Ny musikk på listene – Uke 34

BABA Juice Pack Vol. 2
Babak Ziai

Sommeren er over, men det betyr at musikkredaksjonen er tilbake med ukentlige lister! Her kan du gjennom hele semesteret finne den beste musikken som har kommet ut. Denne uka er lista full av musikk fra ferien, fra artister som Slowdive, Gjenfødt Kultur, Future Nostalgia og Silicone Prairie. Med andre ord masse bra musikk du kan kose deg med!

 

Slowdive – «kisses»

Gitarmusikk fra shoegaze-fundamentet Slowdive. Myke synther leder oss inn til et fengende, men utrolig sløvt og glisende gitarriff. Til tross for at tematikken av kjærlighet og lengsel er banalt, går det likevel aldri i klisjeer. Slowdive forteller om seksualitet, skjønnhet og ensomhet. God hverdagsangst i et fargerikt lydbilde. 

– Herman Østby

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

BABA, Kars, Martin Hazy, Girson – «Stakken» (feat. Kamelen & Mats Dawg)

Produsenten Babak Ziai aka BABA er endelig tilbake med BABA Juice Pack, vol. 2! Albumet er fullt av velproduserte, tunge, men riktig nok litt utypiske bergensraplåter. Det er nesten umulig å velge seg en favorittlåt fra skiva med så mange solide beats og gode vers, men stjernelaget på «Stakken» gjør den litt ekstra spesiell. Har du 23 minutter til overs bør du høre en av Bergens feteste utgivelse i sin helhet!

– Martin Blom

 

B-Legit, (feat. Young Dolph & Boosie Badazz) — «Pocket Full of Money»

Det her er ein jævla låt. Beaten minner om ein modernisert versjon av den legendariske «Sippin on some Syrup»-beaten til Three 6 Mafia. Derfor er det berre rett at Bay Area-gamlingen B-Legit har med seg the late great Young Dolph som leverer både vers og hook på øverste hylle frå grava. Boosie Badazz er også med, han gjer greia si.

– Magnus Sandvoll 

 

 

Future Nostalgia – «Where We Left Ourselves»

Oslo baserte Future Nostalgia har sluppet den første singelen fra deres oppkommende debut-album. Låta «Where We Left Ourselves» er en nydelig melodisk og drømmende sommerkveldslåt, med en forsiktig vokal som nesten hvisker deg i søvn på best tenkelige måte. Helt perfekt for sene kvelder i fjæra eller i parken.

 – Simone Timonen 

 

Gjenfødt Kultur – «uonknow?.3.12.21» 

Gutta i GK er ute med Plukk Blomster III. Etter gjennombruddet i fjor høst har de fort blitt en gjeng man må regne med i norsk rap, og særlig blant de som lager sample-baserte beats. Med Plukk Blomster III viser GK andre takter, og demonstrerer at de mestrer langt mer enn drum-less loops! «uonknow?.3.12.21» skiller seg ut som en litt dopet ned, cloudy låt, som høres mer ut som noe JPEGMAFIA kunne gitt ut. Absolutt verdt å sjekke ut. 

– Martin Blom

 

Snõõper – «Running»

Lo-fi smurfe-punk-bandet Snõõper er tilbake, denne gangen ikke fult så lo-fi eller smurfete. Gammelt låtmateriale har blitt tatt opp på nytt med utstyr fra vår tidsalder, kontra atomalderens analoge løsninger. Deres nye album Super Snõõper avsluttes med låta «Running» der de forsøker seg på post-punk. Drivende rytmer, angulære gitarriff og en vokal med karakter gjør «Running» til en av årets beste låter av sitt slag.

– Sondre Østgård

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Dre Wave$, Ty Thom — «SuperNova»

Saknar du Freddie Gibbs? Isjetenkpåre, Dre Wave$ sin «SuperNova» frå BLOOM er ei fantastisk skive for deg som lika loops og gamle beats, og den gjer ein god jobb på å etterlikne ein av verdas beste rapparar: Freddie Gibbs, enten Dre har meint det slik eller ikkje. Dre er frå D. C.

– Magnus Sandvoll 

 

Elba Rose – «Fleeting Fickle»

I sommer fikk vi nok en dose alternativ pop fra britiske Elba Rose. Hennes nyeste singel, «Fleeting Fickle», er en atmosfærisk opplevelse med et lydbilde som løfter opp hennes uanstrengte men fairytopiske vokal.

– Simone Timonen

 

Jourdan — «Flow»

Jourdan er fra Brooklyn. Jourdan har grov flow. Jourdan er jævlig kul. Jourdan har laga ei låt som heiter «Flow». Jourdan har ikkje sluppe musikk sidan 2020. Jourdan er tilbake.

– Magnus Sandvoll 

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Stein Torleif Bjella – «Hallingdal er ei øy»

Bjellas siste låt er umulig å høre på uten å tenke på sommerensuvær. «Hallingdal er ei øy» ble nok hvertfall skrevet en god stund før Hans’ herjinger- her er det nemlig bare gode vibber å spore. Kjent for kassegitar og ofte melankolske tekster om bygdeliv, har Bjella sakte, men sikkert utvidet sitt musikalske terreng over årene. Denne gangen får vi en rikt instrumentert låt iført reggae-drakt. Bjella er kanskje på ukjent territorium musikalsk, men drar det hele hjem med en humørfylt kjærlighetserklæring til hjemplassen. 

– Simen Almaas

 

namesbliss, scruz – «Iniesta Flow» 

«Iniesta Flow» av London MC namesbliss oppsto først som en radio freestyle på Balamii Radio, før namesbliss ryddet litt opp og gjorde en studioversjon av låten. namesbliss flyter fint av gårde på en behagelig og lavmelt grime instrumental. Slike beats og fotballreferanser er noe av det beste britisk rap har å by på. Dette er en låt fra øverste hylle av namesbliss. 

– Martin Blom

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!


 

BEX – «I Trust No One»

Det er ikke sommer uten punk, og punk er noe av det vi får i den nyeste låta til London baserte BEX. «I Trust No One» føles som en god gammaldags rock punk låt som er spica opp med fluesopp og rosa glitter, ei låt som gir deg lyst til å farge neglene svart med sprittusj igjen!

– Simone Timonen 

 

Silicone Prairie – «Mirror on the Wall»

Lo-fi smurfe-punkeren Silicone Prairie er tilbake med sin andre fullengder Vol. II. Denne gangen er det mindre smurfing og punk, men fidelity-en er fortsatt like lav som alltid. Låta «Mirror on the Wall» er en lystig psyche-pop-låt i hypnagog stil ala Ariel Pink og James Ferraro, dog noe mer jordet enn så. Snille og hyggelige fløyter, samt en fuzz-gitar som svært spesifikt høres ut som brasilianeren Lô Borges gitarspill, gir en lystig og varm stemming likt som en intro fra barne-tv da jeg var ung. Sjekk ut om du likte King Gizzard and the Lizard Wizards syvende (av nå 25) album Paper Mâché Dream Balloon.

– Sondre Østgård

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte