Ny musikk på listene - uke 15

Røsten

Håkon Brunborg

 

Påsken er snart omme, og hvilken bedre måte å avslutte ferien på enn med en ny liste! Mens alle andre har hatt fri har musikkredaksjonen brukt ferien på å finne den beste nye musikken, med artister som Røsten, KAYTRAMINÉ, reveil og Ingrid Saga. Denne vil du ikke gå glipp av!

 

Røsten – «Our Love» 

Leon Røsten er en mangefasettert og virkelig dyktig musiker, kanskje mest kjent som jazzpianist og hjernen bak den hippe kvintetten Leon Røsten Odyssey. I tillegg til dette har han gjennom soloprosjektet Røsten nå gitt ut to plater, nyligst platen I Could Even Try To Change Your Mind, produsert av Håkon Brunborg. På platen  har han med seg et knippe gode hoder, blant annet Erland Dahlen på perkusjon og Tuva Halse på fiolin. Låtene på platen virker tuftet på visetradisjonen etter for eksempel Nick Drake og Bob Dylan og det hele låter vanvittig bra. Det er kult å høre vakker musikk i så forskjellige uttrykk som i Odyssey og dette soloprosjektet. Jeg håper jeg får høre disse låtene live snart! 

– Emil Fjeldavli 

 

Ingrid Saga – «Traces In Your Mind»

«Folkemusikkinspirert» har blitt en ny merkelapp som låtskrivere kan slenge på en rolig nedtonet poplåt for å gjøre den litt mer spennende. I noen tilfeller er det kun tomme ord, andre ganger låter det litt som «Traces In Your Mind» av norske Ingrid Saga. Dette er en veldig fin, litt lo-fi, rolig gitarpoplåt som ikke nødvendigvis sprenger grenser i form eller innhold. Den er rett og slett bare veldig godt skrevet og arrangert, og veldig deilig å høre på.

– Magnus Rygge


 

KAYTRAMINÉ – «4EVA» (feat. Pharell Williams)

KAYTRAMINÉ er et tohodet musikalsk monster bestående av gigantene KAYTRANADA og Aminé. KAYTRANADAs jazzete sound kombinert med Aminés særpreg gjør dette til en skikkelig banger, og det blir sjelden feil å ha med legenden Pharell Williams på laget, med produksjon og vokal. Debutplaten fra denne duoen er rett rundt hjørnet og kommer 12. mai. 

– Emil Fjeldavli 

 

redveil –  «black enuff» (feat. JPEGMAFIA)

Den unge rapperen redveil viser enda mer bredde på sin nyeste låt sammen med JPEGMAFIA. På «black enuff» går redveil bort ifra sin avslappede rappstil og inn i en eklektisk og råhard flyt over en brummende og eksplosiv beat. Låten er fullstendig produsert av redveil selv, som er spesielt imponerende gitt hvor skreddersydd beaten er for gjesteartisten JPEGMAFIA. Nå er det bare å krysse fingrene for flere slike samarbeid fremover.

– Aksel Henrik Lessum

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

EABS, Jaubi – «Sun»

Stilig med at flere følger den hiphop-inspirerte jazzen. På den andre siden så kan man si at EABS alltid har vært på den eksperimentelle siden av polsk jazz. På denne låten leker de sammen med den pakistansk-baserte kvartetten Jaubi. Kort fortalt en spenstig, syrete, lekende og sensuell massasje av en låt.

– Herman Østby


 

Dinner Party – «For Granted» (feat. Arin Ray & 9th Wonder)

Stjernelaget Dinner Party hadde ikke med seg sample-guruen 9th Wonder på sin forrige singel, «Insane», men han er med igjen på denne nyeste låten, «For Granted». Vanndråper og rennende vann utgjør en stor del av lydlandskapet på låten og bidrar nesten som perkusjon. Musikalsk befinner «For Granted» seg fortsatt i R&B- og hiphop-landskapet med sjelfull vokal og saksofon.

– Emil Fjeldavli 

 

Ashley Henry – «Day Dream»

Komponisten og pianisten fra Sør-London er tilbake igjen med flere låter som glinser. Her er det først og fremst «Day Dream» som leverer utrolig vakker, harmonisk og vokalbasert jazz. Små støt fra blåsen og deilig xylofonsolo. Å drømme seg bort er akkurat det man kan gjøre med denne låten. 

– Herman Østby

 

Brandee Younger – «Brand New Life» (feat. Mumu Fresh)

Den amerikanske harpisten Brandee Younger har sluppet ny låt med gjestevokalist Mumu Fresh. I «Brand New Life» møtes jazz, soul og hiphop, og Youngers harpespill. Når Younger fyller inn mellom de glitrende vokalfrasene til Mumu Fresh, går assosiasjonene til spirituelle Alice Coltrane. En lekker låt med mange lag, og mye å oppdage. 

– Emil Fjeldavli 

 

Fever the Ghost – «you don't have to know it's name»

Det meget talentfulle bandet Fever The Ghost ledet av Casper Indrizzo har virkelig endret lydbildet fra enkel, om ikke psykedelisk rock, til (på denne måten) en slags hybridform av flere sjangre blant annet indie og trekk av hyperpop. Spenstig låt er i hvert fall resultatet.

– Herman Østby 

 

Frank Tore – «The Beauty Of It All» (feat. eie)

Stavangerbaserte Frank Tore er ute med sin andre låt, en duett med eie, også kjent som Emilie Eie fra bandet VALP. «The Beauty Of It All» er en vakker låt som smykker seg med de nydelige vokalene til Frank Tore og Emilie Eie. Jeg synes også det er kult å følge med på alt som skjer i bakgrunnen av låten, der Radiohead-klingende gitardroner og stilige lyder maler et flott sonisk bakteppe. 

– Emil Fjeldavli 

 

Move 78 – «Neuralgia»

Spenstig singelcover gir en gyllen smak i munnen med denne tekniske jazzlåten. Move 78 fra Berlin skaper et litt urolig lydbilde der en skarp dissonerende trompet og reverb blir manifestert til en danselåt. Groovy og gnissende. 

– Herman Østby
 

Cassels – «About not writing»

Kul britisk rock med dissonans som smakstilsetning. Av éen eller annen grunn er fish&chips-landet blitt et av de mer disponible landene til å bruke dissonans, til tross for at det ikke burde vært tilfelle, men jaujau. Cassels lager en skikkelig rå, simpel og gøyal låt.

– Herman Østby

 

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte