Ny musikk på listene – Uke 36

IBEN
Lotte Pedersen

 

Her er høstens første liste! Musikkredaksjonen har lett høyt og lavt etter den beste musikken fra sensommeren, og puttet alt i en og samme liste. Her finner du låter fra Iben, Finding Neo, Julie Henrikke og Obzene! 

 

Iben – «Bleed for you»

Iben, kanskje mest kjent for sine hjerteskjærende covere av klassikere som «Du skal få en dag i mårå» og «God morgen alle sammen», har utviklet seg til å bli en fullvoksen artist med inspirasjoner fra den californiske neo-soul-musikktradisjonen. Hennes nye låt «Bleed for you», er et svært smooth og velprodusert verk i flere verk i flere bevegelser, noe som kan vekke assosiasjoner til blant andre SZA, SPELLING og kanskje til og med Julia Holter. Enkelt sagt: en svært god låt.

– Sondre Østgård

 

Tre40fire – «garra chant»

Fra deres nye og første album Minus får vi «Garra Chant». En glitchy og smooth låt som føles som en blanding av innflytelser som Cezinando, Bon Iver og Brockhampton. Deilige vokaler, kreativ produksjon og interessant lyrikk. Hva er det ikke å like?

– Aksel Lessum

 

Finding Neo – «still feeling you» (feat. elleas)

Den bergensbaserte duoen Finding Neo er igjen aktuell med den nye låta «still feeling you». Låta følger i stor grad opp det nedtonede og henslengte lydbildet vi kjenner dem fra før. Krydret med smakfulle mellomspill i piano og gitar er dette en sikker vinner – like mye en sen lørdagskveld som den påfølgende søndagsmorgenen.

– Simen Almaas

 

Gouldian Finch – «Flamingo» (feat. Emilie Nicolas)

I tillegg til å sitte på trommetronen med et av Norges mest legendariske band, Jaga Jazzist, har Martin Horntvedt i en årrekke komponert vakker musikk til filmer og serier. Nå har Horntveth laget seg et nytt, spennende og fargesprakende prosjekt, Gouldian Finch. Med seg på låten «Flamingo» har han fått med seg synthpop-dronningen Emilie Nicolas, og hvem kunne vel passet bedre i et slikt landskap? Som hånd i hanske osv.! 

– Emil Fjeldavli

 

Julie Henrikke – «Haley»

«Haley» er neste singel på veien mot Julie Henrikkes debutalbum på Braveheart Records. På singelen bader Henrikkes stemme i et lekent autotune-basseng over et ellers så subtilt instrumentalspor. Utover låten tiltar både vokalen og instrumentene, og det hele kulminerer i en lekker, småpompøs avslutning på siste refreng som vitner om en artist som behersker det minimalistiske lydbildet vel så godt som det maksimalistiske.

– Viljar Sæbbe


 

Ea Othilde  – «Man-Sized»

Ea Othilde er en 18-åring fra Oslo, noe man aldri ville gjettet ut fra musikken hun lager. Her snakker vi høy kvalitet, av internasjonalt kaliber. Låten «Man-Sized» er mørk og undrende, med interessante kontraster. Her dunker energiske trommer  som lånt fra en jungle/DnB-låt, gjennom strykere som kunne stammet fra Radioheads Moon Shaped Pool, og inn mellom dette stikker Ea Othildes luftige stemme seg frem. Kombinasjonene og sammensetningene er spennende, og gjør at jeg gleder meg til den nye EP-en hennes slippes – forhåpentligvis veldig snart! 

– Emil Fjeldavli

 

Obzene – «Ghost Train» (feat. CSN)

Tronheimsbaserte Obzene har gått sammen med popverdenens CSN og skapt musikk med et følelsesrikt og atmosfærisk innhold. Nyeste singel «Ghost Train» blander CSNs popvokal med Obzenes progressive metal inkludert vokalist Jørgen Nordby sin mektige vokal! Et spennende samarbeid som leder til album før året er omme, og absolutt verdt å følge med på.

– Simone Timonen
 

 

Atari – «Tunnel Vision»

Bergensbaserte Atari er ute med sin andre singel! Tre år har gått siden «Forget Me», og Atari er ikke glemt. «Tunnel Vision» er en digg låt med flere lag. Her etterfølges drivende, pumpende vers av forløsende, klangete og atmosfæriske refreng. Høydepunktet er den taktfaste synthen som kutter inn rundt midten av andre refreng og som opprettholder drivet, som en herlig kontrast til de lange klangene i de øvrige instrumentene. Herlig fra Atari-gjengen, måtte det ikke bli tre år til neste gang vi hører fra denne gruppa! 

– Emil Fjeldavli

 

SYSTEMET – «MØRKETID»

Hva er vel bedre nå når høsten endelig sniker seg innpå enn noe skikkelig mørk musikk på øret? Det er akkurat det vi får fra SYSTEMET som har sluppet låta si «MØRKETID» som tilsynelatende skal lede opp til deres debutalbum som kommer senere i september. Bandet skal også til Trondheim senere i høst hvor de inntar scena på Verkstedhallen som support for Blood Command og Barren Womb.

– Simone Timonen

 

j00 – «doctor jones»

Kanskje det aller siste jeg forventet fra det oslobaserte artpop-bandet j00 var en Aqua-cover. Likevel er det noe som føles så utrolig riktig når vokalist Thea Ellingsen Grant tar for seg vokallinjene til Aqua-Lene. Krysningen fungerer like bra som den ikoniske hatten passer hodet til Harrison Ford – helt perfekt. Det er umulig å ikke bli i godt humør av denne sprudlende versjonen her, en skikkelig glede- og energiinnsprøytning i hverdagen! 

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte