Ny musikk på listene - uke 13

Hilma Nikolaisen
Julia Naglestad

 

Ny uke, ny liste fra Radio Revolts musikkredaksjon! Hver uke leter vi høyt og lavt etter den beste musikken som har kommet ut, og denne uken har vi funnet en haug med fantastiske låter fra artister som tigerstate, Rambow, Desire Marea og Hilma Nikolaisen! 

 

tigerstate – «Soltar Pra Fora»  

Ny musikk fra tigerstadsbandet tigerstate er alltid spennende. I november i fjor slapp de album, men denne gjengen ligger absolutt ikke på latsiden, og er igjen aktuelle med låten «Soltar Pra Fora». Med på laget denne gangen har de fått med seg norsk-brasilianske Gabriela Garrubo som leverer herlig vokal på portugisisk. Dette bidrar til å løfte og fremheve det fremtredende søramerikanske særpreget til låten på en varm og deilig måte. En skikkelig godlåt, med stilig gitarspill og vakkert omslag.  

– Emil Fjeldavli

 

Salami Rose Joe Louis, Soccer96 – «Nostalgic Montage/ Akousmatikous»

Hun er produsent, vokalist og musiker. Salami Rose Joe Louis skaper sånne, nusselige, søte, glitrende smaragder og krystaller av noen låter. Stemmen er som sukkerspinn for trommehinna med en morsom, naiv tekst. Det kiler litt faktisk. Her sammen med den glimrende duoen som stråler innenfor klubborientert jazz med Soccer96. Ærlig talt en perle.  

– Herman Østby

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Hilma Nikolaisen – «Aha!»

Med «Aha!» drar Hilma Nikolaisen frem slengbuksene til fengende lofi-produsert rock. Med en lekende melodi og krusende gitarspill låter dette som hentet rett ut ifra en skive av australske Babe Rainbow. Med en flørt for retro-psych er «Aha!» en enormt sjarmerende låt og gjør at jeg kaster enda et lengselsfullt blikk mot festivalsommeren. 

– Simen Almaas

 

Mynameisntjmack – «Leak»

Karen som ikke heter Jmack er nå i sin 2017 era og trekker inn tydelige elementer fra Saba og Brockhampton, artister mange mener har gått litt ut på dato. Likevel er det en rik og smakfull oppstandelse av en høyt anerkjent og elsket lyd. Dette er andre singel på to uker og en skal ikke se bort i fra et prosjekt i nær sommerlig fremtid.

– August Solli Middelkoop

 

 

Desire Marea – «Be Free»

Det er viktig å skjønne at Desire Marea også kommer med et rykende fersktr album i april. Det er her likevel en smakebit der afrobeat-bass og vokal gir et lekent og spennende album i vente. Allerede lovende når trommene kommer og du får et svært refreng med gneldrende blås og gitar. Her er spirituelle elementer blandet ut med musikk inspirert av metall. Det er rett og slett kolossalt!  

– Herman Østby

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Herman Wildhagen – «This Time» 

Herman Wildhagen er kjent fra drøssevis av forskjellige band, som blant annet Magic Mirror og Panda Panda. Nå har han signert platekontrakt med Braveheart Records og skal gi ut sitt første soloalbum der. På denne første singelen har han fått med seg et skikkelig stjernelag med kremmusikere, deriblant Morten Qvenild på piano og Nikolai Hængsle på bass. «This Time» er en utrolig fin låt, som ikke bare er vakker og nær, men som også spanderer på seg en sylfrekk vrengete gitarsolo. En herlig første lytt på en plate jeg er spent på å få fatt på!

– Emil Fjeldavli

 

Lyric Echoes, Nils Petter Molvær, Harald Haerter  – «Spheres II - (Remix)»

Spennende soloprosjekt av Daniel Strässler med fokus på plass og rommet musikken beveger seg i. Vakre sentimentale, flytende klanger med dryppende gitar og luftig trompet fra selveste Nils Petter Molvær gir oss et kompleks og nydelig lydbilde. Musikk for å lufte og løfte hodet. 

– Herman Østby

 

Rambow – «F.H.D.S!»

Singel nummer to som varmer opp et heftig albumslipp fra den lekende provoserende rapperen fra Furuset: Rambow. «F.H.D.S!» og store deler av det nye prosjektet er produsert av selveste JNS, kanskje den heiteste beat connoseuren akkurat nå. Denne skumle komboen tilsier selvfølgelig at Rambow og JNS herjer og dominerer. 

– August Solli Middelkoop

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Moor Mother, Aquiles Navarro, Keir Neuringer, Kyle Kidd – «WE GOT THE JAZZ»

Hahaha, rett og slett Moor Mother som tuller rundt med et jazzete lydbilde med esoteriske dryss. Vær så snill og bli kjent med Moor Mother som bygger Hip-hop med erfaring fra frijazzen og en evne til å utvide hjernen. Her er de ukjente Kyle Kidd og Keir Neuringer, sammen med den kjempegode trompetisten Aquiles Navarro. 

– Herman Østby

 

Gretschen Parlato & Lionel Loueke – «If I Knew» (Feat. Burniss Traviss & Mark Guiliana) 

Gretschen Parlato har en solid greie på gang sammen med den vestafrikanske ninjagitaristen Lionel Loueke. De to skal slippe album sammen, og låten «If I Knew» er en forsmak på dette. Burniss Traviss står for bassingen og Mark Guiliana, Parlatos ektemann, står for trommingen. Dette er en herlig, groovy låt med funky rytmer. 

– Emil Fjeldavli

 

Ashley Henry – «Love Is Alive»

Om du ikke har hørt på plata Ashley Henry’s 5ive fra 2016 så gjør du det NÅ! Og så kommer du tilbake og blir en fan av denne glade, nesten frustrerende optimistiske låten. Fantastisk komp og melodiøs-føring fra Henry. Vokalen er et ekstra lag av smør og blås som sukker. Luftig og lekkert bakverk av Henry, en liten makron av en låt! 

– Herman Østby

 

Vado – «Narcissist»

New York har aldri vært mer New York og det er så forbanna deilig. Vado, den over gjennomsnittlige produktive rapperprodusenten, har samarbeidet med nærmest alt som ikke kan og kan kalle seg en tilhører av Griselda, men nå er det nemlig på tide å bevise for verden at han kan stå på egne bein. Det kan han! «Narcissist» er kjærlighets dramatikk på sitt verste og giftigste. Ikke no kjærlighet i hjertet av byen kan man vel si.

– August Solli Middelkoop

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Karen Mukupa – «Hvid Pige» - Radio Edit»

Hvordan er det å være både dansk og fra Zambia? For Karen Mukupa er dette temaet for den politiske og melankolske «Hvid Pige». Rolig beats og vakker spilledåse-lyder i bakgrunnen, ekko og koring skaper likevel aggresjon og stor sentimentalitet hos oss som lyttere. Hvem andre enn sjefen selv tar opp rasisme i det danske samfunnet? Hvertfall ikke de fordømte politikerne. Du er rå, Karen! 

– Herman Østby

 

Shepherds Reign – «Ua Masa’a»

Om du synes det blir for lite variasjon og mangfold i metall-musikken, så leverer Sheperds Reign helt rått! Polynesisk metall med musikere med familie fra Stillehavet, Asia og New Zealand. Når det er sagt er musikken ikke bare drevet på at det er en gimmick, men den faktisk utrolig rå og primal. Litt som Avenged Sevenfold og Gojira, bare ikke corny. Opp med geviret for Sheperds Reign. 

– Herman Østby

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte