Ny musikk på listene - Uke 15

Figtape varmer opp for Sigrid
Figtape varmer opp for Sigrid. FOTO: Leo Kramer

 

Enda en uke har gått, og musikkredaksjonen har mot alle odds klart å sette sammen nok en ny liste, med ny og kul musikk. Denne uka finner du låter fra artister som Figtape, ELIA og SKAAR. Sjekk det ut!

 

Mount Kimbie– «Boxing» (feat. King Krule)

Mount Kimbie har sluppet nytt album ved navn The Sunset Violent, og i den anledning får vi servert «Boxing», en deilig låt med en feature fra ingen ringere enn King Krule. Samarbeidet har vist seg bærekraftig fra før av, deriblant i «Blue Train Lines» fra 2017-albumet Love What Survives. «Boxing» er en lat og varm LoFi-låt med deilig gitar og sjenerte synther helt bakerst i lydbildet. Albumet anbefales på det sterkeste! 

– August Alver Solli

 

ELIA – «Where did you go» 

ELIA har sluppet sin første singel med låta «Where did you go», og dama fra Oslo har allerede et profesjonelt preg over karrieren sin. Låta har allerede dukket opp på Spotify lista «Fresh Finds Nordic», i tillegg til å være strømmet over 13 000 ganger. Det er ikke rart, ettersom låta virkelig er en glede for ørene. ELIA tar forskjellige elementer fra både country og pop, og blander dem sammen i en nydelig låt som man lett skjønner at betyr mye for henne. Jeg gleder meg til å se mer fra henne, i god tro om at her er det noen som kan bli store.

– Helene Hasselknippe 
 

Bomben2k – «Tusen biter» (feat. oivindoivind)

Den Oslo-baserte rapperen Bomben2k har sluppet singel nummer én av fire fra sitt første solo-prosjekt! «1000 biter» er en del av et større musikalsk prosjekt som artisten har jobbet med over de siste årene. Bomben2k, med sin tydelige og usjenerte sound, ønsker å servere oss med «anti-super pop», og dette er bare starten på rapperens større visjoner.

– Alexander Pasca 

 

Fig Tape – «Holy ponies»

Månedens Urørt på P3, Fig Tape, eller Elias Melkersen som han heter, er noen vi kommer til å se mer av fremover. Fig Tape er fra Oslo, men har bodd i Berlin, og lager nå egen musikk med klare elementer av det elektroniske landskapet han har plukket opp i Berlin. Med «Holy ponies» presenterer han en god, dansbar låt som både har breakbeat og en deilig 4 on the floor. Dette er noe den norske musikkverden trenger mer av!

– Helene Hasselknippe 

 

 

yaego – «THE SENSATION»

Deilig, ny house-musikk fra yaego med et kult innslag av afrohouse. Den tunge sidechainingen yaego bruker, gjør at man bare får lyst å nikke hodet med i takt med rytmen. Singelen er det første av musikk yaego slipper i 2024. Fortsetter han å publisere musikk som dette, så er han definitivt en artist å følge med på.

– Atle Nordli
 

SKAAR – «Follow Your Heart» (feat. Hillari)

Stordabuen og popstjernen SKAAR slipper snart EP-en Mad Women, og på den nyeste låta «Follow Your Heart» har hun fått med seg RnB- og gospel-stjerneskuddet Hillari. Dette er ei massiv låt, med en stor og detaljrik produksjon som kler vokalene til SKAAR og Hillari godt. Låten drives fram av energiske trommer, rullende house-piano og rop, som i sum utgjør en svært engasjerende lytteopplevelse. SKAAR har også hentet mye herlig inspirasjon fra disco, som i bassen som kommer inn mot slutten av låten. Jeg ser veldig fram til at dette prosjektet slippes!

– Martin Holst Lindheim

 

ViaMedia – «Aphrodite» (feat. Emma King)

Norsk-britiske ViaMedias første album Bridges of Sighs ble sluppet 3. april, og derfra er låten «Aphrodite» plukket ut. Låten representerer albumet godt. Den er rolig, behagelig og gir assosiasjoner til band som Neutral Milk Hotel. Musikken kan best defineres som post-progressiv, men holder seg sjangeruavhengig. Den gjennomgående mystiske tonen i «Aphrodite» gjør låten til en meget behagelig lytteopplevelse, hvor man lar både seg selv og tankene sine drive bort med vinden.

– John Adelsten Donovan

 

brenn. – «Den følelsen»

brenn. Har sluppet ny musikk! «Den følelsen» er det første duoen har sluppet på over to år. Vi får servert en sårbar tekst, akkompagnert med melankolsk gitar i en låt med et litt tyngre lydbilde enn det vi er vant med fra brenn. Det blir spennende med nytt album! 

– Filippa Falster 

 

Aila Mae – «Displayed and Exposed»

Georgia Wartel Collins er kanskje mest kjent som stjernebassist i band som JUNO og Liv Andrea Hauge trio. Nå er Wartel Collins ute med sin første singel, «Displayed and Exposed», fra et nytt soloprosjekt, Aila Mae. I dette prosjektet får vi høre en litt annen musikalsk side av Wartel Collins. Et mørkere og mer industrielt synth-landskap preger denne låten, som er produsert av Pom Poko-trommis Ola Djupvik. Jeg er allerede veldig spent på å høre mer musikk fra dette prosjektet!

– Emil Fjeldavli

 

L.U:N.A – «SLIPP MEG INN»

Elektronisk pop som dette finner du ikke overalt. L.U:N.A tar deg med inn i hennes eget landskap på en intim måte gjennom musikken og stemmen hennes. Bergenseren har en egenart i seg, det hun driver på med kjennes fresht og ungt ut. Musikken er både solid og skjør i samme pakke. Hele hennes nyeste EP KUN MEG IGJEN bruker forskjellige elementer fra det elektroniske landskapet, og det er noe som vi definitivt må spille på Radio Revolt.

– Helene Hasselknippe 

 

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte