Ny musikk på listene – Uke 35

Anakin Justin
Foto: Anakin Justin

Ny uke, ny liste fra verdens beste musikkredaksjon! Denne uka har vi et fint lite knippe med låter fra artister som Anakin Justin, Fakie Seb, Feberdrøm og Astronautist. Med andre ord masse bra musikk du kan kose deg med den kommende uken!

 

Anakin Justin – «Som før» 

Hva skjer hvis du kombinerer en euforisk Liquid Drum & Bass-beat med en leken rap-vokal? Jo, da får du «Som Før» av Anakin Justin, en 18 år gammel musiker fra Trondheim. «Som Før» er en låt som blir bedre og bedre for hver avspilling. Den er catchy, følsom og selvsikker på samme tid, og den fantastiske beaten gjør at «Som Før» appellerer like mye til elektronika-fans som den gjør til hip-hop-entusiaster. Jeg håper inderlig at Anakin Justin fortsetter å slippe låter som denne, for Liquid DnB og trønderrap er en like skuddsikker kombinasjon som sjokoladekake og melk.

– Vebjørn Christie

 

Fakie Seb – «Kan du høre meg nå??»

«Kan du høre meg nå??» er den andre låta den norske rapperen Fakie Seb har gitt ut under eget navn. Som MC kan Fakie Seb kanskje plasseres i ‘østlandske rappere som har god flow, og det høres liksom ikke rart ut at han rapper på østlandsk’-kategorien. Beaten vektlegger groove i trommene, noe som blir styrket av en levende basslinje. Låta tar en ny vending ved en subtil, men ganske gjev pianosolo som kler låta skikkelig godt og gjør den litt mer eklektisk. Det er bare å se frem til å høre mer fra Fakie Seb.

– Johannes Gartland 

 

Anti-Lam Front – «Æ likt Verden Bedre Før»

Trondhjems egne Anti-Lam Front gir oss nok en gang den energiske skatepunken vi kjenner og elsker, på trøndersk såklart! Deres nyeste singel «Æ Likt Verden Bedre Før» er en dedikasjon til enhver «white-straight-male» som savner tiden da verden var tilrettelagt til fordel for dem, og de kunne tafse vilt rundt seg uten følger. Altså, buhu, synd for dem - om det skulle være noe tvil, Anti-Lam Front gir oss en god dose satire her, ja!

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Feberdrøm, MC Magnus –  «Lett å glæm»

Det unge Trondheimsbandet Feberdrøm kommer med sin tredje singel etter sin selvtitulerte debut-EP. Denne gangen får de med bergensrapper MC Magnus på det som er en ekstremt kraftig låt. Med høylytt gitarriff og distorted vokaler, bringer Feberdrøm mye energi til låten. Verset MC Magnus leverer er et overraskende bra tilskudd; det gir låten mer dybde og viser samtidig fram ferdighetene til MC Magnus.

– Andreas Johnsen

 

Astronautist – «Nábrók»

Fra regntunge Bergen får vi også tung stoner fra bandet Astronautist. Deres nyeste singel «Nábrók» er akkurat passe seig og treig for ethvert rock- og metalhue, og den har  en god og mørk vocal på topp! Perfekt stoner til en dyster dag.

– Simone Timonen

 

Hidden Orchestras – «Scatter»

Store luftige trekk fra fløyter svever i et reverb-landskap. Det er som å høre en kosmisk montage av fundering over meditasjon. Dunkel bass og flyktige trommer skaper en følelse av å flyte. Låten er meget kul, meget kul musikk i forhold til at den svever og pulserer. Denne passer for munker og fjellklatrere. 

– Herman Østby

 

Catch Your Breath – «Y.S.K.W.»

Bandet Catch Your Breath fra Texas vil gi en hver emo-kid den gode rock-metal-coren vi kjenner og elsker, krydret med mer synth, en neverending vocal, og et lass med følelser! Låta «Y.S.K.W.» er både klassisk emo og ny og moderne på en og samme tid.

– Simone Timonen
 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte