Ny musikk på listene – Uke 41

Akersborg
Foto: Akersborg

 

Vi har kommet helt til uke 41, men musikkredaksjonen jobber fortsatt iherdig med å finne den beste nye musikken. Denne uken har vi laget et fint lite knippe med låter fra artister som Coucheron, Milja and the Milky Way, Akersborg og Superslow! Her er det masse bra musikk å kose seg med helt til neste uke!

 

Akersborg – «Never Ever Nothing»

Gjengen i oslobaserte Akersborg beskriver seg selv som avantgarde hardcore, og deres ferskeste singel «Never Ever Nothing» er et fengende prakteksempel på hva det er de driver med. Det er hardt, det er støyete, og det er skikkelig ekte! 

– Simone Timonen

 

Coucheron – «Cant Waste No Time» (feat. KONG)

En av Norges mest talentfulle produsenter, Coucheron, sløser ikke med tida på sin nyeste singel «Cant Waste No Time». Dette er en effektiv låt på knappe to minutter, som bæres fram av KONGs kraftfulle vokal og en episk produksjon som skapt for liveopptredener på svære arenaer. I det hele tatt høres det ut som «Cant Waste No Time» kunne vært på soundtracket til et av de gamle FIFA-spillene. Hvis man ser bort i fra at samarbeidet mellom EA og FIFA er ved veis ende, er dette virkelig en låt jeg ønsker meg i neste spill!

– Martin Holst Lindheim

 

White Tundra – «Third Floor»

White Tundra fra Trondheim gir oss solid stoner rock med fengende riff og grumsete vokal i deres nye singel «Third Floor». De serverer et tungt og seigt lydbilde, som renser opp i enhver blokkert bihule med et passe spark i trynet!

– Simone Timonen

 

Milja and the Milky Way – «I Wish I Cared»

Det farer et pop-stjerneskudd over Norge for tiden, i form av Milja and the Milky Way. Artistprosjektet til Milja Jørgensen fra Stavanger har virkelig skutt fart i det siste, og åpningssporet på den nye EP-en hennes er en maktdemonstrasjon av en poplåt. Jon Roaldsnes produksjon er atmosfærisk, men kraftfull, og refrenget er som skapt for konsertscener landet over, like fengende som det er ettertenksomt.

– Simon Torsvik Thingnes

 

Drittmaskin – «Norsk Pønk Må Dø»

Norske Drittmaskin gjør det de er gode på i sin nyeste utgivelse «Norsk Pønk Må Dø». De spiller hardt og raskt, med gitar som gir gnagsår på fingra, og serverer en sinna, skrikende vokal som skjærer i øra, akkurat slik den skal! 

– Simone Timonen

 

Pelicat – «Safe and Sound»

Det er snart dags for et nytt album fra Pelicat, og nå har det oslobaserte bandet sluppet sin aller siste singel før plateslipp. «Safe and Sound» er en låt som bringer nøyaktig den stemningen låttittelen tilsier: en trygg, varm atmosfære som passer perfekt til rolige dager på lesesalen eller under et varmt pledd på sofaen. 

– Tone Faber

 

The Golden Leaves – «Speak of the Devil»

Trondheimsbaserte The Golden Leaves er gode på god rock, og god rock er nøyaktig det vi får fra nyeste album Rebels, Saints & Villains, og definitivt fra den andre låta på albumet «Speak of the Devil». Det rocker, det fenger, og får uten tvil opp energien. 

– Simone Timonen
 

Svalbard – «Pillar In The Sand»

Britiske Svalbard har endelig sluppet sitt nye album The Weight Of The Mask, som er stemningsfull og med skikkelig trøkk. Fra albumets nest siste låt, «Pillar In The Sand», får vi også den tunge og atmosfæriske metallen, og den sterke vokalen som gjør Svalbard til Svalbard.  

– Simone Timonen
 

Jessie Paege – «middle name»

Amerikanske Jessie Paege gir ut rå og ekte musikk som av og til svirrer rundt på Tiktok. Musikken er alltid ekte, og skrevet ut fra Paeges egne opplevelser og erfaringer. Nyeste låt «middle name» er en melodramatisk pianolåt med sårbar vokal, som smyger seg inn i hjernens mørke kriker og kroker mens man lytter. 

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!


 

Myrkur – «Valkyriernes Sang»

Den danske artisten Myrkur skaper sin egen blanding av nordisk metal og folkemusikk, og hennes nyeste singel er intet unntak. «Valkyriernes Sang» er en melodisk metallåt med godt integrert folkemusikk, og Myrkurs mektige vokal sender enhver lytter svevende avgårde over myrer og fjell og inn i myter og sagn. 

– Simone Timonen

 

Astroturf – «Tsars»

Lyst på en energisk og catchy låt, som du bare må høre om igjen og om igjen? En låt med kvinnevokal og skikkelig trøkk? Det bergensbaserte bandet Astroturf leverer nøyaktig det! «Tsars» er fengende rock, med vokal som virkelig treffer, og gitar som svir seg fast i trommehinnene.

– Simone Timonen
 

Superslow – «Time Bomb»

Det er lite sannsynlig at du klarer å holde kroppen i ro når du hører musikken til bergensbandet Superslow. Den ferske låta «Time Bomb» er fuzz-rock-pop du bare må bevege deg til, om du så bare sitter og vugger på lesesalen med denne fengende godbiten på øret!

– Simone Timonen
 

Baby Heartless – «Colorful»

Baby Heartless fra Bergen kan lyse opp enhver mørk og grå høstdag og få opp humøret med sin nye singel «Colorful», i påvente av debutalbumet som skal komme på starten av neste år. Energisk og fargerik rock, på godt gammeldags vis.

– Simone Timonen
 

Orions Belte – «Balloonfest ‘86»

Norske Orions Belte driver med groovy instrumentalmusikk. De slapp nettopp albumet Women, og det er der låta «Balloonfest ‘86» er hentet fra. Det er klimprende gitarer, stødige men lett lekende rytmer, og en drømmende atmosfære: dette  er bare de enkleste beskrivelsene av låta. I denne finner vi også en behagelig og overfladisk vokal, som bare bygger på stemninga.

– Simone Timonen

 

Midnight Machine – «Damaged Software»

Norske Midnight Machine er et herlig eksempel på magien som skjer når to allerede godt etablerte sjeler i musikkverdenen kommer sammen og skaper musikk. Hanne Kolstø og Sigurd Thomassen skapte Midnight Machine, og de har nå skapt den nye singelen «Damaged Software»: fuzza og nostalgisk musikk du vil ha på repeat langt inn i nattetimene.

– Simone Timonen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte