Ny musikk på listene – Uke 38

Sara Fjeldvær
Foto: Sigrid Erdal

 

Nok en uke har kommet og gått, men musikkredaksjonen er her fremdeles! Som vanlig har vi funnet frem et lite utvalg musikk som har kommet ut den siste uken. På denne lista finner du artister som GKR, Kappekoff, Ståpels og Fieh. Med andre ord, all den beste og ferskeste musikken!   

 

Sara Fjeldvær – «Indulge me»

Eksellense og klasse strømmer fra Sara Fjeldvær med låten «Indulge Me». Låten bygger seg opp og nærmest erter lytteren, før låten når et utstrakt klimaks. En lyd som fort kan minne om  artisten Weyes Blood, men med noe eget, spennende og avhengighetsskapende. 

– August Solli Middelkoop

 

GKR – «SNERTINGU VIÐ MIG»

Islandske GKR gir assosiasjoner til hyperpop- og cloud rap-virtuos Bladee på låten «SNERTINGU VIÐ MIG». Frodige og flytende breakbeats så vel som innslag fra trance-gjenopplivningen fungerer som perfekt terreng til den unge islendingen som bader i autotune.

– Viljar

 

Mitski – «Buffalo Replaced» 

Denne andre låten på hennes nyeste album, The Land is Inhospitable and So Are We, er i kjent Mitski-stil både dyster, og særdeles vakker. Kassegitarspillet som stadig bygger seg opp komplimenterer singer-songwriterens såre stemme og trauste lyrikk. Låten, og albumet i seg selv, er definitivt lyden av høst.  

– Even Kaushik 

 

Ståpels – «Marssangen»

Etter flere aktive år får vi endelig ny musikk fra det Oslo-baserte punkrock bandet Ståpels, som spiller sinna samfunnskritikk i «Marssangen» fra deres dobbel-singel Marsbjørnsen og Moenopol. Med fengende røffe riff og ekspressiv vokal, både fra vokalisten og hele bandet, virker låta aggressiv på best mulig måte.

– Sara Visel

 

VALP – «Orke kje»

Fra en nydelig kvinnelig vokal får vi altså sinna jazz-indie-rock, take your (guitar)pick (pun very intended), servert på stavangersk. En kan diskutere de forskjellige dialektene i landet og hvorvidt de funker i musikk, men her er det ingen annen dialekt som hadde kunne gitt like mye trøkk!

– Simone Timonen

 

Bjørn Tomren – «White Sheets»

Når han ikke er opptatt med å forsere Norge på langs, jodle med trekkspillhelten Kleine Heine eller vinne stjernekamp på NRK så har han tid til å gi ut musikk. Det har han gjort nå, og Tomrens nye låt er ikke langt unna genialitet. Via tradisjonell instrumentasjon åpner låta med et familiært tilbakeblikk til hans første album, før låta beveger seg i en mer eksperimentell retning. Med utradisjonell panorering av bråkete elgitar, gjennomgående fløytespill og utradisjonell form lover «White Sheets» godt for fremtidig musikk fra Bjørn Tomren.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Kappekoff – «That Way» (feat. Vuyo & baby b)

Den norske bassisten og produsenten Magnus Falkenberg, eller Kappekoff om du vil, produserer musikk beslektet i den elektroniske Oslo-discoen. På EP-en New Spring finner man låten «That Way», med gjestevers fra Vuyo og Baby B, som silkemykt rapper over den tilbakelente jazz- og neo-soul-inspirerte instrumentalen. Her får man nydelig og rolig hiphop som kan nytes av alle. 

– Even Kaushik

 

ROSA FAENSKAP – «Livredd»

Sinna skeiv punk blanda med svartmetall. I forkant av at de slipper sitt nye album, Jeg blir til deg, har Rosa Faenskap gitt ut låta «Livredd», som er åpningssporet på albumet. Som alltid er det sinna stemning, tekst med fokus på viktige temaer for skeive, med masse gitarsprell!

– Simone Timonen

 

Fieh –  «Munni in the Microwave»

Hele Norges mjøsfunk-band leverer nytt album, og det er i kjent stil proppfullt av sjelfulle låter med stort hitpotensiale. «Munni in the Microwave» er et strålende eksempel. Låta drives frem av et fengende gitar- og bassriff, før den eksploderer i et av de mest fengende refrengene gruppa har kokt sammen på neo soul-kjøkkenet sitt. «Munni in the Microwave» er uten tvil et av bandets mest dansbare låter også – UKA-konserten deres i Storsalen kan ikke komme fort nok, for jeg er klar til å danse skoene av meg!

– Simon Torsvik Thingnes

 

Woofgang – «Rip Me Open»

Trondheimsbaserte Woofgang beveger seg endelig videre fra å primært drive med musikk på scena til å gi ut faktisk musikk til fordel for de som foretrekker å sitte innestengt på rommet sitt med spotify oppe istedenfor å være ute blant folk. Singelen «Rip Me Open» er en groovy og rocka låt som man nyter godt enten det er hjemme eller den oppleves live!

– Simone Timonen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte