Ny musikk på listene - Uke 16

Yndling
Yndling. FOTO: Ask Sunde

 

Ny liste fra verdens beste musikkredaksjon! Vi serverer deg låter fra artister som Charlie XCX, Goat Girl og Astronomies. Uansett hva slags stemning du vil komme i, eller hvilken sjanger du sogner til finner du MASSEVIS av den beste, ferske musikken i denne lista. 

 

Yndling – «Mood Booster» 

Jeg sover. Jeg drømmer. Nei, vent litt. Det er jo bare Yndling på øret som sender meg inn i drømmenes verden og løfter alle ukens problemer av skuldrene mine. Låten «Mood Booster» som kom denne fredagen har virkelig denne effekten. Med sine avslappede vokaler støttet av en svevende melodi, er det ingen tvil om at Yndling har funnet en deilig stil i denne fortryllende drømmepop-sjangeren. Da er det deilig å vite at det er mer rett rundt hjørnet. Jeg ser frem til 2. august og albumslipp. 

– Sondre Granås 

 

Kristin Evens – «Ingen fasit» 

Kristin Evens slapp sin debut-EP Tankekjør i høst. I hennes siste låtslipp «Ingen Fasit» møtes uttrykksfulle strykere, jazzete trombonelinjer og lyrikk på morsmålet, noe som danner et stemningsfullt lydlandskap. Folk-pop-atmosfæren fengsler lytteren ikke bare melodisk og harmonisk, men også tekstlig. Vi gleder oss til å høre enda mer fra Kristin Evens.

– Alexander Pasca 

 

Astronomies –  «After I Fall Asleep»

Selv om det er under ett år siden de slapp debutalbumet And All My Thoughts Come Hurtling Down var den nye singelen til Astronomies etterlengtet. Singelen leverer på like høyt (om ikke høyere) nivå som albumet, og det hele føles familiært og samtidig friskt. Det er også spennende hvordan bandet beveger seg nærmere og nærmere et lydbilde preget av blackgaze.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Lizzy McAlpine – «All Falls Down»

På sitt nyeste album Older har Lizzy McAlpine plukket med seg musikere fra bandene til blant andre Ryan Beatty og Dijon. Kombinert med hennes glimrende låtskriving og gåsehudfremkallende stemme, har man en sikker vinner. Låta «All Falls Down» demonstrerer at en kraftfull poplåt i 2024 ikke trenger å være overprodusert. Med nydelige blåsere og annen organisk instrumentering som bakteppe, tas lytteren med inn i McAlpines refleksjoner over tiden som har gått. Dette er en lydverden man kan bli i en stund.

– Simon Torsvik Thingnes

Hør en nydelig nedstrippa versjon av låta her! 

 

Joe & The Shitboys – «MR. NOBODY» 

Ordentlig queerpunk fra Island full av homofober og alle slags amøber. En kort rockelåt med et stort humør. Den er tydelig i humoren som leveres på en pønkete måte sammen med et dansbart riff og mikrodosering av disko-elementer i trommene. Dette er slik punk skal være: kort, hensynsløst og vulgært. Stå på i pitten!

– Herman Østby

 

MPH – «Run It»

Gode nyheter for alle ihuga UK garage-fans! Stjerneskuddet MPH slipper endelig den lenge ettertraktede låta «Run It», som har vært et fast innslag på den britiske artistens DJ-sets det siste året. Låta er knallhard, kreativ og mildt sagt bouncy. De skarpe garage-trommene passer perfekt med refrengets intense, chopped up lead-synth som ville gitt selv en 80-åring et seriøst stank face.

– Vebjørn Christie

 

Peggy Gou – «1+1=11»

Noe som var overraskende med denne låta er at den ikke har noe vokal. Dette er noe jeg ikke assosierer med Peggy Gou. Låta klarer seg likevel fint uten vokal og holder deg interessert til tross for at den aldri tar helt av.

– Filippa Falster 


 

Hook – «RICH MAN»

Rapperen Hook har de siste fem årene vært én av de mest unike rapperne fra den amerikanske vestkysten med sin svært eksentriske stil og sine eksperimentelle beats. Hennes nye album CASTLES er det perfekte beviset for å bekrefte akkurat dette. På låta «RICH MAN» gjør hun det hun gjør best over en drivende beat med referanser til den dype Memphis-undergrunnen, med 808-cowbells og samples av svært taktfast rapping. En helt unik rapper, med en helt unik stil, med helt unike perspektiver på det meste.

– Sondre Østgård

 

girl in red – «★★★★★» 

Hva for slags elektronisk musikk er dette? Fra Girl in Red? Da jeg lyttet gjennom albumet var det én låt som stakk seg skikkelig ut, og det var denne. Ikke bare er låta med fem stjerner som tittel en øyefangende sangtittel, men dette er en overraskende passende låt fra Girl in Red. Låta har blandet et spennende lydbilde med kritikk av den fabrikerte delen av musikkbransjen. Alt dette presentert gjennom en leken og spennende låt. Det er bare å la ørene nyte det siste lydsporet på nyeste album fra vår egen superstjerne fra Horten. Hvor mange stjerner det nye albumet får fra publikum gjenstår å se, men fra meg er det denne låta som er «five star rating».

– Helene Hasselknippe 

 

Goat Girl – «motorway» 

Goat Girl er en inspirerende trio som lager et merkverdig poplydlandskap. Et teppe av synther i flere fasonger gjør at du lytter til fargene, men også vibrasjonene av trekkspillet som ligger som en stor murrende katt på skuldrene dine. Dette er en gruppe å følge med på når de kommer med en skive i år. De kan også skyte deg når de spenner haglene med fullstendig voldelig støyrock! 

– Herman Østby

 

 

Pilgrimage Years – «Dive»

Den nyeste singelen til de svenske shoegazerne i Pilgrimage Years lever virkelig opp til beskrivelsen de gir musikken sin: «music for daydreamers». «Dive» er en shoegazelåt som drar lytteren frem og tilbake i sjangerlandskapet mens den holder seg stødig i sitt eget spor. Vakre melodier, spenstige akkordskifter og elegant oppbygging er noe av det du får servert her i «Pilgrimage Years».

– Johan Kalvsjøhagen

 

Diskord – «Shivering, as We Shed Our Hides»

Her er det mye å pakke ut. Dette er Diskords første singel fra split-platen Bipolarities med Atvm, som slippes digitalt 10. juli og fysisk et par uker senere. Låten har tempovariasjon som et pendulum, og hopper mellom pauser, chugging og alt imellom. At tre minutter med metall kan ha så mange lag med støy, growls, synth og råskap er imponerende. Skal en få med seg alt som skjer må låten høres flere ganger, men det er faktisk helt greit, for så kul er den.

– John Adelsten Donovan

 

Hollow Ship – «Music in Motion» 

Psykedelisk med stor L (SD) i form av flere rufsete hippier fra Sverige. Disse goterne stråler av Göteborgs brune puber, inspirerende musikkmiljøer og litt internasjonal psykedelisk blues. En knyttneve av et riff leder over til en treig brigde som fortsatt lar hodet nikke og vrikke som en bobblehead til fuzz, geezer, revehaler, kubjelle og pur føkkings rock ‘n’ skandinavisk ROLL! 

– Herman Østby

 

Stuzzi – «Tikipo»

Svenske Stuzzi hylles for sin unike tilnærming til disco, cumbia og funk, og i kombinasjon med forrykende liveopptredener på flere norske og svenske festivaler har han lenge vært noe av det beste den svenske klubbscenen har å by på. Nå er han aktuell med sin første låt i 2024, nemlig «Tikipo». Tempoet holdes høyt gjennom hele låten, takket være en svært energisk rytmeseksjon, superstramme blåsere og fengende vokal. Når bassen og funkgitaren kommer inn er det plent umulig å ikke kjenne det rykke i dansefoten. «Tikipo» er rett og slett en herlig låt fra start til slutt!

– Martin Holst Lindheim 


 

IDK – «DENiM» (Feat. Joeybada$$)

IDK og Joey Bada$$ gir oss sultne vers over en sjelfull beat. Rappernes lite beskjedne skryting av playboy-livsstilene deres og luksuriøse eiendeler går hånd i hånd med dissingen av andre artister. Kjemien mellom artistene skinner gjennom når de begge er på sine evinnelige høye hester og rapper om status. Til tross for at dette ikke er en låt som fokuserer på dypere sosiale temaer, gir den oss en god dose selvtillit, smittende energi og breiale punchlines.

– Cecilie Larsson

 

Psychic Graveyard – «Stuffed with secrets» 

Enda flere godsaker fra Graveyard. Denne låta skinner med å være mer rockete og mindre støyete. Slik det er med Graveyard så lager de fortsatt snodige lyder med fokus på gnissende teksturer og elektroniske elementer. Rocken er likevel skjelettet i hele denne dansende fremtidsneandertaleren. Lytt på og gi slipp på pittoreske hemmeligheter. 

– Herman Østby 

 

Charli XCX – «Von Dutch» 

Om du trenger en tur tilbake til 2010-tallet trenger du ikke lete lenger enn den nyeste singelen til popikonet Charli XCX «Von Dutch». Låta er en kjærlighetserklæring til seg selv og påpeker hvor bra alle andre syns hun er (slay), noe som komplimenteres av den Kesha-lignende «bad bitch»-instrumentalen. Morsom låt!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Tasha17k – «Omen»

Den svenske rapperen Tasha17k slapp forrige uke sin første EP Trauma. Som tittelen tilsier rapper hun de tøffe tingene livet har å by på, og slipper oss helt innpå i det knapt elleve minutter lange prosjektet. På låta «Omen» viser rapperen fra Rinkeby at hun har flow, bars og ikke minst en genuinitet og råhet. Jeg ser skikkelig fram til de neste prosjektene til Tasha17k og har utvilsomt trua på at hun er på vei til å bli blant Sveriges største.

– Idunn Ødegård

 

Klotter – «Gula stugan» 

En skal hate svensker med gode intensjoner – de jævlene okkuperte landet vårt og ga oss ikke et tilstrekkelig konsulat. Når det er sagt så hater vi de også av den grunn at de lager så god musikk at den norske musikken til tider må bøye seg i støvet. Klotter lager en fullstendig rockete indie som gir en sterk fremtoning av lær eller ungdomsopprør. Det anbefales å sprenge trommehinnene i bilen med fullt volum utover den fettete motorvegen. 

– Herman Østby

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte