Ny musikk på listene – Uke 39

Whammyboy
Foto: Sjur Pollen

 

Ny uke, ny liste fra verdens beste musikkredaksjon! Denne uken har vi virkelig jobbet på, og gitt dere en lang liste med herlig musikk dere kan nyte gjennom de kommende dagene. Vi har funnet ny musikk fra artister som Hudkreft, Astronomies, Bo Milli og Vågard! Her er det bare å lene seg tilbake og kose seg!

 

Vågard – «Marokko Barcelona Colorado California»

Ord blir fattige når det kommer til Notoriske B.O.G., Vågards posthume album som slapp denne uka. Til tross for at hele rap-Norge ventet i stor spenning, gikk albumet over all forventning. Produksjonen fra David Grytten høres både moderne og veldig klassisk NMG ut. Vågard leverer flere av sine beste vers noensinne, og på «Marokko Barcelona Colorado California», i tillegg til en rekke andre låter, får Vågard hjelp fra A-laget kollega Girson på refrenget. Notoriske B.O.G er trist, men fantastisk, og absolutt et norsk rap-album for historiebøkene! 

– Martin Blom

 

Hudkreft – «Døve ører»

Hudkreft har sluppet sitt andre album Osyo by! Lydbildet er kanskje enda slemmere enn sist, og låta «Døve ører» er et perfekt eksempel på dette. Låta (og albumet) viser tydelig inspirasjon fra fjorårets kanskje beste norske rockplate Animorphs av Honningbarna. Det er vel ikke så rart, ettersom de deler øvingslokale! Med dette albumet, etablerer Hudkreft seg som noe av det mest lovende i norsk rock. Plata gjør meg sint og gira (i beste mening)!  Ønsker meg en Hudkreft-konsert i Trondheim til jul! 

– August Alver Solli

 

Nicolas Jaar, Ali Sethi – «Muddat»

Etter tre år med stillhet er Nicolas Jaar omsider tilbake med nye utgivelser. «Muddat» ser Jaar trekke tilbake til folktronica-sjangeren han kjapt skapte seg et navn i, denne gangen sterkt inspirert av sørasiatisk musikk. Sammen med den pakistanske sangeren Ali Sethi leverer de et nær seks minutter langt elegant verk, bestående av alt fra heftige grooves til sonisk balsam.

– Viljar Sæbbe

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Whammyboy – «Enjoy The Feeling»

Hvis du trenger noe nytt til dansegulvet i helgen er den nye EPen til Whammyboy “SPACE POP VOL. 1” den perfekte utgivelsen. Låta «Enjoy The Feeling» drives frem med bl.a. bankende synthbass, four on the floor-trommer og en helt enorm vokalprestasjon. Man kan absolutt ikke gjøre annet enn å nyte følelsen av å høre på denne låta, som tittelen så fint beskriver det. Teller dager til konserten i november!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Jerry Folk – «Shibuya»

Første gang jeg ble introdusert for den LA-baserte Oslogutten Jerry Folk, var i 2018, da han gjestet Lemaitre på den svært spretne låten «Control». Siden da, har Jerry Folk gått over til å gi ut atmosfærisk trap, og «Shibuya» befinner seg i dette musikalske landskapet. Låten deler navn med en bydel i Tokyo som er særlig kjent for sitt yrende natteliv, og lydbildet bærer passende nok preg av en nattlig atmosfære. Her blir lytteren tatt med på en reise rundt omkring i Tokyos mørke bakgater, og det låter absolutt veldig stemningsfullt. En perfekt låt å ta med seg inn i høstmørket.

– Martin Holst Lindheim

 

Astronomies – «Sky Above»

Ordentlig shoegaze! Oslo/Halden-baserte Astronomies klarer på sin nye plate And All My Thoughts Come Hurtling Down å finne en perfekt balansegang mellom nytenking og tradisjonalisme innenfor shoegaze-musikken. Låta «Sky Above» bytter mellom atmosfærisk og emosjonell bråkeråkk i det ene øyeblikket, til et svevende og vakkert lydbilde i det andre. Overgangen fra forrige låt på albumet, «Blomster som rustning», treffer som ei kule. Produksjonen er helt suveren, med klare tilbakeblikk til band som My Bloody Valentine, men med et moderne og fremovertenkende preg som fungerer helt perfekt.

– Johan Kalvsjøhagen

 

j00 – «Bloom»

Fra en gruppe som er kjent for deres «bråkete» og ukonvensjonelle eksperimentering gjennom hyperpop, er «Bloom» j00s mest rolige låt til nå. Låten lener seg mer mot alternativ pop, og er noe som kan nytes alle, om man ser bort fra de litt kronglete første 30 sekundene. Låten er skrevet som en reaksjon på terrorangrepet rettet mot Pride i Oslo i juni 2022, og gruppen mener selv at: «Musikalsk er låta noe av det mest «klubbete» vi har gjort, siden dansegulvet er det beste stedet å feire hvor vanlig det er å være annerledes». 

– Even Kaushik 

 

Troye Sivan – «Got Me Started» 

Sangen er den andre singelen fra Troye i forkant av albumet han slipper i oktober. «Got Me Started» er en låt mange vil assosiere med meme-kultur, fordi den er samplet fra Bag Raiders låt «Shooting Stars», noe som sikkert både er en fordel og en ulempe. Sivan tør å eksperimentere, og det er tydelig med denne singelen. Kult med garage-elementer fra Sivan, dette lover godt for det nye albumet! 

– Filippa Falster

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

Crumb & Melody’s Echo Chamber – «Le Temple Volant»

Dreampop/Psychedelic pop-artistene Crumb og Melody’s Echo Chamber har slått seg sammen og gitt ut låta Le Temple Volant. Begge artister har tidligere uttrykt sin kjærlighet for hverandres musikk, og at de samarbeider her føles helt naturlig. Orgel, synth, groovy trommer og flytende vokal = en flott nyutgivelse som definitivt er verdt å få med seg.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Evig Ferie – «Snakker vi to samme språk»

Oslobandet Evig Ferie er ute med fersk EP, og «Snakker vi to samme språk» er kanskje min favoritt fra denne nyutgivelsen. Her gjør Evig Ferie det de kan best, nemlig å lage drømmende, bølgende og nostalgisk gitarpop. Mellom gitarriffene får vi servert krystallklare synthtoner samt vokalkoring som gir assosiasjoner til a-ha og andre 80-talls synthpopband. Resultatet blir litt sentimentalt, men også veldig vakkert. Evig ferie, ja takk!

– Martin Holst Lindheim

 

Nea & The Regulars – «Na na»

Trondheimsbandet Nea & The Regulars leverer igjen en slager av neo-soul, funk, og disco. Der låten starter relativt rolig og trygt med dansbare funkrytmer og behagelig vokal, bryter den i siste del ut i det som mest ligner god gammeldags improvisasjon. Samspillet mellom gruppen er her sømløs og i verdensklasse, og får det unektelig til å vrikke litt i dansefoten. 

– Even Kaushik

 

Bo Milli – «I'm in»

Hvem har sagt at popmusikk i 2023 ikke kan inneholde vrengte gitarer og kromatiske vokalmelodier? I alle fall ikke Bo Milli. Med den siste singelen før EP-utgivelse leverer det bergensbaserte stjerneskuddet en kraftfull og emosjonell låt, som i hennes egne ord handler om å ville gjenopplive noe som kanskje er for ødelagt til å fikses. I tillegg gjør fuzzete gitarsoloer i kor med særegne vokalhooks at det formelig renner over av følelser i denne låta. I’m in.

– Simon Torsvik Thingnes

 

Spurv – «Din pust fra stein»

Post-rockgruppa Spurv fra Oslo har sluppet albumet sitt Brefjære, og det hele er en musikalsk og atmosfærisk reise med kraftig lyd og inntrykk. Avslutningssporet «Din pust fra stein» er et stemningsfylt eventyr, med flerstemt vokal og dyster during, som sender deg gjennom norske skoger og fjell, mye likt som Tolkiens dverger og deres sang tar deg med på deres reise gjennom Midgard. Og det er vakkert.

– Simone Timonen

 

Big Thief – «Born For Loving You»

Big Thief's nyeste singel «Born For Loving You"» er et eksempel på hvordan bandet perfeksjonerer røff produksjon uten at det høres for skranglete ut. Adrienne Lenkers vokal er myk og lystig, og mikser perfekt inn i gladlåta. Alt i alt, en fengende, «enkel» 60-talls-inspirert høstlåt, noe man trenger mer av på denne tiden av året! 

– August Alver Solli

 

Död Mark – «Öga 4 Öga»

I stor motsetning til det forrige albumet, Drabbad av sjukdom, er Död Mark tilbake med det litt mer oppløftende Död Mark 4Evigt. Låt nummer fire, «Öga 4 Öga», preges av et lydbilde lignende det man ellers finner blant indie-rocken, men som sammen med Jonatan Leandoers blir noe helt særskilt. Den er simpelt bygget opp, og preges av ufiltrert instrumentering, men føles likevel original og dansbar. 

– Even Kaushik 

 

Haley Blais – «Reset Button»

Fra det store utland får vi den perfekte popen for mørke høstdager. Med låta «Reset Button», skaper Haley en perfekt melankolsk og rolig stemning, som du lett drømmer deg bort i mens høstregnet slår på ruta, gatelyktene gir gjenskinn i den våte asfalten, og hennes forsiktige vokal hvisker deg i øret.

– Simone Timonen

 

Michelle Ullestad – «KAMELEON»

Den bergensbaserte sensasjonen Michelle Ullestad er snart ute med nytt album, og med den siste singelen «KAMELEON» leverer hun en dansbar og emosjonell låt. Produksjonen, som er signert Elias Melkersen aka Fig Tape og Moyka, er både leken og funky, med innslag av svulstige strykere og spretten synthbass. Ifølge Ullestad selv handler låten om følelsen av at man selv er skyld i et ødelagt forhold, og at alt man gjør for å fikse det bare fører til mer ødeleggelse. Mot slutten av låten får alle følelsene utløp i det som blir en ekstatisk klubbavslutning, og jeg kan ikke gjøre annet enn å glede meg til konserten i oktober!

– Martin Holst Lindheim

 

Mudslide – «Licking My Fingers»

Fra Stavanger og stoner-rockfolka i Mudslide har vi fått et helt album, Magic Beans. En av platas beste bønner er låta «Licking My Fingers», som er den perfekte blanding av grusete og energisk rock.

– Simone Timonen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte