Ny musikk på listene - uke 16

Beharie
Shawn Arvind

 

Ny uke, ny liste fra musikkredaksjonen! På denne listen finner du nye låter fra artister som Beharie, Nadia Essah, nonne og Bernhoft!

 

Beharie – «Oh My God»

Ny låt fra Beharie, denne gangen en skikkelig vårlåt. «Oh My God» formelig bobler over av forventninger om noe fantastisk som er i gjære. Dette kan man spesielt merke på siste refreng, som ender med et gåsehudfremkallende skrik til våren som ville gjort Ronja Røverdatter stolt. Om det er kjærlighet eller årstidene det dreier seg om får du selv bestemme, men en utrolig herlig låt fra Beharie er det i hvert fall!

– Emil Fjeldavli

 

Skarbø Skulekorps – «Lat-Lo» 

Et av kanskje Norges friskeste pust innen jazzsjangeren har kommet med ny plate, Innesko. Skarbø Skulekorps medlemmer har alle imponerende musikalske CV-er, og sammen lyder de også fantastisk. Med på vokal på låten «Lat-Lo» har de også fått med seg Mari Kvien Brunvoll, kanskje mest kjent fra vakre Building Instrument. Drømmemusikk fra drømmeband!  

– Emil Fjeldavli

 

nonne – «Ikke normal»

Tromsø-duoen nonne har sluppet sitt debutalbum, Omf!. «Ikke normal» er en fet og drivende låt som gir assosiasjoner til 60- og 70-tallets psykedeliske verden, samtidig som den har et mørkt slør over seg. Et bunnsolid bassriff, kombinert med gitardroner og congas i bakgrunnen gjør dette til en skikkelig schläger.

– Emil Fjeldavli

 

Daryl Johns – «Gabriel»

Daryl Johns er kanskje mest kjent som kontrabassisten i Immanuel Wilkins kvartett. I senere tid har han også spilt med Lemon Twigs og Mac DeMarco, og det er på sistnevntes plateselskap han nå gir ut egen musikk. «Gabriel» er første singel under eget navn, selv om han tidligere har gitt ut musikk under pseudonymet Sweet Joseph. Låten gir meg gode vår- og sommer-assosiasjoner à la Steely Dan og Pat Metheny. 

– Emil Fjeldavli

 

Bernhoft – «Carry You»

Jarle Bernhoft er opphavsmannen til så mye bra musikk, og trenger egentlig ingen videre introduksjon. Nå er det nytt album på trappene, med et løfte om flere triste låter enn hoftevrikkere. «Carry You» er første låt fra albumet, en låt full av trøst og håp. Legg spesielt merke til orgelet som surrer og går bak der, det gjør hele låten for meg! 

– Emil Fjeldavli

 

Nadia Essah – «Happy»

Oslo-baserte Nadia Essah er ute med sin nyeste låt, «Happy». Låten handler ifølge henne selv om at man kan bli lykkeligere av å gi slipp på noen, noe man kanskje først kjenner på etterpå, når man er alene. «Happy» er en gladtrist låt med lekker vokal og en synthbass som dytter og driver, og det hele er ispedd en klype melankoli.

– Emil Fjeldavli

 

Temples – «Oval Stones»

De ny-psykedeliske britiske legendene i Temples slapp nettopp ny plate, Exotico. Det som begynte som skranglete, soveromsprodusert 60-tallsnostalgi har begynt å nærme seg alt-rockens verden, og befinner seg nå kanskje nærmere band som Cage The Elephant eller Alt-J. Dette er jeg fullstendig med på, i hvert fall så lenge låtene har samme kvalitet som «Oval Stones».

– Emil Fjeldavli

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Hajk – «Broken by a Kiss»

Ny låt fra Hajk! «Broken by a Kiss» er en fjærlett gladlåt fra et av de, i min mening, beste norske popbandene vi har akkurat nå. Et tørt og funky akkompagnement leder i denne låten opp til et deilig, luftig refreng. Personlig mener jeg også at man aldri kan trå feil med phaser-effekt-dynkede trommebrekk, i hvert fall når det gjøres så riktig som her. Selveste Mikhael Paskalev har også hatt en finger med i skriveprosessen til denne låten, et samarbeid jeg tenker passer som hånd i hanske rent uttrykksmessig. 

– Emil Fjeldavli

 

King Krule – «Seaforth»

Den britiske artisten som har tatt artistnavnet sitt etter en Nintendo-karakter platedebuterte for et tiår siden, og har i etterkant jevnt og trutt utgitt ny musikk siden det. Noe av brodden som debutalbumet hadde har med tiden blitt slipt litt ned, og hans nyeste singel «Seaforth» er en gitarballade som gir sommer-assosiasjoner, med bølgeskvulp og måkeskrik. 

– Emil Fjeldavli

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

We Might Be Strangers – «Guilt Trip»

Prosjektet We Might Be Strangers er hjertebarnet til Egil Arntzen, som tidligere har vært å se i bandene til for eksempel Hilma og Elvira Nikolaisen. Nå er han  ute med sitt debutalbum. Låten «Guilt Trip» gir meg assosiasjoner til 60-tallets rock og pop, med et drømmende, suggererende uttrykk. 

– Emil Fjeldavli

 

Lazy Queen – «I See You» 

Lazy Queens nyeste EP, Growing Pains, er nå ute med flere nye låter. «I See You» er en energisk rockelåt med punketendenser, og et skamløst refreng. Det er en kunst å lage låter med både høy-energiske vers og såpass forløsende rene refreng som Lazy Queen får til her, uten å miste noe på veien. Lekkert levert fra Lazy Queen!

– Emil Fjeldavli

 

Pedro Martins – «Polos» (feat. Chris Fishman & Daryl Johns)

Den brasilianske gitarvirtuosen Pedro Martins er ute med hans andre låt for 2023, «Polos». Herlig 80-tallsstemning og hemningsløse gitarsoloer preger denne lekne låten som er et samarbeid mellom Martins på gitar og diverse andre instrumenter, Chris Fishman på keys og fantastiske Daryl Johns på bass. Umulig å ikke komme i godt humør av denne låten. 

– Emil Fjeldavli

 

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte