Ny musikk på listene – Uke 45

Simen Steinklev
Foto: Bendik Berås

 

Det nærmer seg slutten på semesteret, men musikkredaksjonen holder koken enda. Denne uken har vi satt sammen en fabelaktig liste, men rykende ferske låter fra artister som ROSA FAENSKAP, Simen Steinklev, Skogly og the Beatles! 

 

Simen Steinklev – «Bare for i dag»

Hva skjer hvis du tar en dose Mac Miller, litt funkgitar ala Nile Rodgers og blander det med rapping på sørlandsk? Da får du denne fete nye låten fra Arendals Simen Steinklev. Flowen minner veldig om Mac Miller, og produksjonen tar også inspirasjon fra låten «Ladders». På tekstfronten er det masse artige referanser til blant annet UG («ække med i UG, hun kaller meg pus») og deLillos («kanskje en dag vi kjenner en smak av honning»), og barsene til Steinklev oser av overskudd og selvsikkerhet. Dette er en låt man fint kan sette på dersom man lengter tilbake til sommer og sørlandsidyll i vinterkalde Trondheim.

– Martin Holst Lindheim

 

ROSA FAENSKAP – «Neonlys»

ROSA FAENSKAP har endelig sluppet albumet sitt med masse sinna svartmetall-punk, som er et herlig, skeivt, helvette. Og det hele avrundes med låta «Neonlys». En seig og støyete låt, nydelig sinna, med lekende gitar.. Skikkelig digg.

– Simone Timonen

 

FIZZ – «The Secret To Life»

Er du eller har du en gang vært en av de britisk-indie-kidsa som gråt og skrek til dodie og Orla Gartland? Da er dine drømmer oppfylt fordi disse to har startet bandet FIZZ sammen med Greta Isaac og Martin Luke Brown. De slapp nettopp sitt første album The Secret To Life og tittel-tracket er en skikkelig bop. Musikken er stort sett typisk indie-pop aktig, men tar noen uforutsigbare sving, både i musikken og i tekstene (for ikke å snakke om i klesstilen i de ulike musikkvideoene deres). Det er hvertfall nostalgisk musikk for min indre rebelske og humørsvingende fjortis, men på en god måte.

– Sara Visel

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Misty Coast– «Nevereverending»

Den norske duoen Misty Coast har gitt ut et album bestående av herlig, drømmende nostalgi. «Nevereverending», som også er tittelen på albumet, er det perfekte eksempelet, med sin svevende kvinnevokal og lette instrumentbruk.

– Simone Timonen

 

Skogly – «MC Lenge» (feat. MC Magnus)

En av Norges mest interessante hiphop-produsenter er ute med ny musikk sammen med en av Norges mest bergenske rappere på EP-en MC Skogstur. Ekstremt imponerende hvor kreativt og gjennomtenkt beatene er skapt, og ikke minst hvor lekent MC Magnus serverer bars over dem. MC Lenge er for meg den låta på prosjektet som fungerer aller best, men alt er jevnt over høy kvalitet. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Michelle Ullestad – «mozell»

Fjorårets «Årets Urørt»-vinner, bergensbaserte Michelle Ullestad, slapp debutalbumet Ingenting varer evig for en uke siden. «mozell» er en av de mest rocka låtene fra denne skiven, en musikalsk energipille med punkete gitarer, melankolske strykere og lekre elektroniske elementer. I teksten tar Ullestad opp den komplekse kjærligheten, hvordan motstridende følelser og usikkerhet kan manifestere seg i et forhold. Ullestad er ikke ute etter å romantisere kjærligheten, men velger i stedet å fremstille den så ærlig og direkte som mulig. Resultatet blir en catchy låt som samtidig føles veldig relaterbar og ekte.

– Martin Holst Lindheim

 

Momma – «Sunday»

Hvis du ofte tenker at du gjerne skulle hatt litt mer shoegaze inn i bildet når du hørte på The Cranberries har du kommet til riktig sted. «Sunday» er den nyeste låta til bandet Momma, og den fyller nøyaktig det shoegaze-tomrommet beskrevet i setningen over. Bandet har varmet opp for legender innen alternativ musikk som Death Cab for Cutie, Alex G og Weezer, og med musikk som dette tyder alt på at de kommer til å være et sterkt navn innen denne sfæren i årene fremover.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Thale – «Oppstandelse»

Svartmetall fra Halden får vi fra gutta i Thale, som har kommet med singelen «Oppstandelse». Det hele er en solid og svart låt, med både høy energi og groov, kjappe trommer, og en passe lekende gitar!

– Simone Timonen

 

Wisp – «Once then we’ll be free»

Den tredje låta til San Fransisco-artisten Wisp bygger godt opp under pangstarten de hadde med de to tidligere låtene, «Your face» og «Tangled dreams». “Once then we’ll be free” har selvfølgelig en god mengde fuzz, enda mer atmosfære og ikke minst masse hvisking, en sann drøm for enhver fan av shoegaze.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Boomerang Rapido – «I Wanna be Your Girl»

Energiske Boomerang Rapido fra Oslo har sluppet singelen «I Wanna be Your Girl», som er helt perfekt rocka og groggy! Høy energi og god stemning, med morsom tekst og gjennomført gitar, er det en låt som setter seg fast i øra.

– Simone Timonen

 

Trond Kallevåg – «Høvding»

Den andre singelen fra Trond Kallevågs kommende album Amerikabåten har Kallevågs signatur, ambientaktige gitar-klang, men i en ny setting og med nye musikere. Låta er også litt mer lystig og uptempo enn mange av de tidligere låtene hans. Til plata har han med seg et stjernelag av folk bestående av Jo Berger Myhre, Håkon Aase, Selma French, Ola Øverby og, selv om akkurat denne låta ikke har vokal, Daniela Reyes. Det blir også spennende å følge med på hvordan hennes vokal blir en del av musikken på albumet.

– Sara Visel

 

Tender Misfit – «Honey Don’t Leave Me»

Fra det store utland og LA får vi Tender Misfit og den nye singelen «Honey Don't Leave Me». Musikken kan kun beskrives som en dansbar emo-pop, med ekte følelser og råhet. Med denne på øra trenger du ikke velge mellom å deppe eller å danse, for den lar deg lett gjøre begge deler på samme tid.

– Simone Timonen

 

Green Day – «Look Ma, No Brains!»

Selvutnevnte «Guds favorittband» er selvfølgelig tilbake med ny musikk nå som pop-punken er på vei inn i rampelyset igjen. Etter alt å dømme ligger deres nyeste prosjekt an til å bli en større suksess enn deres forrige album, Father of All (spoiler alert; det sugde). «Look Ma, No Brains!» får det hvertfall til å virke som Green Day er tilbake på riktig side av gråsonen mellom bra pop-punk og kjøpesentermusikk.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Green Lung – «Song of the Stones»

Fra London og cult-rock bandet Green Lung får vi låta «Song of the Stones», fra albumet This Heathen Land. Folkeminne, myter, og britiske legender er hva bandet fokuserer musikken sin rundt, og denne låta er et nydelig metall bidrag til folkemusikk tradisjonen.

– Simone Timonen

 

Intermood I – «David Hveem»

Etter å ha gitt ut plate sammen med Det Nye Norske Storband (Det Rekomponerte Nye) er nå den fremragende jazz-komponisten David Hveem ute med sin første plate under eget navn. Jazzfonietta er som navnet tilsier en sammensmeltning av jazz og et sinfonietta-orkester, og det fungerer så ekstremt bra. Intermood I er den første av tre “intermoods” som går gjennom hele skiva og er i all hovedsak en kontrabass-solo med innslag av perkusjon og stryk mot slutten av stykket. Frykt dog ikke, den er faktisk kjempestilig!

– Johan Kalvsjøhagen

 

Andreas Røysum Ensemble – «Brugata Boogie»

Mysterier er Andreas Røysum Ensemble sitt tredje album og skuffer ikke når det kommer til å levere fengende frijazz i nye og spennende klangfarger. Det virker som albumet generelt inneholder innflytelse fra diverse folkemusikk og i «Brugata Boogie» er det ingen mangel på groovy rytme heller. I løpet av låta får vi energifulle partier der hele blåserekka spiller sammen og sprakende fri improvisasjon om hverandre. Mot slutten av låta virker det som frijazzen skal ta helt over, og den må gjerne det for oss som synes det egentlig bare er bråk på sitt beste, men frykt ikke dere andre, grooven kommer tilbake og vi lander med hele blåserekka samlet.

– Sara Visel

 

Darling West – «Christmas Must Be Tonight» (ft. Bernhoft)

Selv om mange er uenige at julemusikk skal spilles før desember, så har indiepop'erne i Darling West begynt å slippe singler fra albumet som kommer senere i november, fullt av julelåter. På denne låta, «Christmas Must Be Tonight», har de fått med seg ingen andre enn Bernhoft, og det er et vakkert samarbeid, og låta i seg selv går veldig fint å høre på i god tid før jul uten at det påvirker julestemninga.

– Simone Timonen

 

Beatles – «Now And Then»

At vi skulle få en ny låt av legendene John, Paul, George og Ringo i 2023 var det nok svært få som forventet. Ved hjelp av kunstig intelligens har den legendariske produsenten og regissøren Peter Jackson separert vokalen til John Lennon fra pianospillet hans på en demokassett han spilte inn i 1977. Demoen ble jobbet med av de tre resterende bandmedlemmene på 90-tallet, og spilt inn med den nye teknologien i 2022. Resultatet er en emosjonell reise tilbake i tid, spesielt når man hører Lennon ytre ordene «Now and then, I miss you». En slags hårfin balanse mellom ironi og sann poesi.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Julie Henrikke – «Enden av en tråd»

Norske Julie Henrikke har sluppet debutalbumet sitt, som starter med låta «Enden av en tråd». Det er en emosjonell og melankolsk låt, som med hennes rolige og vakre vokal, og lett klimprende gitar, sniker seg innpå og blir værende.

– Simone Timonen
 

Sun Room – «Cut My Hair»

Kompisgjengen fra California, Sun Room, holder seg fast til garasjerocken de kommer fra på denne nyeste singelen. Den finner kanskje ikke opp kruttet på nytt, men noe sier meg at det heller aldri var meininga. Det de derimot gjør er å skape en stemning som gjør at du får lyst til å finne fram både rullebrett og surfebrett, selv om det er november og du bor i Trondheim. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Mirror of Haze – «Loneliness In Limbo»

Osloartisten Mirror of Haze er ute med sitt nyeste album, Flamescapes of Eden. På den finner vi låta Loneliness In Limbo, som er intet mindre enn en genial sammensmelting av sjangere. Låta gir assosiasjoner til musikalske giganter som Joy Division, My Bloody Valentine, og Depeche Mode og gir meg masse håp for ny musikk fra artisten i årene som kommer.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte