolig, med nesten funky toner mot midten, hviskende kvinnelig vokal, en svevende gitarsolo og nydelig tekst som gjør at låta vil få en permanent plass på spotify-spillelista.

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Che Noir & Big Ghost Ltd– «Veracruz (feat. 7xvethegenius)»

Che Noir og Big Ghost Ltd er nå samla offisielt på et helt prosjekt Noir Or Nothing. «Veracruz» står i midten av prosjektet og fungerer som et toneskifte på skiva. Che Noir har en av de styggeste leveringene av stygge linjer over en Big Ghost Ltd beat som røsker deg ut av din gode, gamle komfortsone. Så fort du tror denne turen var over, stepper Thegenius inn med skumle, frekke bars og bekrefter at nettopp denne låten er noe av det kuleste i et kort 2023.

– August Solli Middelkoop

 

Kaja Gunnufsen – «Jazzing med Kaja» 

Kaja Gunnufsen entret og endret den norske popscenen med to albumutgivelser i 2014 og 2016. Siden den gang har det vært stille fra Gunnufsen. Nå er hun tilbake med en ny låt, «Jazzing med Kaja», og jeg håper virkelig dette betyr at et nytt album er på trappene. Gunnufsens herlig ærlige og melankolske tekster har vært en del av hennes signatur og dette finner vi heldigvis også på ny-låta. Dette er en herlig liten vår-låt!    

– Emil Fjeldavli 


 

Hævk – «Være Med På Leken»

«Være Med På Leken» er soveroms-rap over en lun og tung beat. Hævk fra Henningsvær, Lofoten spytter om pengebruk, pengetap og pengesøk. Slåsskamper, intriger og anger preger livet og noen ganger skulle bare ting gått riktig vei. Men, som alltid må man være med på leken.

– August Solli Middelkoop

 

Ghetto Ghouls – «Night of Terror»

Trondheims egne thrash-punk-crossover-metal gjeng Ghetto Ghouls er på plass med en bitteliten EP, og fra den er låta «Night of Terror» et prakteksemplar av ei kort og herlig låt som får opp energien med heftige riff og sinna vers!

– Simone Timonen

 

Genevieve Artadi – «Watch For The View»  

Genevieve Artadi slapp nylig sitt nyeste album, Forever Forever. Albumet er like eklektisk og sjangerspredt som Artadis musikalske CV, og lander til slutt med låten «Watch For The View». Denne siste låten er varm og minner litt om en progrock-ballade, litt à la King Crimsons «I Talk To The Wind». Gitarene er både akustiske og elektriske, men synthen er byttet ut med flygel. Det hele gir en slags ro og en følelse av å komme i havn.  

– Emil Fjeldavli
 

 

Atena – «Oh My»

Våre norske metalcore-legender i Atena viser en helt ny side av seg selv med den nye singelen «Oh My». Et nydelig mesterverk av en ballade som fortsatt inkorporerer elementer fra metal og core-verdenen som enhver emo-kid har vokst opp med og holdt tett inntil hjertet. Nydelig. Grin.

– Simone Timonen

 

nonne  – «Kun en passasjer»

Den tromsø-baserte psychrock-duoen nonne skal i april gi ut sin første fullengder, Omf!, og «Kun en passasjer» er andre singel ut fra plata. Låta er seig, minimalistisk, mørk og mystisk, og det hele låter særdeles bra, med en fantastisk miks. Imponerende og mektig fra Tromsø-gjengen! 

 – Emil Fjeldavli


 

Ørdop Wolkenscheidt – «Daughter of Leaves»

Dansk-komponist i mesterklasse. Kjent for narrative lydalbum, med store litterære landskap. Nå presenteres det et litt vakkert, jordnært, brunt, grøde-spor med lekre synther. Vann som er mikset med skvulpende hvitstøy og melankolsk klanger. Nydeleg, men inkluderer også basstromme, high-hat og dansende middelalder synth. Stilig arkaisk! 

– Herman Østby 


 

Naga Siren – «Clear the air»

Det norske skandinavia/amerika-hardcore hybrid bandet Naga Siren er tilbake med enda en singel, og her slår de til med ei skikkelig god pop-punkete låt med ekte og rå følelser som tydelig kommer frem gjennom vokal og trommer!

– Simone Timonen

 

Drongo – «Laks»

«Dans, dans, dans med oss»! Bassen som gnisser på bunnen av elveleie føder ut av rytmekavalkaden og rogne-synthen lekre oppdretts-rytmer! Her kan alle amfibier, sjøfugler, skalldyr og fiskeriminister svinge nakken, hodeskallen og ørekanalene i rytmiske spasmer av en ny atlantisk-klor: kort fortalt, alle sammen gjør den stygge dansen, «The Per-Sandbergern»! Sammen med Witzø-gjengen tar vi oss en glitterfisk til omega-3-disko! 

– Herman Østby 

 

Jenny Bakke – «Cry»

Innen norsk elektronisk musikk er Jenny Bakke et relativt ubeskrevet blad. Tidligere har hun vært å finne under artistnavnet Helven, men nå ruller hun ut singler under eget navn. «Cry» er en mørk og dronete låt, produsert av selveste Bendik HK. Stramme, nesten trap-klingende trommer sørger for fremdrift, hvor Bakkes hviskende stemme ligger nærmest som et slør rundt det hele. 

– Emil Fjeldavl

 

645AR - «MLK»

«645AR! Sometimes you gotta give it to him like babyfood! Something they can swallow». Hæ? Uansett, sure føtter med rosa og blå-farge trap med lette barnslige goo-goo ga-ga vibes. Twilight Zone-synth beat med hypeman som gliser i gulltanna med sikkel og koring i bakgrunnen som lyder i nerde-territoriet som skal bli mørbanka. Truserøsk i ørekanalen for faen! Dette rusker litt! 

– Herman Østby

 

Siril Malmedal Hauge & Kjetil Mulelid – «Kanskje i morgen»

Både Siril Malmedal Hauge og Kjetil Mulelid har flere duo-prosjekter på samvittigheten. Blant annet har Malmedal Hauge i en årrekke spilt i tospann med Jacob Young, og Mulelid har gitt ut flere plater med duoen Kjemilie, sammen med Emilie Storaas. Nå kombineres disse duo-kreftene til et album sammen. To så vakre stemmer på hvert sitt instrument, Mulelid på piano, og Malmedal Hauge med sin særegne, velklingende vokal. Låten «Kanskje i morgen» stammer fra Mulelids første soloskive, Piano, og nå er den også å finne på årets kanskje vakreste skive, Blues and Bells

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte