Ny musikk på listene - Uke 17

Sonic Løkand
Sonic Løland. FOTO: Eirik Havnes/Amir Asgharnejad/Kristoffer Eidsnes

 

Vi går mot eksamensperiode og semesterslutt, men frykt ikke, musikkredaksjonen holder koken fortsatt. Denne uka har vi laget en flott liste, med ny musikk fra artister som Fontaines D.C., Yoguttene, og Lnua!  Med andre ord er det masse god musikk å sette seg inn i. Denne lista vil du ikke gå glipp av.

Sonic Løland – «Looking elsewhere»

Den Oslo-baserte artisten Sonic Løland har sluppet sin andre singel for året. Han har en utrolig vakker stemme og sangen er intim med utrolig fin koring i bakgrunnen. Jeg gleder meg masse til albumet hans gis ut i september. 

– Gvantsa Utmelidze

 

I LIKE TO SLEEP – «Bedmonster’s Groove»

Trondheimstrioen I LIKE TO SLEEP slapp nylig deres fjerde plate, Bedmonster’s Groove. Tittelsporet på plata åpner med mellotronfløyte og tjukke akkorder, men utvikler seg fort til raske polyrytmer i trommene og melodier i bassen. Låta er ganske tung, men de runde klangene fra vibrafonen kontrasterer godt mot raske trommer og tunge bassriff. Det er en komposisjon som fortsetter å overraske, og et veldig tøft lydbilde. 

– Johannes Gartland

 

The IV - «I am the moon, you are the sun»

Det nyoppstartede bandet The IV slapp nettopp sin første singel, «I am the moon, you are the sun». Låta driver godt med en post punk-inspirert basslinje og hakkende trommer, samtidig som den bringer en hel del atmosfære. Spennende prosjekt å følge med på fremover!

–  Johan Kalvsjøhagen

 

Fontaines D.C. – «Starburster»

Faen! Dra meg baklengs. Fontaines er tilbake, og i mine øyne bedre enn noen gang. For hvert album irene har gitt ut har sounden utviklet seg samtidig som de beholder kjerneelementene, derav god lyrikk og deilige riff. I «Starburster» leker vokalist Grian Chatten rapper til tider, og det virker som Fontaines’ image har tatt en helomvending. I denne singelen låner de ikke bare mye fra hiphop, de framstår også sinna og enda mer pønk. I følge med en absurd musikkvideo der bandet ser ut som outcasts fra Trainspotting gir denne singelen skyhøye forventninger til hva som venter oss før de slipper deres fjerde studioalbum, Romance, i august. 

– August Alver Solli

 

Headie One - «Cry No More» (feat. Stormzy, Tay Keith)

Tottenham rapperen, Headie One har nettopp sluppet en ny låt i samarbeid med Stormzy og produsent Tay Keith. Dette er deres tredje låt sammen, der begge rapperne gir oss hint om kommende album. «Cry No More» viser tydelig Headie One`s lidenskap for drillbeats, noe vi antagelig vil få høre mer av i hans neste album, The Last One, som er planlagt å komme ut denne sommeren. 

– Cecilie Larsson 

 

Swapmeet - «I Wish I»

Swapmeet er et up and coming band fra Australia som er ute med sin første ep og den smeller virkelig! Ordentlig følelsesladd støyrock av høyeste kvalitet, virkelig ikke et band man vil gå glipp av i tiden fremover.

–  Johan Kalvsjøhagen

 

yaego – «MAX HEADROOM»

Endelig har yeago sluppet albumet PLANET CHASER og låta «MAX HEADROOM» må være favoritten min. Det er deilige synther, stutter house, groovy beat og tung sidechaining. Jeg sa at yaego var en artist å følge med på i 2024. Jeg sier det enda. Dette er en god miks av elektronisk musikk som bringer glede på vårparten.

– Atle Nordli

 

Björk, ROSALÍA, Olof Dreijer - «Oral (Olof Dreijer Remix)»

Det er lite man egentlig behøver å skrive om en låt som kan skryte på seg navn som Björk, ROSALÍA og Olof Dreijer. Remixen av originalen «Oral» gir låta et helt nytt preg som komplimenterer artistene på en helt vidunderlig måte, og er et friskt pust i katalogen til alle artistene.

–  Johan Kalvsjøhagen

 

Blomst – «Dans til du dør»

Attituden hos Blomst er alltid skarp som punken, men bygger på arena-rock for å lage fengende musikk. De skuffer ikke med «Dans til du dør» som har ullete gitar og bass i bunnen for å gi plass til vokalen som skriker om frihet, dansing, gjentagelse og om å være bestemt, rå og kul. Rock N Roll! 

– Herman Østby 

 

Yoguttene – «YG420»

Det begynner å bli en lang tradisjon at vi får en ny låt fra Yoguttene 20 april, aka. 420. I 2023 feiret de 10-års jubileum med slipp av et helt album, og slipp av billetter til konserter som ble holdt i helgen. I år fikk vi «YG420LÅT». Den trer inn i en rekke låter med mer minimalistisk produksjon enn det de slo gjennom med, noe som gjenspeiler utviklingen av trap-soundet gjennom årene. Trommene går fremdeles hardt, og rappingen er tightere enn noen gang, så se opp for ek$tremt $jelden (YOGUTTENE TYPE SPRÅK Å BRUKE $ PLIS IKKE FJERN DET) konsert på Øya i år!

– Martin Blom

 

LNUA - «do you feel the way i feel»

Det her er faenmeg bra saker. Jeg hadde ingen anelse om hva jeg skulle forvente da jeg så navnet LNUA dukke opp på sosiale medier, men jeg syns albumcoveret var kult så hvorfor ikke sjekke det ut. Det som møtte meg var absolutt ikke det jeg forventet, men på den beste mulige måten. Eksperimentell, industriell-inspirert støymusikk som drar deg i så utrolig mange retninger, og det er så vakkert. Låta klarer å være harsh og fæl på en ekstremt vakker måte, og produksjonen er meget imponerende. Dette er noe av det mest spennende jeg har hørt av norsk musikk på lenge, og jeg gleder meg uhorvelig til mer musikk fra LNUA.

–  Johan Kalvsjøhagen

 

NOM DE GUERRE – «MARIO DANTE»

I skjæringspunktet mellom hiphop og house oppstår det ofte magi, noe dette kremmerhuset av en klubblåt bekrefter ytterligere. Rapper Vuyo og produsent Ultraposh lar seg visstnok inspirere av den enigmatiske og myteomspunne figuren Mario Dante - hvem det er aner jeg ikke, men jeg håper de fortsetter å la seg inspirere.

– Simon Torsvik Thingnes

 

IN VAIN - «Blood Makes the Grass Grow»

Hvem skulle tro at en gjeng fra Kristiansand, hjertet av bibelbeltet, kunne spille ekstremmetall? In Vain’s Solemn viser at veteranene ikke har lettet på gasspedalen - albumet er progressivt, mykt, hardt og fort. «Blood Makes the Grass Grow» viser tydelige spor av flere sjangre, men den gjennomgående melodiøse tonen gjør at det her er en av de mer behagelige ekstrem-låtene. Drivkraften bak instrumentene er høy, produksjonskvaliteten høyere og lyttegleden høyest.

– John Adelsten Donovan

 

Gunerius & Verdensveven – «Av meg skal du arve»

Jeg hater rett og slett det norske folk. De har aldri smak for mat, kultur eller musik. Vi later oss i gjørmen av kommersialiserte sjangre som er importert på det verste vis fra utlandet og fråtser i uoriginale kadavre som kalles festmusikk. Nok med å være pretensiøs, men siden The Harvey Steel Show ikke fikk mer oppmerksomhet, så må vi lære oss at alt det Gunerius tar i blir gull: «You are excrement. You can change yourself into gold.»

– Herman Østby

 

Boge (feat. Angelo Reira, Geirmund) – «Går lenger»

Ofte trenger man ikke stort mer enn en digg housebeat og fet rapping for å bære en låt. Det er tilfelle på den nye singelen til den bergenske produsenten Boge, hvor han har fått med seg rapperne Angelo Reira og Geirmund. Angelo slapp nylig albumet Endelig ute, som allerede nå kan tas med i diskusjonen over årets beste norske album, og på «Går lenger» beviser han hvorfor han er i toppsjiktet av norske rappere om dagen. Geirmund var ukjent for meg, men bidraget hans på bridgen løfter låten og gir meg lyst på mer.

– Martin Holst Lindheim

 

A Million Pineapples – «Bowling, Baby!»

Disko, glitter og kjegler. Pineapples spiller her på diskoarmen og lager lett, dansbar musikk som passer til dansegulvet. Grooven er fast, gitaren er pirrende, raspende og bassen i kvint-grunntone-veksling. Kanskje de har laget et nisjeprodukt: musikk å skåre strike til? Jeg vet ikke, men jeg vil bowle til denne låta. 

– Herman Østby

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte