Ny musikk på listene - uke 6

Sanyu
Gintė Preisaitė

 

Nok en uke, nok en liste med ny musikk! Denne uken har musikkredaksjonen virkelig vært på jobb og funnet frem en haug med digge og spennende låter. På listen finner du låter fra blant andre Sanyu, Baharie, Dangerface og Ebony Riley!

 

Sanyu – «Sweet Tooth»

«Sweet Tooth» er andre singelen fra Oslo/København-baserte Sanyu. Til forskjell fra den forrige singelen fra den kanten, atmosfæriske «Give Me A Chance», er dette mer groovy musikk i retning av R&B og jazz. «Sweet Tooth» er en lekker liten låt, med varm og vakker harmonikk, kul produksjon og selvsagt båret av Sanyus særegne stemme. Snacks!

– Emil Fjeldavli

 

Alpaca Beats - «How Do U Feel»

Alex Cardenal er den Oslo-baserte produsenten bak Alpaca Beats. Gjennom dobbel-singelen «How Do U Feel» og «Dont Catch Feelings» gir Cardenal et skolebok-eksempel på hvorfor britisk dansemusikk er det beste som har skjedd musikkverden de siste tiårene. Med tung bass, synkoperte rytmer og lekkert behandlede vokaler fra Tilla høres låten ut som om den kunne vært plukket rett ut av storhetstiden til post-dubstep for like over ti år siden. Større kompliment kan jeg ikke gi.

– Viljar Sæbbe

 

Dangerface – «Pardon My Douche»

Stavangerske Dangerface har sluppet første singel fra det oppkommende albumet deres Be Damned!, og låta "Pardon My Douche" er mer rocka punk-rock enn det vi har hørt fra bandet før, med fete gitarriff og full allsang faktor!

– Simone Timonen

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

 

Everbloom Valley - «Castle of Crows»

Den fortsatt unge rockekvartetten Everbloom Valley har sluppet sin første EP og ligger allerede godt an til å bli en veletablert gruppe. Med en poprock-lyd som er frisk samtidig som den henvender seg til den klassiske rocken, byr «Castle of Crows» på deilige basslinjer og svevende gitarsoloer. 

Håkon Vesterås

 

Soundfocker – «H4rm0n1c»

Tre av de mest kreative sjelene i Oslos musikkmiljø har laget en supertrio, Soundfocker. De tar med seg erfaringer fra sine andre prosjekter, som Fochs Koshka, !Bang Bang Watergun!, og skaper sitt soniske univers. Lydbildet er en kombinasjon av det elektroniske og akustiske, med urbane synther, lekkert trommespill og grom bassing. «H4rm0n1c» er en episk, undrende og svevende låt, fra deres debut-EP, 50undf0ck3r. Jeg håper denne trioen tar turen til Trondheim snart!  

– Emil Fjeldavli

 

Waterparks – «REAL SUPER DARK»

Bandet Waterparks er tilbake med mer pop-punk fra Texas! De brygger på album og har i mellomtiden kommet med en ny låt som vil være å finne på den nye skiva som kommer i april. Låta "REAL SUPER DARK" oser kaos, synth og masse energi!

– Simone Timonen

 

Beharie – «Do I Ever Cross Your Mind»

At Beharie er et norsk unikum i soul- og R&B-sjangeren har vært ubestridt en stund nå, og dette blir bevist igjen på hans nyeste tilskudd til diskografien. I sin nyeste låt, «Do I Ever Cross Your Mind», får vi servert en ballade så søt at den minner om 60-tallets svisker. Og det mener jeg som det største komplimentet. Låten har en klassisk kvalitet over seg, og hva er vel mer klassisk enn selve kjærligheten? 

– Emil Fjeldavli


 

GLØR – «Åpne Kort»

Det alternative pop/rock bandet GLØR fra Oslo har endelig sluppet ny singel! Låta "Åpne Kort" har alt du trenger på en kald vinterdag, nemlig nydelig kvinnelig vokal og innlandsdialekt, og stemningsfull gitar. Garantert litt lettere å holde varmen med denne på øra.

– Simone Timonen 

 

MPH - «Ghost»

Ny garage-låt fra det britiske stortalentet, MPH. Låta er full av bouncy trommer, opphakkede vokaler og en dyp og flott basslinje som ville fylt ethvert warehouse rave i Storbritannia med glede. Ble sluppet 3. februar som en del av albumet 132.00FM.

– Vebjørn Christie

 

House Parties – «CAUTIOUS»

Det kvinnelig fronta pop-punk bandet House Parties fra Texas har sluppet ny låt! "CAUTIOUS" er en fengende og energisk låt med kul kvinnelig vokal og allsang-faktor, og som mye annet av det bandet gir ut har den lowkey Paramore vibes. God pop-punk!

– Simone Timonen
 

 

Ebony Riley - «Deuce Deuce»

Ebony Riley har vært en utilfreds modell de siste fire årene med en brennende lidenskap for neo soul og r&b. Riley har bestemt seg for å kun slippe kvalitet og det har hun absolutt klart å prestere. Skiva Ebony er en sjelfull og sexy hyllest til sine forløpere, med blikket rettet mot en moderne retning. Deuce Deuce er berusende og jeg trenger mer!

– August Solli Middelkoop

 

Ricochets – «Instincts»

Det er fortsatt liv i norske Ricochets, og de er tilbake med et helt album! Nest siste låt på albumet er "Instincts" og viser godt hva det er Ricochets har å komme med, nemlig seig og lidenskapelig, men også klassisk rock.

– Simone Timonen

 

Ray Vaughn - «Sandcastles» FEAT. Ab-Soul

Sandcastles er et evig isolat og føles ut som når Jack Sparrow døde i tre’ern, og sammenlignet med kapteinen så er Ray Vaughn den eneste karen i verden! Ray Vaughn spytter linjer om å knerte strutser og beine vekk fra motstanden i mens Ab-Soul har tidenes ScHoolboy Q refreng!

– August Solli Middelkoop

 

Ethan Hibbs – «Embers»

Canadiske Ethan Hibbs lager akustisk klimprete gitarmusikk og deler videoer av den på TikTok. Han ga nettopp ut låta "Embers" og spurte på TikTok om den føltes mer ut som en dag- eller kveldslåt, og personlig føles denne ut som ei låt du hører på på en høstkveld mens du er ute å går langs våt asfalt som reflekterer lyset fra gatelyktene. Selv om den består av bare lyder lagd med en gitar er det en stemningsfull og gøy låt!

– Simone Timonen 

 

Overcity – «My Dear John Deere»

Oslobaserte Overcity har med sin nyeste singel, «My Dear John Deere», klart å lage en skikkelig kul countrylåt om en traktor. Haterne ville kanskje sagt at det var umulig, men de hørte heldigvis ikke Overcity på. Fusjonen av indiegitar, insisterende trainbeat-trommer og hele den tekstlige tematikken fungerer særdeles godt, og det jeg som lytter sitter igjen med er at det må være fantastisk fint å ha en stor grønn og gul John Deere-traktor.

– Emil Fjeldavli

 

The Murder Capital – «Return My Head»

Dublin har minst to store post-punk-band, og et av de største er The Murder Capital. I likhet med det andre Dublin-bandet Fontaines D.C. albumdebuterte de i 2019, men ikke før nå har de gitt ut noe nytt. Den nye plata deres Gigi’s Recovery er mer dynamisk i sitt lydbilde enn det post-punkerne fra de britiske øyer det siste tiåret. I tillegg til det vante nedstemte post-punk-soundet henter de også inspirasjon fra 2000-tallets post-punk revival med band som The Strokes og Franz Ferdinand, noe som er mer tydelig på låten «Return My Head». Passer bra til når man er deppa på fest!

– Sondre Østgård

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

Ratthew - «Smack DVD»

Ratthew er et rykende ferskt Oslo-basert band som selv definerer musikken sin som «gjør-det-skjøl-noise-dada-punk». For å forstå hva de mener med det må man nesten bare ta på seg øreklokkene og lytte til deres første ordentlige singel «Smack DVD». Her serverer de en skitten utgave av riot grrrl-punk ala Le Tigre. Ratthew har virkelig noe unikt for seg, og har potensialet til å bli noe stort!

– Sondre Østgård

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte