Ny musikk på listene - uke 14

Wholesome Band
Olav Vikingstad

 

Det er påske, men musikkredaksjonen har selvfølgelig satt sammen en liste over ukas beste låter likevel! På denne ukens liste finner du ny og fet musikk fra artister som Marte Eberson, Wholesome, JPEGMAFIA og Overcity. God påske!  

 

Marte Eberson – «White Birds»

Norske Marte Eberson sjonglerer fengende melodilinjer og et deilig driv på «White Birds». Dette er et stemningsfullt stykke gjennomarbeidet syntpop som har nok overraskelser til å ikke låte hverken glatt eller oppbrukt. Jeg biter meg spesielt merke i det ultrafengende pianoriffet som dukker opp med jevne mellomrom; det blir en utfordring å få dette ut av hodet.

– Magnus Rygge

 

Tyler, The Creator – «DOGTOOTH»

Nesten to år senere får vi en uunngåelig deluxe fra mesterverket Call me if you get lost, nå Estate sale. «DOGTOOTH» er kanskje årets deiligste kjærlighetslåt, og gir utrop både til de nostalgiske fansene med «Loiter Squad»-referanser og de nye som er fan av den klissete Tyler greia. 

– August Solli Middelkoop

 

Wicca Phase Springs Eternal – «Moving Without Movement»

GothBoiCliques Wicca Phase Springs Eternal returnerer bare måneder etter hans forrige album med en drivende postpunk slager. I typisk Springs Eternal stil er «Moving Without Movement» sitt lydbildet atmosfærisk og teksten er dyster, men tydelige forbedringer i produksjonen løfter uttrykket hans til nye høyder. Dersom Springs Eternal sitt nye selvtitulerte album er av denne kvaliteten, kan det hende vi venter på noe storslagent. 

– Mats Fosdahl

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Wholesome – «It Started With You»

Det norske bandet Wholesome er tilbake med sin første utgivelse siden Juli 2021. «It Started With You» er en energirik og eksplosiv låt med et skrikete gitarriff lagt over en drivende progresjon i kjent Wholesome stil. Bandet viser oss også en mykere side med en keyboard-bridge som gir låta pausen den trenger for å kunne legge ekstra trykk på eksplosiviteten. Singelen er den første av flere planlagte utgivelser i løpet av året.

– August Alver Solli

 

JPEGMAFIA x Danny Brown – «Garbage Pale Kids»

Den fjerde låten av Scaring The Hoes Vol 1. er like bråkete som den er forførende. Låten legger seg rundt en japansk reklamefilm om kjøttinnpakning fra 1985 og sampelen er så utrolig godt inkorporert i pauser med gitarsoloer og den karakteristiske stemmen til Danny Brown. Kronen på verket er de utallige beatswitchene som selv får  den største old headen til å kremere!

– August Solli Middelkoop

 

Kassa Overall – «Make My Way Back Home» (Feat. Nick Hakim & Theo Croker)

Kassa Overall er en amerikansk rapper, jazzmusiker og produsent. Blant de mer bemerkelsesverdige tingene han har gjort finner vi det politisk ladde prosjektet til Terri Lyne Carrington, Social Science.  «Make My Way Back Home» er en singel fra et album som kommer i mai, med flere kjente og store jazznavn. Dette er en pen låt som befinner seg i grenselandet mellom rap, jazz og R&B. 

– Emil Fjeldavli 

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Overcity – «Old School Love»

Ny lekker låt fra Overcity, «Old School Love». Det man fra verset kunne trodd var en rolig kjærlighetsballade tar en helomvending ved refrenget, og plutselig befinner man seg i et deilig, energisk diskolandskap. Med euforisk, drømmende synther og feite trommer er «Old School Love» en flott låt som får uttrykt mye på kort tid.

– Emil Fjeldavli 

 

Jelassi – «Hallmatten»

Svenske Fatima Jelassi er på sitt mest introspektive og beste. Låten gir en kraftig skildring av oppveksten,hennes indre demoner og kampen som alltid har vært en del av livet hennes, enten det er PTSD eller ADHD.«Hallmatten» er et mesterverk uten like og absolutt en av årets beste låter.

– August Solli Middelkoop

 

Avind, Louien – «Puslespel»

Oslobaserte Avind, med vokalist Tonje Tafjord i spissen, skal til våren komme med sin tredje fullengder. På singelen «Puslespel» har de også fått med seg Louien, en av Norges vakreste stemmer. Tafjord og Louien i tospann låter nydelig, og kler denne smått håpefulle vårlåten perfekt. 

– Emil Fjeldavli 

 

Twelve’len x Denzel Curry – «Lady Draco»

Et samarbeid som gjentatte ganger har bevist at produktet som blir levert bare er kvalitet. Carol City-duoen spoler tilbake til sine røtter. De er på sin «raider klan»-era og vi får slowed vocals på hvert hook! Om det ikke er nok, så er det tunge linjer fra både Twelve’len og Denzel og det leveres særdeles godt!

– August Solli Middelkoop

 

Darling West – «Will I Ever Know»

Darling West sitt nyeste album, Cosmos, inneholder flere skikkelige perlelåter. Blant disse perlene som fortjener å løftes frem har vi låten «Will I Ever Know». Det er så kult å høre hvordan et poppete uttrykk kler disse vakre og nesten tradisjonelle, americana-låtene, med synther og superpunchy trommer. Dette merkes spesielt på refrenget, som gynger så utrolig godt. Lekkert!

– Emil Fjeldavli 

 

Billlie – «EUNOIA»

Funky, søt og velprodusert: alle ingrediensene nødvendig for en god k-pop låt. «EUNOIA», hentet fra Billllie sin helt nye EP, har alt dette og mye mer. Med refreng og instrumentasjon laget av sukker, er låta like elskverdig som den er catchy. Dersom du liker å ha det litt morsomt, er denne låta verdt å sjekke ut.

– Mats Fosdahl 

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Deerhoof – «Miracle-Level»

De alternative rockerne i Deerhoof har kommet ut med sitt nyeste album, Miracle-Level. Tittelsporet på platen bryter litt med forventningene til en Deerhoof-låt. Gitarene har ikke en like drivende rolle, tempoet og intensiteten er lavere, og man kan formelig høre knirkingen fra flygelet. «Miracle-Level» er en melodisk sterk, lekker liten låt fra Deerhoof. 

– Emil Fjeldavli 

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte