Ny musikk på listene - Uke 39

 

CRYBABY CLAIRE. Foto: Meera Manjit Kaur
CRYBABY CLAIRE. Foto: Meera Manjit Kaur

Igjen er spillelistene oppdaterte av musikkredaksjonen! CRYBABY CLAIRE, Flammer Dance Band, BRÆKKÆKKEL og Støv er blant annet å høre. Så finn frem dine minst slitte ørepropper (gjerne med ledning), og nyt den gode blandingen gjengen har kokt sammen den siste uka.

 

CRYBABY CLAIRE – «BLUE»

CRYBABY CLAIRE er det splitter nye solo-prosjektet til Namra Beatrix Saleem. Nå har hun kommet med med throwback indie-låta «BLUE». Som i hennes egne ord handler om hennes anxious attachment stil. Den kan minne deg både om en god blanding av Kate Bush og Q Lazzarus. Låta minner meg om å sykle litt full hjem fra en fest, og derfor burde du høre på den. 

– Gvantsa Utmelidze

 

Flammer Dance Band – «Nå Nå»

Flammer er tilbake med ny EP. Mye italiensk disko oppi denne miksen som får fram rockefoten ved første takt. En bedre danselåt skal man lete lenge etter, i alle fall om man ser til Norge! 

– August Alver Solli

 

BRÆKKÆKKEL – «Harde kår»

Trudde disse karene hadde daua i Nidelva? Drukna i fullstendig pils-overdose! Men  nei, rå rock ‘n’ roll med KÆKKEL: Trondhjems råeste rockeband! Det er vanskelig å beskrive slik deilig faenskap, men lytt til teksten og gitar-shreddingen som av og til kan grense til crossover. De er rå og de må bookes på E.C. Dahls bryggeri i morgen!

– Herman Østby

 

Støv – «Vind i gamle seil»

Mo i Ranas største navn innen indie-segmentet, Støv, gjør comeback! Med på laget er Ola Øverby og Andreas Rukan på bass og trommer, som bidrar med god groove under Robin Skogs særegne vokal. I «Vind i gamle seil» møtes stå-på-vilje, optimisme, nostalgi og melankoli i en låt som perfekt speiler årstidene nå. Sommeren har sunget sitt sist vers og høsten er rett rundt hjørnet, og da passer det fint med Støv på øret igjen.

– Emil Fjeldavli

 

The Garden – «Ballet»

De tullete tvillingene fra Sør-California lager fortsatt humoristisk art/post-punk. Altså dansende lyduttrykk med en tegnefilm-aktig klang over hele suppa. Denne låta er perfekt for når du skal kjøre over noen med en dampveivals. 

– Herman Østby

 

REAVE– «Headlock»

REAVE er et veldig cutesy band fra Storbritannia som definerer seg som en «pop-synth trio», og de har kommet med en ny singel. Denne låta synes jeg det er spesielt god grunn til å sjekke ut. Den er velprodusert, og en gjennomgående leken låt med deilig harmonisering – perfekt for høstens innedager. Dette er et band de fleste kan forelske seg i. I videre lytting på REAVE er «Get to know me» en av deres mest kjente, og definitivt en låt det også er verdt å sjekke ut. 

– Helene Hasselknippe

 

Elias Rønnenfelt – «Worm Grew A Spine»

Alt er snart klart for utgivelsen av ikoniske Rønnenfelts første soloalbum. Iceage-vokalisten virker å mikse sjangre på Heavy Glory som slippes om en måned, men country har allikevel vært en rød tråd mellom både «Worm Grew A Spine» og de to foregående singlene. Enkle, skarpe midi trommer, med skranglete gitar og synther. Låta kunne like så gjerne vært en Dödmark låt, bare med bedre lyrikk og mer slagkraft i seg. 

– August Alver Solli

 

Megra – «I Stay»

Megra er en svensk produsent og musiker fra managementet HEAVEN-SENT management. Etter slippet av EPen 1:M har jeg fulgt godt med på Megra og det han lager. Fet elektronisk dansemusikk på sitt beste, i en karakteristisk og egen produksjonsform. Det er deilig å høre noe så fresht, og det er ikke rart at musikken ender opp på flere spotify-lister. Up and coming guy, rett og slett.

– Helene Hasselknippe

 

Special Interest – «Nothing Grows Here»

Verdens ledende no-wave band slår til med enda en klubbanger! Rytmene er tunge og gitarene er skranglete. Vokalen er fragmentert fra Alli og lyduttrykket er flyktig. Det er som om du skimter utover bildet til en lysende storby, som tiltrekker alt fra møll til skabb, i et hurtigtog. «Nothing grows here!», synges det, men du kan føle at låta gror i hjernebarken din som en svulstig kreftsvulst med svarte tentakler. 

– Herman Østby

 

DJ HEARTSTRING– «Lichtenberg Fever Dream»

Den Berlin-baserte duoen DJ HEARTSTRING er en av de mest populære innenfor sjangeren Trance Dance Music (TDM) og har nå sluppet singelen Fuerteventura Forever. På denne singelen finner vi også «Lichtenberg Fever Dream». En låt som bærer preg av elementer fra Trance og House og som egner seg godt på dansegulvet. 

– Atle Nordli

 

Mogwai – «God Gets You Back - radio edit»

Mogwai: soundtrack post-punk. Hva kan de levere nå? Dette låter minimalistisk, hypnotisk og vakkert, glissende og blyantspiss-aktig. Når vokalen kommer inn blir alt konkret og kvikksølv-lyduttrykket blir metallisk, formet som en rose i ørene uten at tornene skjærer gjennom huden. Helt nydelig! 

– Herman Østby

 

Silvana Imam & Oscar Blesson – «Dansar Med Demoner»

Den svenske rapperen Silvana Imam er tilbake med en sylskarp singel og fortsetter sin gode rekke etter «Sprit & Blondiner» som slapp i juni. På denne låta har hun med seg Oscar Blesson som legger et rått vers på en instrumental som passer begge artistene som hånd i hanske. Imams vers er godt skrevet og fremført med fantastisk flyt. Refrenget er sunget i klassisk Blesson-stil og er både fengende og følelsesvekkende. Dette er en nydelig singel som introduserer oss til en knallsterk duo som jeg håper vi får høre mer til i nær fremtid.  

– Even Ljosland Dalaker 

 

Pappasaft – «November»

Du begynner med litt crunchy-gitar for så å gå over til «pappa er depressiv»-musikk! Et savn som noen få i Norge legger til rette for oss lyttere: ironisk-rock. Her er det vakre gitarer, tunge bassløp og lumpne trommer. Du kommer til å sette pris på litt saft i hverdagen og litt saft på din far og din lillebror.

– Herman Østby



Hayley Heynderickx –  «Foxglove»

Hayley Heynderickx er tilbake med enda en folkbanger. Drivende, country-aktig slagverk under lekende fingerspill utgjør en perfekt låt til høsten som nå er ankommet Trondheim. Den folkelige og inviterende vokalen til Heynderickx blir toppen av kransekaka, nam! Låta er den andre som er kommet ut fra det kommende albumet Seed Of A Seed, og en kan bemerke seg at det bare er å glede seg til mer.

– Caja Madsen 

 

Tapir – «Nail in a Wooden Trunk»

Ved starten av 2024 kom det Londonbaserte bandet Tapir ut med albumet The Pilgrim, Their God and The King of My Decrepit Mountain. Siden det har blitt et slags komfortalbum for meg etter det kom ut, var det ingen tvil om at deres nyutgitte singel måtte sjekkes ut. Og de innfrir forventningene med «Nail in a Wooden Trunk». Det er lettbent, simpelt og lekende. Det blir behagelige søndager i tiden fremover òg. Halleluja!

– Sondre Granås

 

Ellen Andrea Wang – «I Like London In The Rain»

I tillegg til å være legendarisk god på bass, står Ellen Andrea Wang bak en av mine favoritt-trioer de seneste årene. Sammen med Rob Luft og Jon Fält danner de en utrolig vellydende treenighet, som snart er aktuelle med sitt andre album sammen, Closeness II. Jeg digget eneren, og gleder meg til 4. oktober når oppfølgeren utgis. Ja, og Trondheim er heller ikke så verst når det regner forresten!

– Emil Fjeldavli

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte