Ny musikk på listene – Uke 43

Kongle
Foto: Kevin Maung Aye

 

Vi går mot eksamensperiode og semesterslutt, men frykt ikke, musikkredaksjonen har deg. Denne uka har vi laget en flott liste, med ny musikk fra artister som Kongle, Sløtface, Beharie og Lars Vaular! Med andre ord masse god musikk å sette seg inn i. Denne vil du ikke gå glipp av!

 

Kongle – «Sjelefred»

Med trommer som minner om Radioheads ‘’Weird Fishes’’, og et refreng som kan minne om en No. 4 låt, har låta «Sjelefred» et lydbilde som svaier mellom dansebar poprock og mer avanserte overraskelser når progresjonen når refrenget. Bergensbandet leverer en låt man både kan danse og slappe av til –  en lystig låt som gjør høstmørket mindre skummelt! 

– August Solli

 

Sløtface – «Fight Back Time» (ft. The Buoys)

Norske Sløtface, Haley Shea og en rekke andre norske musikere, har sammen med australske The Buoys satt sammen en indie pop-punk låt. «Fight Back Time» er en låt som handler om tiden og hvordan det aldri er nok tid til å rekke over alt. Med gode vibber og herlig kvinnelig vokal, er dette en låt som blir gående på repeat!

– Simone Timonen

 

Dancing the conga – «Heavy old clothes» 

Oslobandet Dancing the conga prøver å definere sjangeren newpunk på debutalbumet sitt, blant annet med låta «Heavy old clothes». Etter en åpning med sjarmerende gitarriff og varm vokal, blomstrer låta til en kraftfull poplåt. Lydlandskapet befinner seg midt mellom tilgjengelig og merkelig, og er i mine ører en låt man kan høre igjen og igjen uten å gå lei.

– Simon Torsvik Thingnes

 

Pomplamoose – «Julie»

Den amerikanske duoen Pomplamoose er kanskje mest kjent for sine kreative coverlåter og mashups i neo-soul format, men viser her at de er mer enn kapable nok til å lage egen bra musikk. «Julie» er en singel fra deres kommende album med kun fransk lyrikk, som er krydret med kreativ låtskriving, god vokalprestasjon og eksemplarisk bruk av sin dype kunnskap i musikkteoriens verden.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Sliteneliten – «Leve føden»

Fra dokumentarfilmen Bunadsgeriljaen om protestbevegelsen med samme navn mot nedleggelse av fødetilbud i distrikts-Norge, kommer folk-punk bandet Sliteneliten sin nye låt «Leve føden». Musikken er roligere enn det bandet pleier å spille, men dette er likevel en ekspressiv protestvise. Låta er inspirert av  låta «Å jenter» av gruppa Kjerringrokk fra 70-tallet, en låt ofte brukt av bunadsgeriljaen.

– Sara Visel

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Car Seat Headrest – «We Looked Like Giants»

Originalt skrevet av bandet Death Cab for Cutie, er låta «We Looked Like Giants» en sikker vinner. Om man mente at det var en låt som ikke hadde et behov for å gjøres på nytt, endrer man nok fort mening etter å ha hørt Car Seat Headrest sin tolkning, som tar de beste elementene fra originalen og blander de med de beste elementene fra CSH. Hvem skulle trodd at stemmen til Will Toledo, passet så godt til en trist låt om seksuelt opphissede tenåringer?

– Johan Kalvsjøhagen

 

Lars Vaular – «Noe»

Når Lars Vaular gir ut ny musikk, er det alltid spennende å høre hva han finner på. Denne gangen er han ute med en nedpå, atmosfærisk låt, i sterk kontrast til de to klubbsinglene han slapp med Martin Hazy og Omar Noir tidligere i år. Vaular tar opp forhold og relasjoner på sitt sedvanlige, poetiske vis, og beskriver ganske fint hvordan det føles å gå gjennom en trøblete periode i et forhold. Produksjonen er minimal, med en enkel trommebeat, noen synt-plucks og et par andre elektroniske elementer. Mot slutten åpner lydbildet seg, vi får glitrende gitararpeggioer samt en kriminelt kort gitarsolo for en oppløftende finale. Fine greier.

– Martin Holst Lindheim

 

Gåte – «Hamløypar»

Det trondheimsbaserte folk-rock bandet Gåte er ute med sin nyeste EP, Vandrar. EP-en åpner med en interessant kombinasjon av munnharpe, strykeinstrumenter og rock & roll i låta «Hamløypar». Som vanlig, blir man også i denne låta trollbundet av vokalen til Gunnhild Sundli. Med andre ord, er det bare å glede seg til konsert på Byscenen 26. og 27. oktober.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Sarah Chaksad – «Love Letters»

Saksofonisten og komponisten fra Tyskland har samlet et storband, eller egentlig et lite ensemble, med fremragende musikere. Her spiller Catherine Delaunay, Yumi Ito, Hildegunn Øiseth, Lukas Wyss og Julia Hülsmann, blant annet. Ensemblet skaper, under ledelse av Sarah, en vakker, romantisk og drømmende kjærlighetslåt, med en myk blåserekke og et elegant komp. Anbefales å spille mens du drømmer om kjærligheten, og blir øm av romantikken som finnes her i verden. Eller, kanskje du får interessen til å skrive et kjærlighetsbrev som gir fritt for alt som brygger inne i deg, det som gjør deg til et varmt menneske med et hjerte som kan skape de vakreste og ømme setningene. Kjærlighetsbrev er noe som kan vekke gåsehud og tårer. Det samme gjør også denne låten. 

– Herman Østby

 

Kurt Vile – «Another good year for the roses»

Den amerikanske indie-folk-prinsen Kurt Vile har annonsert at han kommer med ny EP, og med det har han sluppet singelen «Another Good Year for the Roses». Låta starter med en enkel countrygroove og etablerer seg stødig, før den gradvis over fem minutter utvikler seg til en psykedelisk-lignende jam. Kurt Vile bommer sjelden, og man kan ikke gjøre annet enn å glede seg til flere utgivelser.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Bjørn Tomren – «Frankenstein»

Er det én musiker som virkelig kan å utvikle seg selv og sin musikk, uten at det virker påtvunget og og uten å miste signaturlyden sin, er det Bjørn Tomren. Den nyeste låta «Frankenstein» krydres blant annet med både orkestral strykerbesetning og eksperimentelle brekk. Alt dette med Tomrens ikoniske stemme og gitarspill i god behold.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Beharie – «Don’t Forget Me»

Nå har endelig Beharies første album, Are You There, Boy?, blitt utgitt. Den introverte indiepopen er liten, intim og viktig i en slik forferdelig trist periode. «Don’t Forget Me» viser nettopp det som gjør Beharie til en viktig norsk låtskriver. Teksten er enkel, melankolsk og musikken er drivende, flytende og vakker. Jeg tror ikke glemmer denne låten med det første, nå som det er mørkt som helvete ute, og frosten gir lite plass for gule og røde blomster. 

– Herman Østby

 

SUPERSPREDER – «SHARKBOY»

Bandet SUPERSPREDER fra jazzlinja i Trondheim kommer med atter en groovy energikule av en låt. Fra start får vi servert spretne og funky riff og melodier i blås og vokal, og med rått komp blander bandet elektronika, house, funk og jazz på en unik måte. «SHARKBOY» er SUPERSPREDER sin tredje singel og bandet lever opp til navnet sitt, for å si det sånn.

– Sara Visel

 

Lamb of God – «Evidence»

Når Lamb of God slipper ny musikk, er det god grunn til å forvente knallharde riff og skyhøy nakkesleng-faktor. Låta «Evidence» svikter på ingen måte disse  forventningene, og det amerikanske groove metal-bandet leverer på 110%. En låt i kjent Lamb of God-stil, som likevel virker forfriskende i dagens metall-landskap.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Krissy Mary – «Shake Our Heads»

Den oslobaserte kunstneren og artisten Krissy Mary (også kjent som Kristine Marie Aasvang) slapp årets andre singel den 20. oktober. Krissy Mary har i mange år arbeidet med vokal som kunstnerisk uttrykk, og debuterte med sitt første album i 2022. «Shake Our Heads» er et sjarmerende tilskudd til en hvilken som helst høstkveld, med stødige americana-vibber og en enda stødigere vokal. 

– Tone Faber

 

Danny Brown – «Tantor»

Stemmen hans bærer et bilde av en klovn med gunnær. Danny Brown tok masse deilig plass på plata Scaring The Hoes med JPEGMAFIA og gjorden en lættis gjesteopptreden på plata Maps (2023) av Billy Woods og Kenny Segal. Her fortsetter han som en køddende internett-demon. Her riffes det med tullete sampler, gitar (\m/) og intensiv tegnefilm-uro. Sitat: «Got a Mexican homie named Chinese Mike». 

– Herman Østby

 

Armand Van Helden – «I Won’t Stop (AVH Alt Mix)»

Den legendariske amerikanske house-produsenten Armand Van Helden er ute med ny singel. Dette er en mix av en låt som kom ut i august, men som nå har fått en kraftig oppgradering. Nå har det blitt en drivende houselåt med strammere trommeshuffle, fetere bass og organstabs, og det fungerer som bare juling. Armand mikser elementer fra techno, house og breakbeat og skaper noe som minner om den vokaldrevne housen han var en pioner for. Denne får det absolutt til å rykke i rave-foten, og jeg gleder meg til å høre mer house fra Armand igjen.

– Martin Holst Lindheim 

 

Dylan LeBlanc – «The Outside»

Amerikanske Dylan LeBlanc har sluppet nytt album, Coyote, som også er hans første egenproduserte. Coyote er en vakker samling låter, som rundes av med låta «The Outside». LeBlancs vokal er nydelig og behagelig, mens hans lekne instrumentbruk gir et spesielt liv til det hele, og gir en varme som er ekstra god nå som minusgradene har slått til ute.

– Simone Timonen

 

Blæst – «Disko i KBH»

Er det et band som virkelig har tatt Skandinavia med storm den siste tiden, må det være danske Blæst. Den UKA-aktuelle pop-kvartetten fra Danmark har gitt ut sin nye hit, nemlig «Disko i KBH». Låta gjør noen ekstremt stilige valg, og utenom den tradisjonelle Blæst-lyden, er diskohyllesten også fylt med musikalske elementer hentet fra sjangeren de hyller. Enkeltnote-riff på gitar og bass, funky Nile Rodgers-lignende gitarspill, four-on-the-floor og stringstabs er her pakket inn i en særdeles god poplåt.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte