Ny musikk på listene - Uke 3

Nea and the Regulars
Daniel Eriksen

 

Ny uke, ny musikk! Her er musikkredaksjonens utvalg av de beste låtene som har kommet den siste uka. Blant dem finner du låter fra Nea & The Regulars, Tribino, Three Souls og Lowly! 

 

Nea & The Regulars – «Opaline»

Trondheimsbandet Nea & The Regulars demonstrerer at Oslo ikke er det eneste stedet i Norge man kan lage kul og hip neosoul. Låta er godt dynamisk oppbygd og refrengene understrekes med blåsefraser og trommefills. Låta er spennende, men like fullt avslappende. Den scorer også produksjonspoeng ved at alle sporene låter som smør. Helt perrong!  

– Johannes Gartland 

 

Tribino – «Analog Gurl»

Et smakfullt gjennomtenkt verk innen et lite stykke elsket Bergensk kultur. Låta minner om en ung Saba på sitt ypperste, og som lytter blir man fanget inn i en ungdommelig kjærlighet. Progresjonen holder låta levende og fyldig. Produksjonen i seg selv kan stå på egne bein, men i tillegg holder Tribino låta inntakt med en rap-opptreden som er silkemyk!

– August Solli Middelkoop

 

Fly Anakin, Foisey – «Blicky Bop»

Lette rytmer, men likevel frekt landskap på «Blicky Bop» med Fly Anakin. Alt har et slags nostalgisk slør av melankolske synther og perle-toner av en dunpute gitar. Likevel har det en aggressivitet og en seriøstitet. I Richmond har han vært en viktig deltaker i miljøet. Det er heller ikke å utelukke at Foisey mikser godt også. 

– Herman Østby

 

Saken fortsetter etter musikkvideoen!

 

LEAH – «Red Wine» 

Den oslobaserte oktetten LEAH leverte i høst en fantastisk konsert på Studentersamfundet, og er nå ute med sin første singel. «Red Wine» er en låt om alkoholkonsum og studentertilværelse, med tilhørende overdreven ærlighet og kjærlighetskaos. Det hele presenteres på en vakker måte, med blåserekke og nydelig vokal. Jeg er spent på å høre hva mer denne gjengen har på lager. 

– Emil Fjeldavli

 

Three Souls – «Wish I Knew»

Oslobandet Three Souls stiller sterkt med sin første singel for 2023. Låta begynner med et minimalistisk lydbilde bestående av bass, trommer og vakker vokal, men kontrasterer senere med svevende synthpads og en trompetsolo som gir meg assosiasjoner til ECM. Instrumentalprestasjonene er veldig tighte, og tross bandets mange medlemmer er lydbildet godt balansert og føles aldri overbefolket. 

– Johannes Gartland 

 

Lars Vaular – «Highlights»

Lars Vaular er tilbake med ny sveis og ny musikk. På fredag slapp han sitt syvende album, Vintage Velour. Det er flere høydepunkter på platen, blant dem låta «Highlights». Vaular flyter elegant over den myke, poppete, litt ambiente produksjonen til Geir Øyvind Hvidtsten, som forøvrig har produsert hele albumet. Vaular er og blir en av de aller største artistene Norge har! 

– Martin Blom

 

Samara Joy – «Can’t Get Out Of This Mood»

Samara Joy – navnet passer! Gleden av en så talentfull vokalist som gløder i jazzen nærvær. Her snakker vi Billie- og Ella-videreføringer i form av jazzens vokaltradisjoner. Myke klanger, pianoklimper i stille beskjedenhet og hviskende trommer, samt den galante bassen som bare smører olje på hele dette karosseriet av flytende drømmer!

– Herman Østby

 

Temples – «Gamma Rays» 

Nesten ti år har gått siden debutalbumet til britiske Temples, Sun Structures, ble utgitt. Mye har skjedd siden den tid, og det 60-tallsbeskuende lydidealet som gjaldt den gang er ikke lenger å spore. Deres nyeste singel «Gamma Rays» minner mer om popband som Phoenix, eller danske Mew. 

– Emil Fjeldavli

 

Saken fortsetter etter musikkvideoen!

Man Or Astro-Man? – «Distant Pulsar»

Dette er hvordan et band som startet på 90-tallet kan høres ut som fremtiden i soniske signaler. Her snakker vi lett surferock, men med flere elementer fra indie. Når det er sagt, låter Man like dyktig som alltid. Spesielt er det soloene, vrengingen av integalatisk romferd og den hodestupende fremgangen som skaper et meteorregn av rock and roll! 

– Herman Østby

 

Lowly – «Seasons»

Danske Lowly er ute med den siste singelen før det nye albumet kommer neste måned. «Seasons» er en drømmende, vakker låt, drevet frem av pulserende synthbass og hypnotiserende trommer. Refrenget kan minne litt om Radiohead, mens verset plasserer seg et sted i synthpopens verden. Jeg merker at denne plata gleder jeg meg veldig til! 

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte