Ny musikk på listene - Uke 5

 

Museum

Museum. Foto: Andreas Hellan

 Musikkredakasjonen serverer deg masse god og ny musikk i ukas liste. På lista finner du blant andre artister som Veps, Yellowroots, Nea & the Regulars og Das Body. Denne lista vil du ikke gå glipp av! 

 

Museum – «Tim (live)»

Etter å ha sluppet sin første EP i september, kommer Trondheimsbaserte Museum med ny singel, et live-opptak av låta «Tim». Dette er en utrolig koselig kjærlighetsvise som både varmer hjertet og gir deg lyst til å gå rundt dansende mens du hører på. Trenger du å komme i et litt halv-melankolsk godt humør? Museum har deg.

– Sara Visel

 

Yellowroots - «Peanut»

Det oslobaserte Brenn.-inspirerte bandet leverte en knallsterk konsert på Knaus i Trondheim fredag 19. januar, der de teaset publikum med en ny låt. Nå er den endelig her! ''Peanut'' handler om verdens søteste orangutangbaby, og den passer seg aller best spilt alt for høyt i et rom fullt av glade mennesker. Gleder meg allerede til mer musikk fra Yellowroots! 

– August Alver Solli

 

Flame Princess – «Faded» 

Oslobaserte Flame Princess hevder selv å være inspirert av artister som Björk og Solange. På hennes nyeste singel, «Faded» er det ikke vanskelig å plukke opp innflytelsen. Her er det trommemaskiner og fete synther som gir et tydelig soul- og RnB-preg, toppet med en lekker og luftig vokal. «Faded» er en skikkelig deilig og velprodusert låt som passer til det meste! 

– Emil Fjeldavli

 

Nea & the Regulars – «Sandpaper»

Trondheimsbandet Nea & the Regulars er garantister for kul, funky neosoul, og «Sandpaper» fra den nyeste EP-en er intet unntak. Låten kan best beskrives som lyden av en sen sommerkveld i Høyskoleparken, med en pils i hånda og ingen bekymringer. Så avslappende og tilbakelent er den. Florlette pianoakkorder, jazzete blåserekke samt deilig bassing akkompagnerer den behagelige vokalen, og resultatet blir en gavepakke til alle fans av sommerlig so(u)l. Denne vil gå på repeat når de late sommernettene kommer tilbake.

– Martin Holst Lindheim

 

Hjerteslag - «Bipolar»

Hjerteslag har sluppet sin 3. singel fra sitt kommende album som er forventa å slippe i vinter. Robert Eideviks vokal skjærer gjennom låta i kjent sårbar stil, i en hard låt som drives av en tung bass. Loddefjord poesien er i beste velgående og jeg er svært gira for albumet som kommer. 

– August Alver Solli

 

Das Body – «Ordah»

Oslo-kvartetten er aktuell med sitt andre album True Vulture, hvor «Ordah» er en av de siste låtene som ble sluppet. Låten kan best oppsummeres som mørk og eklektisk elektropop, med masse forskjellige elementer i spill. Rastløse trommer og skranglete bass i versene blir oppløst av luftige synter på refrenget, og resultatet er en perfekt kombinasjon av klaustrofobisk og forlokkende. Vokalen må også trekkes frem, der den uanstrengt veksler mellom stakkato messing og mer melodisk synging. En råtøff låt som er midt i blinken når man føler for å være litt ekstra pønk. 

– Martin Holst Lindheim

 

Veps - «Greetings From Peru»

Oslobandet Veps slipper sin første nye singel siden 2022-albumet Oslo Park, denne gangen fra en helt annen verdensdel. Singelen har et varmt og garasjepreget lydbilde, og er et lovende tegn for det kommende albumet!

– Johan Kalvsjøhagen

Louien – «Losing My Mind»

Live Miranda Solberg går under artistnavnet Louien, og er en indie-folk artist fra Oslo som låner enkelte elementer fra americana. Her står nemlig klangfull gitar, lengtende vokal og melankolske pianonoter i fokus. Likevel er hun ikke redd for å eksperimentere, for eksempel med de drum’n’ bass-inspirerte trommene. Dette er en helt nydelig låt som river i hjerteroten, og som ikke slipper taket med en gang.       

– Martin Holst Lindheim

 

Anatole Muster – «Blip Blop» (feat. M Field)

Den Basel-baserte trekkspillvirtuosen Anatole Muster har også poptendenser, noe han får vist frem på lekkert vis på sin nyeste låt, «Blip Blop». Her samarbeider han med gitaristen Matthew Field, også kjent som M Field, på en sukkersøt og fjærlett pop-låt. Denne låten er det bare å sette på repeat og nyte det deilige lydlandskapet de to skaper i øregangene. 

– Emil Fjeldavli

 

Aktiv Dödshjelp – «Evig penger»

Oslobandet Aktiv Dödshjelp er tilbake med en svært gøyal og energisk singel. Lydbildet er som vanlig aggressivt og maksimalt pønkete, med et hook så latterlig fengende at det klistrer seg på hjernebarken umiddelbart. Dette er rett og slett en energipille av en låt, og jeg gleder meg masse til fortsettelsen.   

– Martin Holst Lindheim

 

Flight Mode – «Surprised At All»

Flight Mode er et spennende indieband fra Oslo, med et sound som tar meg tilbake i tid og ut av landet. «Surprised At All» er en energisk, mollpreget og melankolsk låt som minner meg litt om tidlig Death Cab for Cutie, med glitrende gitar-riff og følsom vokal. Dette er fantastisk vakker musikk som gjør deg nostalgisk og treffer deg midt i sjela, i hvert fall er det den effekten den har på meg.

– Emil Fjeldavli

 

Sophie May - «No More Birthdays»

Britiske Sophie May har sluppet ny låt! Sangen er både nostalgisk og unik på en gang. Veldig catchy og fine harmonier - nesten som en Phil Spector-produsert låt minus strykeelementene. For oss skandinavere er det lett å dra linjer mellom låta og svenske Dina Ögon. Knallsterkt levert fra Londoneren! 

– August Alver Solli

 

RATTHEW - «Textured Walk»

Endelig slipper pønkerne i RATTHEW sin debut EP, og naturligvis er den pakket med en god dose ekstreme øyeblikk. «Textured Walk» har et ''in your face'' og nådeløst særpreg, og er generelt en låt av høy kvalitet.

– Johan Kalvsjøhagen 

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte