Ny musikk på listene! - Uke 41

Hollow Hearts
Hollow Hearts. Foto: Sverre Simonsen

Endelig kom oppdateringen av listene! Ukas bukett er en blanding av blant annet vakre toner fra nordnorske Hollow Hearts, tighte flows av Benocchio (med 2J og Siyabång), TACOBITCH, og mye mer. Her er det bare å nyte!

 

Hollow Hearts – «Tyngdekraft»

Tromsø-bandet Hollow Hearts gav førre veke ut albumet Villfarer, og debuterte med det på norsk. Og til det, må eg seie på engelsk: hell yes! På låta «Tyngdekraft» er det innslag av raske prog-aktige trommer, samt at dei beheld det folkete uttrykket deira melodisk med fine harmoniar mellom medlemmane og eit generelt varmt og godt lydbilete. For real ein ekte haust-bop!

– August Øyehaug Sellevold

 

Benocchio, 2J & Siyabång – «Sugerør»

Trondheim-rapparen 2J gir alt for tida, og det er eg nok ikkje åleine om å syns er bra. Låta «Sugerør» er eit samarbeid med oslo-produsenten Benocchio og mannen med mørkast røyst og tightast flow i Noreg, Siyabång. 2J leverer eit ekstremt karismatisk vers og refreng, og Siyabång vert nok litt ekstra drøy i barsa når han er i studio med 2J. 

– August Øyehaug Sellevold

 

Selecta – «Som deg»

Duoen fra Stavanger har nettopp sluppet en deilig piano-house-låt som har fått navnet «som deg». Du får den klassiske pianolyden, høyt tempo og en drømmende vokal. Selecta er definitivt noen å følge med på i fremtiden dersom man liker pop-elektronisk musikk.

– Atle Nordli

 

TACOBITCH – «Fo*king Trash»

Den mystiske kunstpop/klubb/psykedelika/udefinerbare gjengen i TACOBITCH har bygget opp en slags kultstatus rundt om i landet, og endelig har de sluppet sitt første fulle album. På det andre sporet finner du låta «Fo*king Trash» som både er komisk, mystisk og skummel på samme tid. Den bærer ritualistiske kultpreg pakket inn i catchy linjer og spretne rytmer, og er en sikker slager om du føler deg litt psykotisk.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Bubble Love & Ross From Friends – «Believe»

Med «Believe» introduserer Ross From Friends sitt nye alias, Bubble Love, i en fengende og oppløftende house-låt. Bygget på et chopped, soul-vokalsample, er låta både leken og energisk. Den gledesfylte rytmen gir «Believe» en euforisk stemning, perfekt for både dansegulv og avslappede lyttestunder. Denne første smakebiten fra Bubble Love lover godt for framtidige utgivelser.

– Vebjørn Soknes Christie

 

2Hollis – «gold»

Cloudrap-fenomenet 2hollis har sluppet sin lenge etterlengtede låt «gold». En blanding av cloudrap, alt-pop, musikalsk pyroteknikk og 808’s som sniker seg gjennom øra dine og smelter hjernen din. Når du tror du har tak på låta blir du revet ned i et forvrengt rave-lignende helvete med synther som nærmest hopper ut av høyttalerne de spilles gjennom. Helt faenmeg sjukt.

– Johan Kalvsjøhagen

Artikkelen fortsetter under videoen. 

 

Maruja – «Break The Tension»

Skulle du også ønske det fantes en Rage Against The Machine som var britiske, schizofrene, moderne og med saksofon? Maruja er der for deg min venn, og det er bare å ta dem inn i varmen din. Deres nyeste singel er sinna, energisk, bråkete og atmosfærisk. Spør du meg, er det noen av de beste adjektivene en låt kan ha.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Godspeed You! Black Emperor – «SUN IS A HOLE SUN IS VAPORS»

Det er hele 24 år siden Godspeed You! slapp albumet som anses som et av tidenes beste innen post-rocken, og med dette nye albumet viser bandet at de fremdeles har det i seg. «SUN IS A HOLE SUN IS VAPORS» åpner showet med nøyaktig det man ønsker seg fra skiva. Dronetoner, langstrakte og lengtende gitarmelodier og en sakte men sikker oppbygging og driv som løfter deg opp og bærer deg inn i resten av albumet.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Orla Gartland – «SOUND OF LETTING GO»

Britiske singer-songwriter og gitarist Orla Gartland kom nettopp ut med sitt andre album Everybody Needs a Hero. På albumcoveret er Gartland kledd i en drakt som kan minne om Elastigirl fra De Utrolige, og artisten har definitivt strukket seg langt med dette albumet, som er mye mer variert enn tidligere musikk hun har gitt ut. Låta  «SOUND OF LETTING GO» viser dette godt – teksten er i fokus, men underbygges av tøffe grooves, riff, rockegitar, koring og mye synthbruk. Forrige album kom i 2021 og i mellomtida har Gartland turnert og gitt ut musikk med bandet FIZZ, som blant andre inkluderer artisten Dodie.

– Sara Visel

 

Shoplifting – «Ground»

Den britiske artisten Jamie Penn har sluppet sitt nyeste prosjekt under navnet Shoplifting, nemlig noisereduction. Han har kastet seg på indiebølgen med bruken av en Tascam Portastudio som kilde for innspilling, noe som gir en unik varme og metning til lydbildet. Noisereduction er noe av det mest innovative shoegaze-scenen har å by på om dagen. Måten albumet inkorporerer breakbeats, ambient-tracks og jungle-lydeffekter har jeg ikke sett maken til tidligere. «Ground» er en av de roligere sporene på skiva og bygges opp av en myk klassisk gitar og vokal før det brytes ned i et drivende shoegaze-høl på eksepsjonelt vis.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Dødsego – «Reborn» 

Etter en solid konsert på studentersamfundet har den psykedeliske septetten Dødsego sluppet sin debutsingel, «Reborn». Låta bærer preg av gode inspirasjonskilder som er snudd til en egen sound. Her har du i tillegg en låt som når et eksplosivt klimaks ikke bare én, men to ganger. Dæven ta!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Ghetto Ghouls – «Blizzard of Death»

Trondheims eigne crossover-thrash-kongar er tilbake med det nye albumet Vigilante Crusaders! Blant denne samlinga av herlige og heftige thrash-låtar skiller «Blizzard of Death» seg ut som ein av dei sterkaste. Som albumets første låt sløsar den ingen tid med å vise kva du kan forvente: rask, hardtslåande og rå thrash metal! Ghetto Ghouls viser her kvifor dei er eit av Norges beste innan cross-over thrash. Det er også tydeleg at dei utviklar seg som låtskrivarar og musikarar med eit meir dynamisk lydbilete og eit stort steg opp i produksjon. Det er vanskeleg å ikkje få lyst til å moshe til denne låta!

– Mikael Alander

 

Sleater-Kinney – «This time»

Visste du at damer kan være både sinte og triste? Hvis svaret ditt er nei, burde du sjekke ut Sleater-Kinney for litt opplæring. De er kanskje kjent for de fleste som et av 90-tallets store riot-grrrl band, men de har faen meg stått på siden det. «This Time» hører til den kommende deluxe-versjonen av deres nyeste album, Little Rope, som befinner seg lenger mot indie-rock og handler om tap.

– Mia Mortensen

 

Geordie Greep – «Through A War»

Drømmer du deg til sydligere strøk hvor det føles ut som «Coconut Shores» fra Mario Kart spilles kontinuerlig? Vel, debutskiva til Geordie Greep føles sånn bare på en litt ubekvem måte. En slags musikalsk versjon av de bildene som er ment for å simulere slag så alt på bildet ser gjenkjennelig ut, uten at du klarer å kjenne igjen noe, og det som simuleres er «Coconut Shores». 

– Johan Kalvsjøhagen


 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte