Ny musikk på listene – uke 17

Sofia Loise
Kathrine Ween

 

Det nærmer seg eksamensperiode og semesterslutt for musikkredaksjonen. Men ikke fortvil, for frem til den tid fortsetter vi med å finne frem den beste ny musikken som har kommet ut de siste ukene så du slipper å gjøre det selv! Denne uka finner du ferske låter fra blant andre tigerstate, Sofia Loise, Maara og Probleman!

 

Sofia Loise – «Bliss» 

Sofia Loise fra Nesodden slapp nylig låta «Bliss», en veldig digg r&b-låt som går rett inn på sommerlista mi. Den har noen veldig kule saksofonpartier, og Loises nydelige stemme passer perfekt med det jazzete uttrykket. Jeg gleder meg masse til hennes kommende prosjekter!

– Idunn Ødegård

 

Superslow – «Alcatraz»

Det bergensbaserte bandet Superslow er ute med sin andre single «Alcatraz». «Alcatraz» er en deilig rockelåt med herlig energi og drivende gitarer. Legg også merke til tamburinjobbingen som gjøres på refrenget! Denne låta er en fin forsmak på en sommer som ikke kan komme tidlig nok. 

– Emil Fjeldavli

 

Maara – «Yearning»

Maara er en kanadisk produsent som har gjort seg bemerket på den internasjonale dansemusikkscenen med sine produksjoner og DJ-sett. «Yearning» er én av de mange nye låtene på hennes siste album «The Ancient Truth» med euforisk energi. Musikken dekker ulike stiler, inkludert høy energisk progressiv, trance, electro og breakbeat. Maara er definitivt en artist å følge med på for de som liker dansemusikk.

– Synne Moe Trettenes

 

Meshell Ndegeocello – «Vuma» (feat. Thandiswa, Joel Ross)

Multiinstrumentalisten Meshell Ndegeocello kommer i juni ut med sin første utgivelse på det verdenskjente jazzplateselskapet Blue Note. Med seg på singelen «Vuma» har hun Joel Ross på marimba og selveste Thandiswa Mazwai, alias King Tha, på vokal. «Vuma» er en energisk og herlig låt som henter inspirasjon fra det afrikanske kontinentet, blandet med funk og rock. Hvis du ikke blir glad av denne låta så vet ikke jeg, altså!

– Emil Fjeldavli

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Probleman – «Byen Her» (feat. Kapteinen)  

Det snakkes om en ny norsk emo-bølge for tiden, og Probleman er usedvanlig tydelige på at det er nettopp denne sjangeren de tilhører. Her får du et slags pønka driv, men med mer atmosfære og nostalgi enn hardtslående politiske budskaper. «Byen her» utforsker melankolien i å flytte hjemmefra, og gjør det på en effektiv og tankevekkende måte. Og med stavangerske Kapteinen på laget viser de at også rockeband kan gjøre features. 

– Magnus Rygge

 

Tigerstate – «Just Say The Words»

«Just Say The Words» er nyeste låt fra Oslo-bandet, og denne gangen er Betheny Forseth-Reichberg tilbake på vokal. Dette er en ballade som veksler mellom engelsk og fransk, litt som Beatles-låten «Michelle». I tillegg til Forseth-Reichbergs nydelige vokal, er det akustisk gitar og en utrolig fet basslinje signert bassguruen Andreas Rukan som bærer låten. Vakker låt, om du bare vil høre på den akkurat nå i kveld, eller for alltid. 

– Emil Fjeldavli

 

AFSKUM – «ADRENALINER»

Etter en forrykende opptreden i jakobskirken på Bylarm – 21 er AFSKUM endelig kommet med album! Med et sårbart og dystert tekstunivers og ambisiøse beats, tar han lytterne med på en reise til Danmarks mest deprimerende morgenfest. Afskum, som faktisk oversettes til avskum, er keyboard-dominert popmusikk i moll, levert med en sjarmerende snufsende stemme som synger angrende tekster fra et ettertenksomt sinn.

– Synne Moe Trettenes

 

 

Whirr – «Blue Sugar»

Det amerikanske shoegazebandet Whirr er ute med en ny single! «Blue Sugar» er en drømmende og innadvendt ballade, ispedd en god dose gitarstøy. Det hele låter episk og lekkert, som bare Whirr kan! 

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte