Ny musikk på listene – Uke 40

Mia Berg
foto: Mikhela Greiner

 

Vi er på vei inn i en ny uke, og som vanlig betyr det ny liste med musikk fra Radio Revolts musikkredaksjon! Vi har funnet frem masse lekre låter til deg, fra artister som Gaaren, Fig Tape, Gangar og Survey Monkey. Med andre ord, rykende fersk, fantastisk musikk!

 

Gaaren – «Losing myself»

Norske Gaaren er ute med ny singel, og det groover godt! Spennende produksjon som tar elementer fra hip hop, R&B og funk, og smelter det sammen til en fengende poplåt. Gaaren leverer også solid vokal på «Losing myself», som blomstrer med fine harmonier og fengende melodier. Håper på mer musikk i nær fremtid!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Mia Berg – «High Ceilings»

Singer-songwriteren fra Oslo har sluppet ny låt, og det låter veldig forlokkende. Berg er tydelig inspirert av indiefolk-artister som Phoebe Bridgers, Bon Iver og Big Thief, men skiller seg ut ved at hun tar i bruk mer jazz-inspirerte grep som den kromatiske nedgangen i gitaren i introen. Noe annet som bidrar til å løfte «High Ceilings» er den velfraserte, fremtredende vokalen, som virkelig kommer til sin rett når den går opp i falsett på refrenget. Følsom gitarklimpring, lavmælt steelgitar og atmosfæriske elementer gir låten en varm og melankolsk stemning som passer perfekt for høsten. Denne går i hvert fall rett inn på høstspillelisten min!

– Martin Holst Lindheim

 

Heave Blood & Die – «Things that hurt» 

Rockebandet fra Tromsø, Heave Blood & Die, sparker fra seg på deres nyeste låt. «Things that hurt» lener mer mot et proggete lydbilde enn metal, og for tilhengere av deres forrige album Post People vil denne låten være meget velkommen. Dette er en låt som er veldig mottakelig, og kan være en god introduksjon til nye lyttere som ønsker å utforske den moderne norske rocke-scenen.

– Even Kaushik 

 

Slaveriet – «Jag hatar dig»

Det er mye svenskene ikke kan, men hard musikk, det får de til! Låta «Jag hatar dig» er fra Slaveriets nyeste album, og er skikkelig god, klassisk hard rock. Faktisk, så høres låta ut som en rask, hard og sinna (u)kjærlighetslåt fra popverdenen på 90/2k tallet, mulig det er den svenske vokalen som minner om svenske toppliste låter fra den tiden, men det smeller og det smeller bra!

– Simone Timonen

 

Fig Tape – «Boundaries»

Når norske Fig Tape slipper låt kan man alltid forvente en solid produksjon og denne singelen er intet unntak! En groovy trommebeat gjennom hele låten holder energien oppe og refrenget gjør låten lett å like. Fig Tape har utviklet en unik stil og er definitivt en artist å følge med på i fremtiden!

– Atle G. Nordli

 

Cannibal Corpse – «Chaos Horrific»

Det amerikanske dødsmetall-bandet Cannibal Corpse har siden debutalbumet i 1990 vært et av de fremste metallbandene i verden. Deres kjennetegn: fryktinngytende vokal, herjende instrumental og frastøtende lyrikk, lever i beste (verste?) velgående på deres nyeste album Chaos Horrific. Tittellåta leverer knallharde riff, ekstrem bruk av dobbelpedal, hurtig gitarsolo og alt mer en kan ønske seg fra en Cannibal Corpse-låt.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Mall Girl – «All I Should Have Said»

Oslobaserte Mall Girl, som har gjort merkevare av eksplosive låter drevet frem av glitrende gitarspill og fengslende tromming, girer ned med «All I Should Have Said». Noe de gjør med stort hell. Den nye singelen er en mer ettertenksom låt, som likevel bevarer mye av det vi kjenner og elsker fra før av. De karakteristiske gitarriffene gir låta dybde og atmosfære, den klangfulle vokalen låter lengtende og melankolsk, og trommerytmene gir plass samtidig som de driver låta frem. En betimelig høstlåt, som gjør at jeg gleder meg til mer Mall Girl-musikk!

– Simon Torsvik Thingnes
 

Survey Monkey – «Meow»

Brooklynbaserte Survey Monkey er ute med ny EP, Wild Eyes. De kaller seg for et folk/emo-band, en beskrivelse som passer perfekt til denne nyutgivelsen. Låta «Meow» er en skranglete ballade som balanserer fint mellom trist og behagelig. Småsur, out of time vokal, lofi-produksjon og sleivete gitarspill gjør låta til det perfekte tillegget i en spilleliste for høsten.

– Johan Kalvsjøhagen

 

John Olav Nilsen & Nordsjøen – «Vi alle bare faller» 

I kjent John Olav Nilsen-stil er «Vi alle bare faller» en låt med traust og melankolsk lyrikk. Samtidig blir man servert en blid og oppdrevet instrumental av el-gitar med ekko-effekt, og synt, som bidrar til at man ikke tyr til misbruk av fluoksetin ved lytting. Dette er det andre singelslippet i forkant av det kommende albumet, og dersom dette er sounden jevnt over kan man glede seg til god norsk syntrock! 

– Even Kaushik

 

Jay Worthy, Kamaiyah & Harry Fraud – «9AM» 

Den amerikanske hiphop-produsenten Harry Fraud har teamet opp med kanadiske Jay Worthy (fra duoen LNDN DRGS) og en av de beste damene fra Oakland, nemlig Kamaiyah. Over det gjennomgående samplet fra «Let Me Down Easy» av R&B og soulartisten Inez Foxx (1973), samarbeider Worthy og Kamaiyah med sine behagelige stemmer og selvsikre linjer. Sammen skaper de en deilig låt som veksler mellom en avslappende og lekende stemning. Heldigvis er ikke dette samarbeidet bare et engangsprosjekt, denne forfriskende trioen har lovet oss et album -AM3RICAN DREAM- som skal slippes allerede 13. oktober. 

– Andrea Julianne Fanny Kirsebom
 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Big Spring – «Slow Death»

Litt britisk alternativ rock får vi fra gutta i Big Spring. Med den nye singelen «Slow Death» leverer de fengende gitar og en uvaska vibe som gjør at du bare må høre låta en gang til, og så enda en gang, og en til, for å fange opp alt.

– Simone Timonen

 

Gangar – «Halling»

Norske Gangar tar for seg den gamle norske folkemusikken, og med tydelig hardingfele vrir de den opp med både metal og jazz, og blåser nytt liv i folketradisjonen! Låta «Halling» blir et musikalsk verk som kribler i øra.

– Simone Timonen

 

Duster – «The Mood»

Er man en av de som digger Stratosphere og Contemporary Movement, men ikke er så fan av de nyere utgivelsene til Duster, har man absolutt noe å glede seg over nå. Det nyeste albumet Remote Echoes er en samling av låter som aldri ble gitt ut offisielt eller kun ble utgitt i veldig begrenset, fysisk opplag. Låta «The Mood» har alt man ønsker seg i en Duster-utgivelse, med dempede trommer, hviskevokal, fuzz og upolert produksjon.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Withered Branch – «3rd Strike»

Withered Branch gir oss skikkelig sinna metal, fra Toten! «3rd Strike» er skikkelig grov, skikkelig god, og passelig sinna. Den gir akkurat det ei god og arg metal låt skal gi, med det lille ekstra gjemt inni. Vokal som river i øra, på beste måte!

– Simone Timonen
 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte