Ny musikk på listene – Uke 42

Adama Janlo
Foto: Helge Brekke

 

Det er en ny uke, og musikkredaksjonen er tilbake med en ny liste ukens ferskeste musikk! Denne uken har vi laget en fabelaktig liste, med musikk fra artister som Adama Janlo, Hajk, Atari og Regnvær!  

 

Adama Janlo – «If We Only»

Den oslobaserte artisten Adama Janlo slapp singelen «If We Only» fredag 13. oktober. Det er soul, det er blåserekke, veldig fengende og utrolig kult! Det hele bæres utvilsomt av Adamas enorme stemme. Heldigvis er det ikke lenge til vi får mer fra Adama, for debut-EP’en hennes Misaligned slippes 27. oktober, og jeg gleder meg!

– Idunn Ødegård

 

Regnvær – «For Mye»

Gruppa Regnvær er opprinnelig fra Bodø, men er nå basert i Trondheim. Singelen «For mye» er en solid kjærlighetslåt, med norsk tekst og svevende instrumenter. Vokalen starter med behagelige pianoklimpringer, og bygger seg så opp til et forløsende punkt, og pjusker deg avslutningsvis.

– Simone Timonen

 

Hajk –  «Something New» 

Hajks fjerde singel i år befinner seg på en plass mellom sentimentalitet og eufori. Med «Something New» beviser Hajk igjen at en god pop-låt ikke trenger å gå på kompromiss med hverken instrumentering eller ektefølthet. Det enkle, pumpende synth og bass-kompet bidrar til et fint driv og gir rom til lekre ornamenteringer i både vokal og gitar. Resultatet er ikke annet enn en ordentlig lekker låt som forer forventningene mine til hva som kommer videre.

– Simen Almaas

 

Marte Eberson – «You Got Away»

Norske Marte Eberson har satt sammen en fengende og jazzete pop-låt i "You Got Away", som er hentet fra hennes nyeste album Free. Kombinasjon av hennes søte vokal og ulike sjangeruttrykk i én og samme låt, gjør at vi som lyttere satt i en drømmende såpeboble som svever rundt til de ulike rytmene. Denne låta blir lett gående på repeat i lang tid!

– Simone Timonen

 

Atari – «Fujifilm»  

Den alternative neosoul-kvintetten fra Bergen er tilbake med sin siste singel før albumutgivelse, og det lover godt. Fujifilm henter tilsynelatende inspirasjon fra en hel haug med sjangere, og fletter dem helt eksemplarisk sammen. De utmerker seg spesielt i lyddesignet i instrumentseksjonen. Det skal godt gjøres å være så smakfull med valg av synther, gitartoner, swells, pads og alt annet som bygger opp Fujifilm. I det du tror du har låta, går den over i en ny del med ny perkusjon og en slags gitarsolo-duett, og det bare funker så utrolig fett. Gleder meg til albumet!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Kami Kehoe – «SLEEP WHEN IM DEAD»

20 år gamle Kami Kehoe fra Las Vegas går innom det meste av sjangre når hun lager musikk, og har i sin nyeste singel "SLEEP WHEN IM DEAD" satt sammen en pop-rock-låt som smeller skikkelig! Med fokus på trommer og vokal, har Kehoe her laget en låt som gir samme energi som en god Green Day-låt, og setter seg selv på lista over artister å følge med på!

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Bob Junior – «IKWYDLS» (feat. Dent May)

777 Music sin ferskeste artist er ute med debutsinglene sine «baby, I do» og «IKWYDLS» Med artister som Boy Pablo og Lars Vaular på samme selskap er forventningene høye. Bob Junior lever definitivt opp til forventningene med låta «IKWYDLS», som er en fantastisk blanding av tradisjonell bedroom-indiepop og et moderne og fremovertenkende lydbilde. Det er gode vibes i hele denne låta, og jeg gleder meg til å høre mer av Bob Junior fremover.

– Johan Kalvsjøhagen

 

House Parties – «Braindead»

Gruppa House Parties fra Texas lager den nostalgiske 2010-pop-rocken som så mange av oss vokste opp med, på et moderne vis. Nyeste singel er heller intet unntak. "Braindead" er den perfekte skater-rock pop-låta, med solid kvinnevokal. Den gir samme følelse som så mange av klassikerne som hadde sin storhetstid for et tiår siden.

– Simone Timonen

 

Blue Smiley – «floor»

Den nye EP’en til Blue Smiley har misvisende nok tittelen happyyy, selv om låtene på den avgir en helt annen følelse. Låta «floor» høres ut som et samarbeidsprosjekt mellom Kurt Cobain og Duster, og er en interessant vri på grunge-estetikken med lo-fi produksjon. Nøyaktig det man trenger nå som høsten er i gang for fullt. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Håndgemeng – «Detroit Rock City»

Fra vårt kjære Norge, får vi Håndgemeng, gruppa som i følge seg selv lager doom 'n roll, klassisk rock kokt sammen med stoner doom. Håndgemeng har sluppet sin nye singel, og den er nøyaktig det man kan forvente seg av doom 'n roll! Catchy riff, god fart og kraft, og seig vokal! Totalt rocka stemning.

– Simone Timonen

 

Vaundy – «Todome no ichigeki» (feat. Cory Wong)

Den japanske artisten Vaundy er tilbake med en ny versjon av låta «Todome no ichigeki», denne gangen med Cory Wong på gitar. Med sitt ikoniske gitarspill puster Cory Wong nytt liv i denne låten, og gjør den til en elegant miks mellom japansk RnB og vulf-style funk.

– Johan Kalvsjøhagen

 

JAGGU – «Whoreslug»

Den oslobaserte norsk-britiske trioen JAGGU krysser metallens innvendige sjangergrenser, og skaper den beste formen for støy. Deres ferskeste singel «Whoreslug» er en seig tur på fluesopp, med kraftig og skjærende vokal. Sammen med tydelige trommer og gitarriff skaper et sterkt lydbilde, og en nydelig reise gjennom metallens vide landskap!

– Simone Timonen

 

Andreas Røysum Ensemble – «Hares on the Mountain» 

Klarinettist og komponist Andreas Røysum og hans ensemble er kanskje mest kjent for å være innenfor frijazz-sjangeren, men kom nå med sin versjon av den engelske folkesangen «Hares on the Mountain». Låta skiller seg fra det gruppa har gitt ut før, og med Sofie Tollefsbøl på vokal er dette første låta de gir ut med sang og tekst. De har fortsatt det frie preget sitt, men det kommer frem på en veldig tilgjengelig måte og kan være en god start for den som vil begynne å utforske ny jazz, blanda med folkemusikk, for første gang. Det norske ensemblet har hittil bestått av minst 12 musikere på ymse instrumenter, som gir ensemblet en unik og spennende klang man ikke finner så ofte.

– Sara Visel

 

Wilco – «Evicted»

Med sin nyeste plate Cousin er alt-country/indierock-bandet Wilco nok en gang tilbake med ny og frydefull musikk. Låta «Evicted» åpner med en nokså tradisjonelt instrumentasjon og vokal, før den gradvis utvider med nye og spennende elementer. Et kjent Wilco-lydbilde, som aldri blir gammelt.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Pikekyss – «Planet»

Det norske jentebandet Pikekyss har i låten sin «Planet», gitt oss en drømmende pop-låt som lett kan danses til, samtidig som tematikken treffer noen hakk dypere enn overflaten din. Den er hentet fra et helt album som inneholder dansbare, men sårbare låter!

– Simone Timonen

 

 

Sufjan Stevens – «Goodbye Evergreen»

Etter et trøblete år med sykdom og tap av nære relasjoner, har den legendariske Sufjan Stevens kommet med ny musikk. «Goodbye Evergreen» tar for seg noe av den tidligere nevnte tematikken, og låta treffer ekstremt hardt. Sufjan Stevens er ingen fremmed til det å lage hjerteskjærende musikk, og her er han i gang igjen.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Delilah Bon – «WITCH» (ft. ALT BLK ERA)

Delilah Bon fra Storbritannia driver med punk-rap, og mikser lyden fra god gammeldags 90-talls nu-metal og noughties hip-hop til det hun selv kaller brat punk. I  hennes nyeste singel «WITCH», flyter hip-hop og nu-metal sammen i en fantastisk låt, med en god mengde feminint sinne og viktig tematikk, samt et dryss med magisk skummel stemning på toppen.

– Simone Timonen

 

FLTY BRGR GRL – «Caprisun»

Oslobaserte FLTY BRGR GRL er tilbake med sitt nyeste album Happily Ever Never, og krysser av alle punktene man ønsker seg fra musikken deres. Svevende, fengende og groovy garasjepop med ekstrem smakfull instrumentasjon og vakker vokal. Disse ordene kan brukes om flere låter på plata, men passer aller best til låta «Caprisun». Ryktene har det også til at FLTY BRGR GRL skal spille her i Trondheim om ikke lenge? Absolutt noe å se frem til.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Kristin Evens – «Ingen Andre»

Kristin Evens fra Trondheim er artist og låtskriver, som gir ut folkpop på dialekt. Hennes nyeste singel «Ingen Andre», er en melodiøs, behagelig låt, med vakker og trykkbærende vokal. Låtas tekstinnhold og en forfriskende instrumentbruk, er med på å gjøre dette til en låt som blir værende med deg gjennom høstkulda og ut året.

– Simone Timonen

 

deary – «Sleepsong»

Hvis du vil høre musikk som føles som å sveve, har du kommet til riktig sted. Londonbaserte deary er en ny dreampop-duo, som ga ut sin første singel tidligere i år, og allerede har klart å finne et helt ideelt lydbilde for sjangeren –kke for avledet av tidligere band, og ikke for langt fremover i tenkingen. «Sleepsong» gir deg nøyaktig det tittelen tilsier at den skal, og det på praktfullt vis.

– Johan Kalvsjøhagen

 

RATTHEW – «Cheeseweek»

Fra Oslo, får vi det passe ferske dada-punk-bandet RATTHEW. Allerede er de en kjent del av den alternative undergrunnsscenen i Oslo, og gir ut forfriskende og grensebrytende musikk. Nyeste singel «Cheeseweek» er en kort, men innholdsrik låt, og fungerer godt som en introduksjon til gruppa, og det de driver med.

– Simone Timonen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte