Ny musikk på listene – Uke 46

B-Boy Myhre
Forto: B-Boy Myhre

 

Nok en uke har gått, og musikkredaksjonen har mot alle odds klart å sette sammen nok en ny liste, med masse ny, kul musikk. Denne uka finner du låter fra artister som B-Boy Myhre, Superslow, Future Nostalgia og Gæste Gutter på lista. Sjekk det ut!

 

B-Boy Myhre — «dr. evil»

«dr. evil» er den feitaste låten frå den nye skiva til Noregs artigaste rappar, B-Boy Myhre. Låta er, som resten av skiva, fullstappa med referansar til superheltar, gamle GTA-karakterar og alt anna B-Boy har elska på skjermen som barn. Med den alltid grove produksjonen til Kvam, får vi ein fersk 8-bit beat og ein beatswitch som ein berre må spole tilbake til!

— Magnus Vattekar Sandvoll 

 

Mr Traumatik, Devilman, NEMAN – «Chemistry»

Den velkjente drum & bass-rapperen Mr Traumatik og grime-legenden Devilman er ute med sitt ferskeste samarbeidsprosjekt, «Chemistry». Med seg har de den amerikanske produsenten NEMAN, som her har servert en saftig drum & bass-beat som garantert gir deg ordentlig stankface. Med den idiotiske lyrikken som passer perfekt til sjangeren, er «Chemistry» et velkomment bidrag til klubben.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Future Nostalgia – «Stick Around (Coming Down)»

Det Oslobaserte bandet Future Nostalgia har sluppet ny singel fra debutalbumet som kommer til våren. Singelen «Stick Around (Coming Down)» er en nydelig og drømmende låt, med svevende vokal og ellers behagelig lette shoegaze trekk. Den har den gode typen støy, som blander seg vakkert med de lyse tonene ellers i låta.

– Simone Timonen

 

Topgunn — «Bump (feat. Lamin)»

Sidan tidenes beste låt «Man kan ikke stole på en pige med en lille røv» har ikkje mannen som no kallar seg DK GOAT levert spesielt sterkt. Den nye skiva er derimot på plass og «Bump», som er ein referanse til B2K sin «Bump, Bump, Bump», er den beste låta. Om du kan sette pris på ein modernisering av ein 00-tals beat og kanskje til og med kan eit par ord dansk, er denne for deg.

— Magnus Vattekar Sandvoll

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

KwolleM, Joe James, Novelist, Ashbeck – «No Heart»

Produsenten KwolleM markerte seg tidlig som en av pionerene bak subsjangeren «mellow grime», hvor han i 2017 plukket fra hverandre grimens skarpe, mørke og stikkende lydbilde til fordel for soul-, jazz- og R&B-samples på EPen Mellow EP. I 2023 er han endelig ute med nytt album etter det imponerende debutalbumet c2c fra 2020. På albumet Melo er mange av hans tidligere samarbeidspartnere i sving, og sounden føles som å være på hjemmebane fra første sekund. På «No Heart» bidrar Joe James, Novelist og Ashbeck over et høyfrekvent men likevel elegant soul-sample som er dynket i UK drill-elementer. Beat-endringen midtveis er det heller ikke mye å utsette på, igangsatt av en liten homage til grime-klassikeren «Gash By Da Hour» av  Nu Brand Flexxx.

– Viljar Sæbbe

 

Vin & Rap, Gæste Gutter — «Betatt»

«Betatt» er singel nr. 14 frå Vin & Rap 2, ei skive som skulle kome ut for fleire år sidan. Gæste Gutter har blitt invitert inn i Vin & Rap universet og det er ein perfekt match. Artig beat, poppete tekst og syngerapping gjer dette til den gøyaste norske låten denne veka.

— Magnus Vattekar Sandvoll

 

Washing Machina – «Uncompletable»

Stockholmsbandet Washing Machina har sluppet den tredje singelen fra det kommende debutalbumet sitt. «Uncompleteable» er en avant garde-gitarlåt, med indie rock i grunn og et dryss pop på toppen. Det er den kvinnelige vokalen, som nesten oppleves apatisk, som løfter låta og gjør den verdt opptil flere runder på repeat.

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Superslow – «Pyromaniacs»

Gira på litt fuzza garasjerock? Det er akkurat det Bergensbandet Superslow leverer i den nyeste låta si «Pyromaniacs». Forvrengt støy, fengende riff og rytme og, ikke minst, vokal og tekst som klistrer seg på hjernen.

– Simone Timonen

 

Baldosa – «Trasplante de corazón»

På ferieparadiset Tenerife finner vi hjemstedet til det lovende indierockbandet Baldosa. På låta «Trasplante de corazón» gir de oss et kjent lydbilde for sjangeren med sin egen særegenhet drysset på toppen. Drivende rytmer og fengende melodi toppes med en vidunderlig særegen vokal og en unik produksjonsstil, som både gir plass til kraftig rock and roll og svevende synther. Om ikke denne låta havner på sommerlista di, så aner jeg ikke hva du holder på med.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Lauren Spencer Smith – «Broke Christmas»

Canadiske Lauren Spencer Smith har gitt ut en superkort, poppa, og relaterbar julelåt. Inspirert av å vokse opp med dårlig råd, spesielt i juletida, er «Broke Christmas» en ærlig, men fengende låt. Med den perfekte mengden bjelleklang, får den en permanent plass på julespillelista.

– Simone Timonen

 

Tv Girl, Monster Rally – «Average Guy (Blame)»

Samplepop-bandet TV Girl har i sin nyeste utgivelse fått med seg produsenten Monster Rally, for å lage en låt som blir godt tatt imot av enhver tilhenger av sjangeren. Spretne rytmer, et fullpakket lydbilde og, selvfølgelig, vokalist Brad Petering som syntes synd på seg selv, det viktigste elementet i enhver TV Girl låt.

– Johan Kalvsjøhagen

 

The Last Years – «Blessed Bones»

Midt i krysningspunktet mellom 80-tallets synthparadis og nåtidens post-punk/shoegaze ligger det amerikanske bandet The Last Years. Disse har nettopp gitt ut sitt tredje album, som er fylt med nettopp denne typen musikk. I låta «Blessed Bones» finner man også innslag av midwestern emo-vokal elegant smeltet sammen med resten av lydbildet, noe som gjør dette til en meget interessant utgivelse.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte