Ny musikk på listene – Uke 37

Goofy Geese
Markus Johannesen

 

Musikkredaksjonen er tilbake med nok en ny liste! Denne uka har vi fyllt opp A- og B-lista med masse nydelige låter, fra artister som Museum, GiddyGang, Hilja og James Blake. Denne vil du ikke gå glipp av!

 

Goofy Geese – «Bam Bam»

Man skulle tro Bybanens nye trasé gikk langs Copacabana når en hører  nyutgivelsen til Goofy Geese. Bergensduoen leverer en bossainspirert godlåt som har alle ingrediensene for sommerstemning – selv i et stadig mer høstfult Trondheim. Rytmisk gitarspill, smakfull perkusjon og vokalharmonier myke som kasjmirull er nok til å bytte ut høstforkjølelsen med bølgeskvulp og sommerbris i mitt hode. Legg til en beundrende tekst som minner om «The Girl From Ipanema» og fengende riff spredt utover hele låta, så har man «Bam Bam». Nyt!

– Simon Torsvik Thingnes

 

Museum – «Hun sa, har sagt»

Museum sin andre singel «Hun sa, har sagt» er en fløyelsmyk, melodisk og drivende låt. Låta har et fengende riff som gjennomgår i versene, og med både trekkspill og synth får den et positivt og eksperimentelt lydbilde. Låta har sterke konnotasjoner til No.4, og med fine harmonier og et fengende refreng gjør den meg både glad og melankolsk. Gleder meg til den kommende EPen deres Ord som bare voksne kan som slippes 29. September! 

– August Solli

 

GiddyGang  – «Let Me In» (feat. Ivan Ave)

Det urbane, oslobaserte kollektivet GiddyGang holder koken og er nå igjen aktuelle med ny singel. Her har de nok en gang med seg rapperen Vuyo, som virker å ha blitt en fast gjest på låtene deres. Vuyos unike flyt og stemme lager en tydelig kontrast til vokalist Sarah Vestrheims luftige vokal når de veksler mellom vers og refreng, noe som også funker veldig bra. I tillegg til Vuyo har de fått med seg Ivan Ave, som med sin tyngde og kulhet løfter låten og setter punktum for det siste verset. «Let Me In» er en sjelfull låt med 80-tallspreg som kler både bandets og gjesteartistenes uttrykk. Med smakfull produksjon og deilige lyder leverer GiddyGang her en lekker liten låt!

– Emil Fjeldavli

 

James Blake –  «I Want You To Know»

Post dubstep-bevegelsens posterboy er tilbake med nytt album, og skal angivelig forsøke å gå tilbake til de mer elektroniske røttene han viste oss gjennom utgivelser fra plateselskap som R&S og Hemlock. Albumets høydepunkt er uten tvil «I Want You To Know», hvor kornete 2 step-trommer à la Burial møter Blakes enestående falsetto-cover av Pharrell Williams’ bidrag på låten «Beautiful» av Snoop Dogg. 

– Viljar Sæbbe

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Róisín Murphy, DJ Koze – «Free Will»

Den legendariske Moloko-vokalisten er tilbake med albumet Hit Parade etter at hun i sommer måtte avlyse konserten på Øyafestivalen som følge av sykdom. På laget har hun fått med seg stjerneprodusenten DJ Koze, og sammen leverer de en fenomenal fullengder i et mer groovy landskap. På «Free Will» knytter DJ Koze house-elementer, en disco-basslinje samt UK funky-inspirerte trommer sammen til pur danse-eufori sammen med Murphys fenomenale stemme.

– Viljar Sæbbe

 

Simen Mitlid – «Almost Forever» 

Høsten er i anmarsj, og Simen Mitlid har sluppet låta som kommer til å lydsette mang kald høstkveld der man sitter sammenkrøket  i peiskroken og varmer seg på en kopp kakao. Med lydbilledmessige nikk til artister som Bon Iver og Sufjan Stevens er låta «Almost Forever» en behagelig klem i mørket. Lavmælt, minimalistisk og vakker – det skal mye til for å ikke føle seg beroliget med denne låta spillende på anlegget.

– Aleksandra Simonsen

 

Sampha – «Only»

Den britiske R&B-, soul-, electronica- og hiphopfeature-legenden Sampha er tilbake med nye låter for første gang siden 20-fuckings-17, med et løfte om et nytt album 20. Oktober. «Only» er en triumferende, sjelfull, dansete hiphop- og soullåt. Beaten er enkel, men utrolig effektiv og gir god plass til Samphas vakre vokal. Dette er absolutt en av Sampha sine beste låter hittil.

– Aksel Henrik Lessum

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Røsten – «Ride Rock»

Forrige utgivelse fra Leon Røsten var akustisk og følsom. På sin nyeste EP viser han en helt ny side av seg selv som artist: Progrocke-Røsten! Her er bassen og trommene løse og fulle av liv med tydelige konnotasjoner til det glade 60- og 70-tallet. Røstens rene og herlige stemme klinger som aldri før mellom all herligheten. At godeste Røsten er virtuos på piano er viden kjent, men at han attpåtil spiller så bra gitar, det visste ikke jeg! Fantastisk herliglåt som absolutt kommer til å kle høsten vi har i vente. 

– Emil Fjeldavli

 

George Riley – «Elixir»

På sosiale medier påstår Riley selv at hennes sad girl-era er ferdig, og at hun nå beveger seg inn i en morsom- og sexy-era. Med singelen «Elixir» bekrefter hun dette så til de grader. Du får sensuelle linjer og  en klassisk housebeat med en spretten basslinje for de sene nattestimene. London-sangeren tiltrekker seg stadig vekk en større fanskare, og det med god grunn.

– Viljar Sæbbe

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

Noqh – «Whqtthe»

Under det internasjonale alteregoet Noqh inngår 16 år gamle Noah i et luksuriøst samarbeid med Marylandartist Jaysanity, Kzoba fra Reykjavik og chasay. Noqh har et momentum uten like og er absolutt ikke redd for å involvere musikere fra alle hjørner av kloden. Ikke minst får han det til å funke så utrolig bra. Linjene til Jaysanity er som skapt for beaten og det er vanskelig å la være å smile av den.

– August Solli Middelkoop

 

Tirzah – «F22»

Det alternative R&B-fenomenet fra London slapp midt i uken et nytt album helt ut av det blå, og på trip9love…??? er Tirzah på sitt røffeste og mest ustrukturerte. Åpningssporet byr på London-sangerens signaturmyke stemme over en grøtete trap-instrumental ledet an av svært minimalistiske pianotoner. Det som burde vært elementer man finner i papirkurven, kokes sammen av produsent Mica Levi til uforglemmelig vakre låter gjennom hele albumet.

– Viljar Sæbbe

 

Yung Lean x Bladee – «Victorious»

De svenske cloud-rapheltene Yung Lean og Bladee returnerer nok en gang med nye samarbeids-singler. «Victorious», produsert av Whitearmor, er leken og luftig i sitt lydbilde. Guttene har bra med rom til å sparke bars frem og tilbake - noe lignende Messi og Ronaldo på samme lag. 

– Mats Fosdahl 

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

tendai – «Tried To Fly .»

Som et av Storbritannias største R&B-talenter, har tendai lenge sneket seg under radaren. Unggutten er blant annet kreditert som produsent på Stormzys kritikerroste album This Is What I Mean fra i fjor. På låten «Tried To Fly .» leverer han nok en vanvittig vokalprestasjon, og åpner opp om det å være på sitt mest sårbare samtidig som han likevel forsøker å gjøre sitt beste.

– Viljar Sæbbe

 

Homo – «Procrastination Station» 

Cory Wong-esque gitarspill, hylende blåserekke, karismatisk vokal og generelt god groove er bare en liten del av hva du får servert av tromsøbandet Homo. Procrastination Station er den fjerde låta på debutplata deres “SAPIENS” og som resten av albumet er den en god miks mellom tradisjonell funk og en noe mer eksperimentell retning. Refrengene er fulle av catchy vokal og blås, mens versene og mellomspillene byr på eksperimentell soundscaping fra gitarseksjonen. Det skal godt gjøres å sitte i ro når Homo er på banen, og jeg gleder meg til å høre mer fra dem i årene fremover.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Hilja – «SINT»

Oslobaserte Hilja skriver låter om temaer som engasjerer henne, og i tidligere utgivelser har miljøsaken stått i fokus. Denne låten handler om engasjement: «SINT» er en slags kampsang for å dra med seg lytteren. Kanskje dreier det seg om hennes leten etter en egen stemme i møte med urettferdighet. Det er i hvert fall vanskelig å sitte stille mens man hører på denne herlig energiske låten, så at den lykkes i å engasjere er det ingen tvil om! 

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte