Ny musikk på listene - Uke 12

 

KALENA
KALENA. Foto: Oscar Theodor Tonning Bøe

 

Musikkredaksjonen serverer deg et stjernesprekket utvalg av artister du kan lytte til for å innvie den nye uka! Hør blant annet Kalena, Mount Kimbies samarbeid med King Krule og Dråkånis i ukas liste.

 

Kalena – «24»

Denne låta treffer hjem hos en ny-tjuefireåring, den gjør jo det. Og jeg som tenkte at de beste tidene var bak meg, at jeg bare har ett år igjen med ''Fuck it We Ball'', også er frontallappen ferdigutviklet og alt det artige i verden over. Men slik er det tydeligvis ikke, og det har Kalena fanget på mesterlig vis i låta «24». Med betryggende ord om at det alltid er mer å oppdage og lære, støttet av en deilig melodi, gir Kalena håp til oss unge, som i irrasjonale øyeblikk kan tro at vi er blitt gamle. 

– Sondre Granås

 

Drakånis – «Litt betatt»

Det skader ikke med litt små romantisk Rock ‘n’ roll i huet, ikke sant? Dråkånis er en ny stjerne på nattehimmelen som befinner seg i Oslo. Disse folka smeller med rungende bass og sprikende gitar med et hint av autentisitet i den ærlige, jordnære miksingen. Denne blir gøy å spille i bilen når sommeren trer frem. 

– Herman Østby

 

Leg Mode – «Who Am I Fooling»

Lange, store og klangfylte akkorder fra pedalsteel-gitaren, groovy trommer, funky basslinjer og behagelige, samt vakre vokalmelodier. Oslobandet Leg Mode har virkelig fått det til med låta deres «Who Am I Fooling». En låt som setter stemninga med en gang du hører på den, og du kan bare drømme deg bort i landskapet den skaper i hodet ditt.

– Johan Kalvsjøhagen

 

X CLUB. – «Native Wit»

Man kan trygt si at duoen X CLUB. (bestående av Ben Clarke og Jesse Morath) dominerer den australske technoscenen for tiden, og deres nyeste EP, WRESTLING WITH NEW TECHNIQUE, er en must-have for alle DJs der ute. På låta «Native Wit» serverer duoen oss en beinhard technolåt, full av saturerte synthlyder, repeterende vokaler og jumpy trommerytmer som ville snudd enhver nattklubb på huet av begeistring. På tide å finne fram danseskoa!

– Vebjørn Christie

 

Gangar – «Brobakken»

Norske folk-rock bandet Gangar kommer med sin første singel etter at de slapp debutalbumet Stubb i fjor høst. «Brobakken» fortsetter å minne oss på hvorfor Gangar har på ganske kort tid blitt et merkverdig band i den norske musikkscenen, med enda en folketone ikledd en ny rock/metal-drakt med hint av jazz. Særlig baryton-sax soloen står sterkt frem i låta med både sterk folkemusikk- og jazz-influens.

– Sara Visel

 

Mount Kimbie - «Empty And Silent» (feat. King Krule)

Gruppa Mount Kimbie jobber med nytt album, og på deres nyeste singel har de fått med seg selveste King Krule. Samarbeidet bringer frem et veldig interessant krysningspunkt mellom de to artistene og er en forfriskende låt å høre stemmen til King Krule på. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Moe3, Rage - «Samme Dans» 

Moe3, kjent fra Gæste Gutter, har sluppet sololåter og prosjekter jevnt og trutt de siste to årene. «Samme Dans» med Rage åpner kontoen for 2024, og det føles virkelig ut som riktig låt til riktig tid. De siste årene har sample-basert hiphop fått en voldsom oppsving i Norge, og «Samme Dans» høres ut som en kombinasjon av denne trenden og Moe3s bakgrunn fra Gæste Gutter. Trommene er trap, men låten har et deilig, tilbakelent driv. Refrenget fra Moe3 er fengende og verset til Rage, som før denne låten var ukjent for meg, er både solid og vittig. Rett inn på spillelisten!

– Martin Blom

 

Chuck Strangers - «Count on My Love»

Kort tid etter det nye prosjektet til Erick the Architect, I’ve Never Been Here Before, slipper den andre halvdelen av den fantastiske hip-hop duoen fra Flatbush, New York sitt bemerkelsesverdige, intime og selvransakende verk. Chuck Strangers, er på fireførtifire-bølgen og hiver lytteren inn i en vakker, men vanskelig introspektiv reise gjennom livet til pro-era rapperen. «Count on My Love» er det avsluttende sporet av prosjektet A Forsakens Lovers Plea og i kontekst av hele albumet, er dette muligens årets beste prosjekt. 

– August Solli Middelkoop

 

Full Earth - «The Collective Unconscious»

Endelig fikk vi debut-albumet til Full Earth, og det leverer! Låta «The Collective Unconscious» befinner seg midt på albumet Cloud Sculptors og er et 18-minutters langt powerhouse av en låt. Her er det progrock, postrock, elektronisk musikk og mye mer å ta tak i!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Sløtface – «Final Gørl»

Lenge siden sist? Neida, Sløtface kom med en singel og et helt album i fjor. Likevel så spys det ut poppete rock i hytt og gevær fra Haley Shea. Hva med denne låten? Den går rett på og sparer ikke på ved bruk av tiden. Vi går rett på trommene, bass og gitar, samt innskudd av støy når Shea synger. Låten er en liten rask godbit som handler om å bli jaktet ned av mordere. Et morsomt lite stikk på femicid-pesten som preger skrekkfilmene. En vil ikke alltid være helten. Noen ganger vil man bare være den ordinære som dør. 

– Herman Østby

 

Yung Lean, Bladee - «Sold Out»

Yung Lean og Bladee er på ingen måte artister som behøver en introduksjon. De har nå slått seg sammen på et helt album, og her forsøker de å gjøre noe nytt. «Sold Out» befinner seg midt på Psykos, og er en catchy, velprodusert poprock-låt med tidvise innslag av postpunk, typ artister som Molchat Doma og Soviet Soviet.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Kamfer - «Jeger Uten Spor»

Prog-rock på norsk! Østfold- og Follobaserte Kamfer er riktignok et relativt ferskt band, dog det er tydelig at medlemmene har lang erfaring som musikere. Litt garasje, litt punk, litt pop, og en god dose rock resulterer i en låt du kan lene deg tilbake og nyte. Deilig, rett og slett.

– John Adelsten Donovan


 

Cola – «Bitter Melon»

Låten begynner med et nydelig gitarostinat som knar hjernen sammen med bassen og trommene. Det kan kanskje minnes litt om Radiohead, men Cola bruker sine egne triks for å sette sammen et lydbilde som i det ene øyeblikket er både esoterisk og magisk, og i det andre øyeblikket litt mer ondsinnet: noe som lukter dissonans. Likevel er dette en fabelaktig og drømmende låt som er både monoton i uttrykket, men likevel aldri mister interessen din. 

– Herman Østby

 

Nia Archives - «Unfinished Business»

Den 24 år gamle produsenten/DJ-en Nia Archives blir bare et større og større navn i musikkbransjen. Måten hun kombinerer jungle og tidvis drum and bass med catchy popmelodier gjør dette til en veldig trygg låt for de som ikke er så vant i sjangeren, samtidig som den absolutt hører hjemme på enhver veteran sin spilleliste

– Johan Kalvsjøhagen

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte