Ny musikk på listene - uke 4

Flame Princess
Jansen Records

 

Det er en ny uke, og det betyr et nytt utvalg med låter fra musikkredaksjonen! Denne uken kan du kose deg med låter fra blant andre Flame Princess, Tøyen Holding, Gloss Up og Rozi Plain. 

 

Flame Princess - «Freak» 

Vokalist, bassist og låtskriver Jenny Jorde Lunde debuterte som soloartist med låten «When U Look» under navnet Flame Princess mot slutten av 2022. Med den ferske singelen «Freak» beviser Lunde hvorfor hun definitivt er et navn å følge med på fremover. Hennes sjelfulle vokal flyter på toppen av en ellers elegant og luftig produksjon, og resultatet er en låt som man fort ønsker å høre igjen.

–  Viljar Sæbbe

 

Rozi Plain – «Agreeing For Two»

Den britiske artisten Rozi Plains nyeste album Prize er uten tvil en av de mest behagelige du kommer til å høre denne uka. Dette er indiepop med minimalistisk instrumentering og søte synther, og med elementer av både Adrianne Lenker og Mort Garsons Mother Earth's Plantasia blir musikken en varm klem som kun kan frembringe gode følelser.

– Aleksandra Simonsen

 

Skrillex – «Rumble» (feat. Fred Again.. & Flowdan)

Det lenge ettertraktede Skrillex - Fred Again samarbeidet er endelig ute! Du har kanskje hørt «Rumble» på TikTok en million ganger allerede, men å ha den i Spotify-listen er noe helt annet. Hvis du har tilgang på et stort anlegg er det et must å sette på den her. Det er en grunn til at den heter «Rumble».

–  Synne Trettenes

 

A$AP Rocky – «Same Problems?»

Uten promotering eller forvarsel slapp New York-rapperen singelen «Same Problems?» fra det man bare kan gå ut ifra tyder på nytt album. Dette er en tilbakelent låt som ikke ligner mye av hans tidligere arbeid. Med på produksjonen er Miguel, Lil Yachty, Thundercat og Tyler, The Creator. En behagelig basstung instrumental og Rockys fløyelsmyke stemme gjør denne låta perfekt til å lene seg tilbake og slappe helt av. 

–  Even Kaushik

 

Gloss Up – «Bestfrenn» (feat. GloRilla)

Det er glovarmt i Memphis om dagen! 2022 vil bli husket som GloRillas år, men i 2023 er det Gloss Up som står for tur. På låta «Bestfrenn» finner de to venninnene sammen og resultatet er en steinhard låt. Inspirert av legender som Gangsta Boo, løfter de frem moderne men autentisk Memphis-rap, og rapper fletta av samtlige i samme slengen. 

– Martin Blom

 

Saken fortsetter etter musikkvideoen!

Law of All – «Are You Gonna Bore Me Now?»

Det norske Fuzz Rock bandet Law of All smeller til med låta "Are You Gonna Bore Me Now?" som er tittellåta for EP'en de skal slippe senere i vinter. Låta kommer definitivt ikke til å kjede en eneste lytter og er en fengende prøvesmak på hva som er i vente.

– Simone Timonen

 

Yaeji – «For Granted»

Dette er en slager som klasker fra første sekund! Der den starter relativt rolig med oppbyggende synttoner sklir den raskt ut i raskere trommespill før den går over i et kaos av jungle-lignende produksjon mot slutten. Yaejis stemme er trollbindene og har lytteren med seg fra start til slutt. Denne passer like godt på hodetelefonene så vel som på et stort anlegg. 

–  Even Kaushik

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

Of All Things – «Disco Biscuits» 

Med andrelåta «Disco Biscuits»  byr Of All Things igjen opp til dans. I en ørfin balanse mellom pop og rock som tidvis kan minne om band som Royal Blood, er det noe her for alle. Bergensbandet beviser igjen en enorm teft for treffsikker rockemusikk uten at det går på bekostning av fenomenalt fengende låter. Om du er ihuga popfan eller en blytung rocker betyr mindre. Her er noe for enhver som ønsker en runde under discokula.

–  Simen Almaas

 

Tøyen Holding – «Grown Man Shit»

«Grown Man Shit» er den første singelen tilgjengelig på Spotify fra Tøyen Holdings nyeste album, Tøyen Holding 3, ellers kun å finne på Bandcamp. Med en gitarpreget instrumental og runde trommer minner den om mye av det de ellers lager, altså noe av Norges beste musikk for tiden. Fredfades og Mest Seff sine ordspill og metaforer er fremdeles morsomme, samtidig som en får lyst til å knerte god naturvin og rulle opp noe jazztobakk. 

–  Even Kaushik

 

LPS – «Osem Korakov»

Husker du de derre slovenske krane fra Eurovision 2022? Her er en ny låt av dem. Ikke disko. Ikke funk. Ikke spedalsk-rock med kromatiske krumsabler. Egentlig bare en behagelig melodi som er fylt ut med store vakre klangblomster. Samt et fengende refreng i likheten med kløende lopper eller spillopper fra skytterkrigen i Verdun. Låta har en kul brigde, og er et flammende, glødende fargespekter av indiepop-rock med slovensk valør. 

– Herman Østby

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

Elias Jung – «January Sky»

Norske Stian Høyer Grønbech, bedre kjent under artistnavnet Elias Jung, er ute med en mørk perle av folkerock med elementer fra americana, country og nordic noir. Elias Jungs mørke stemme harmonerer fint i samarbeid med den lystige instrumentalen bygd opp av leken synt, simple gitarakkorder og levende trommespill. Om man liker band som The National og The War On Drugs er det mye man vil like med «January Sky». 

– Even Kaushik

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte