Ny musikk på listene – Uke 44

Hilja
Foto: Hilja

 

Ny uke, ny liste fra verdens eneste musikkredaksjon! Vi har laget en fabelaktig liste, med nye låter fra Hilja, Louilexus, Vepsestikk og Skinndaud blant flere!

 

Hilja – «Sterk»

En vakker låt. Den bygger seg opp før den når sitt klimaks i en outro med mektige harmonier og galopperende trommer. Lydbildet er både snevert og mektig, en balanse låta klarer å treffe på magisk vis. Gleder meg til å høre mer fra Hilja! 

– August Alver Solli

 

Young Acid – «The Crust»

Det er lang tradisjon i å diskutere hva svenskene ikke er flinke på, men musikk, der er de gode på det de gjør. Det stemmer i hvert fall for Young Acid, som tilsynelatende består av fire karer, alle med navn Mio. De har sluppet sin første singel i forkant av sitt debutalbum, og setter lista høyt med skikkelig solid «punk infused rock», for å sitere bandet selv. Sitter bare igjen sulten på mer etter denne låta!

– Simone Timonen

 

Howling Giant – «Juggernaut»

Den nest beste formen for nerdete metall er uten tvil spacedesert-metal, og der er det ingen som gjør det slik som amerikanske Howling Giant! Fra deres nyeste album Glass Future er låta «Juggernaut» et prakteksempel på hva det er de har å by på, og er en herlig stoner-låt som enhver kan sette pris på, nerd eller ikke.

– Simone Timonen

 

Hogan – «Savage» (feat. hedda krogstad)

Trondheimsrapperen Hogan er ute med sin nyeste EP, Resonans. På tredje spor finner man låta «Savage», en kjærlighetserklæring til hans «bad bitch». Med solide linjer som «du har that wet wet, æ treng scuba suit» og en feature fra vokalist-kollega hedda krogstad markerer «Savage» starten på noe stort for Hogan.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Louilexus – «Notabene»

Denne låta er energisk men samtidig rolig, på en måte som er veldig engasjerende. Louilexus klarer å fange lytteren fra første sekund, og de har en spennende låt som det virkelig er verdt å høre! 

– Filippa Falster

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

King Gizzard & The Lizard Wizard – «Gilgamesh»

Verdens mest produktive band er tilbake, og i kjent stil låter deres nyeste utgivelse ikke i nærheten av hvordan deres tidligere materiale gjør. «Gilgamesh som låt er et spenstig prosjekt fullt av synthesizere, trommemaskiner, diverse klaviaturer og den tradisjonelle, utradisjonelle King Gizzard stilen. Også verdt å nevne at hele plata har en extended mix som ca. tredobler lengden på alle låtene om man ikke får nok, noe jeg hvertfall ikke gjør.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Way Down The Rainbow – «Pool Party»

Fra Kongsberg får vi psykedelisk og energisk rock fra gutta i Way Down The Rainbow. De blåser inn nytt liv og friskt perspektiv i denne lille delen av musikkverden, og med den nye låta «Pool Party» blåser de også inn nytt liv og livsgnist i meg som lytter, i hvert fall så lenge låta spiller.

– Simone Timonen

 

Unge Funksjonell – «IKAROS»

DOGMA, Debutalbumet til Unge Funskjonell er ute, fullstapppa av godsaker, men låta «IKAROS» har litt av det beste fra alt. Rim servert på godt nordnorsk, faktisk instrumentbruk, og den nostalgiske emo-følelsen som minner om Kråkesølv i sin storhetstid for mer enn et tiår siden, bare ferskere og friskere.

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Bjørn Tomren – «The Astronomers Dream»

Endelig er folkeskatten Bjørn Tomren ute med sitt andre album, The Astronomers Dream. Albumet avsluttes med tittelsporet som fungerer som en flott oppsummering av plata. Vel variert instrumentasjon med et psykedelisk preg som avbrytes av et tradisjonelt americana-komp og Tomrens ikoniske røst. Hans trofaste ES-125 er som alltid med, og det frister snart å kalle gitarlyden hans minst like ikonisk som stemmen hans. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Sandra Kolstad – «Unlearning»

Norske Sandra Kolstad har sluppet det som blir åpningslåta til hennes neste album, og det er en spennende smaksprøve på hva som kommer. «Unlearning» er dramatisk synth-pop blandet med pianoballade, limt sammen av Kolstad's ferdigheter som musiker og hennes behagelige vokal.

– Simone Timonen

 

Vepsestikk – «Bedrager»

Med sin smakfulle blanding av jazz, prog-rock, punk, indierock og verdensmusikk er Bergensbaserte Vepsestikk kanskje et av de mest spennende musikalske prosjektene landet vårt har å by på om dagen. «Bedrager» har æren av å avslutte den ekstremt imponerende EP-en Bedrager, og er en låt som ikke bommer på et eneste punkt. Perfekt balanse i alle ledd, kreativt kompositorisk arbeid og troverdig fremførelse.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Mackenzie Arromba – «underwater»

Canadiske Mackenzie Arromba kom med debutsingelen sin 27.oktober, og den ligger allerede an til å bli en av mine egne mest spilte låter på Spotify. Låta i seg selv handler om Arrombas mentale helse og følelsen av å ikke bli sett eller hørt, og det er teksten sammen med Arrombas stødige vokal som løfter «underwater» fra dypet.

– Simone Timonen

 

Aktiv Dödshjelp – «Dolce Vita»

Etter ingen utgivelser siden 2021 er det forfriskende å høre Oslopønk-bandet Aktiv Dödshjelp tilbake med ny låt. Det er brutalt, det er ærlig og det er gøy. Ikke minst er det pønk. Et av de mest energiske bandene om dagen, og jeg håper ikke det er like lenge til neste utgivelse.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Kristin Evens – «Brenn»

Kristin Evens er tilbake med hennes fine folkpop i en EP, og starter det hele med låta «Brenn», som kommer til å brenne seg inn i trommehinnene til enhver, på aller beste måte. Det er rett og slett vanskelig å få nok av hennes behagelige vokal og dialekt!

– Simone Timonen

 

Hilma Nikolaisen – «This Time»

Norske Hilma Nikolaisen åpner en dør som leder inn til det som kunne vært åpningsmelodien til en feel-good film fra nittitallet med hennes nyeste singel «This Time». Vi snakker fengende vokal, trommemaskin og elektrisk gitar, og veldig god energi.

– Simone Timonen

 

The Alchemist – «Nothing Is Freestyle»

Som en av hiphopens mest fremtredende og kreative produsenter trenger ikke The Alchemist noen introduksjon. Med «Nothing Is Freestyle» får man igjen høre at selv om han først og fremst er produsent/DJ så har han absolutt ikke vondt for å spytte noen rim selv. Beaten er som vanlig bunnsolid og umulig å sitte stille til. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Dolly Dagger – «Feels Like Fiction»

Dolly Dagger, ikke låta av Jimi Hendrix, men Australsk låtskriver nå bosatt i LA, syr sammen alternativ rock med emo og pop, til et herlig Frankenstein-eksemplar på gøy og kreativ musikk i låta «Feels Like Fiction», fra EP-en NIGHTMARE. Og den vokalen er som fløte i øra, bare helt herlig.

– Simone Timonen

 

Skinndaud – «Blodsvar»

Det er lite som får inn litt kullsyre i blodet som god gammeldags crossover thrash, som er nøyaktig det vi får fra norske Skinndaud med låta «Blodsvar» fra albumet The Meat. Pussig nok het bandet Blodsvar før, frem til de byttet det ut med Skinndaud, som er tatt fra en av de andre låtene fra skiva. Kanskje litt vanskelig å henge med på, men det er ikke musikken, for den er solid som fy, og med så tydelig vokal som du nesten ikke burde få i metall.

– Simone Timonen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte