Ny musikk på listene - Uke 6

Eirik Aas
Eirik Aas. Foto: Johannes Hålien

 

Ny uke gir ny musikk! Din favoritt redaksjon har i ukas liste komponert en godt & blandet pose av sjangre. Blant andre får du TiaCorine, Sara Fjeldvær og I LIKE TO SLEEP! 

 

Eirik Aas feat. GKR – «Aldri følt det samme»

Tidligere Hester V75-medlem og bergensrapper Eirik Aas nyter en strålende karriere som soloartist, og «Aldri følt det samme» fortsetter den gode trenden. På dette samarbeidet med islandske GKR spiller rapperne hverandre gode, og leverer en herlig miks av islandsk hiphop og bergensrap. Sammen med forrige singel «Livsstil» aner man konturene av en spennende ny sound for Eirik Aas. Det lover svært bra før albumslipp. 

- Martin Holst Lindheim

 

Sol Strøm – «Ocean» 

Etter en pause på noen år, er Sol Strøm nå tilbake som en midthavsstorm med låta “Ocean”. Menneskelige følelser knyttet til sterke natur-metaforer slår sjeldent feil. Hånd i hånd med en bærende melodi, støttet av behagelige, nesten trøstende vokaler, treffer denne låta helt hjem. Sangen munner ut i Cezinando-esque vokaler, som er med på å bidra til ønsket etter mer!

- Sondre Granås 

 

TiaCorine – «Bonnet»

«Bonnet» er en ramlete, fast-paced rap-låt fra North Carolina rapperen TiaCorine, som nå har etablert seg som et av de mest spennende talentene i spillet. «Almost There» er det første prosjektet siden september i 2022 og gir oss en rekke slagere deriblant «Bonnet» produsert av Oxtoa, beaten er avhengighetsskapende og drar oss inn i Corine-portalen som tar oss med i rapperens egne neo-futuristiske verden.

- August Solli Middelkoop

 

 

Sara Fjeldvær – «The Way You Love Me»

En av Trondheims musikkskatter har enda en gang laget en perle som er polert i vakre harmonier og boblende synther. Her har Fjeldvær både spilt på Mitchell og Country. Det går fra en løs hjerterytme som minner om den søte gløden fra kjærligheten over til en nedpå rockete hymne. Låten virker episk i skala, til tross for en kort levetid på 3 minutter og 57 sekunder. Dette betyr at hun maksimerer det til sitt fulleste, og det er nesten slik at man skulle ønske at låten varte litt lengre. En kjærlighet gir pirrende følelse i kroppen og løfter ensomheten fra skuldrene. 

- Herman Østby

 

Dina Ögon – «Jag vill ha allt»

Kun 364 dager etter de slapp albumet Oas, er den evig produktive gjengen i Dina Ögon tilbake med nytt album, i form av Orion. Åpningslåta «Jag vill ha allt» byr på alt som er å elske ved det svenske bandet. Melankolske akkordprogresjoner, leken groove mellom bass og trommer, og et refreng svensk pophistorie verdig. Og der er det som kjent ikke lite konkurranse; landet er jo tross alt verdens tredje største musikkeskportør. 

- Simon Torsvik Thingnes

 

Pusekatter mjaumjau sinna – «Torsdagsfylla»

Ironisk? Humoristisk! Duoen Pusekatter mjaumjau sinna leverer enda en låt om å overleve nattlivet. Låten glinser i arkade-energi og blinker i gummi synther. Musikken smigres i senk når duoen rapper om en røff uke som løses av en tur ut på byen; Øl, MDMA & LSD, ekle gutter og et eierskap over torsdagfylla. Disse popkattene klorer dype spor i nattlivet, forhåpentligvis musikkbransjen og bevisstheten til alle idiotene som er på byen: 100 kroner på kontoen og ingen selvinnsikt. Noe Mjaumjau har og vi fryder oss over. 

- Herman Østby

 

Ben og Reggies –  «Sesongens siste løvetann»

Trondheimsduoen Ben og Reggies har gitt ut en fin, bittersøt låt med  «Sesongens siste løvetann». Tekstlig finner man flere sjarmerende betraktninger rundt gryende kjærlighet, og musikalsk gnistrer det av de stødige pianoakkordene og det følsomme trommespillet. «Sesongens siste løvetann» er rett og slett en utrolig koselig låt, som gjør meg varm om hjertet og gira på flere låter fra dette tospannet.

- Martin Holst Lindheim   

 

I LIKE TO SLEEP – «Our Neighbourhood»

Starten på låta «Our Neighbourhood» karakteriseres av en gnissende og hvesende bass som kommer krypende. Deretter kommer en mystisk vibrafon inn som gir hele grooven en krystall-lignende sfære over hele denne magiske musikalske dimensjonen: altså avant-garde groovy-stoner rockejazz. Det er rett og slett bare en kombinasjon som funker like nakkeslengende som Kanaan og andre tungvektløftere i musikken i Norge. Salut til I LIKE TO SLEEP for å skape rar musikk i den ellers ofte sterile kryogeniske musikkscenen i Norge!

- Herman Østby

 

Issin In Bloom – «Home»

Oslo-baserte Issin In Bloom byr på lekne instrumenter og mørke vokaler i sin nyeste singel “Home”. Iselin Strøm Sørvoll, personen bak Issin In Bloom-prosjektet, gir deg lydsporet til en nostalgisk hjemreise. Låta er enkel og har et refreng som er lett å synge med på, samtidig som behagelige fraseringer i de mange ulike instrumentene hun bruker. Dette er prosjektets andre singelslipp etter “The Gatekeeper” som kom i august i fjor. Med dragefrukt i hånda tilbyr Issin In Bloom instrumenter som sjarmerer, og avslutter det hele med mystisk åpenhet på orgelsynth. 

- Helene Hasselknippe

 

Cuntroaches – «Gordian Knot»

Det me snakker om for svingende helvete! Ordentleg Rock N Roll! Her bruker Cuntroaches redsel og mugg for å skape eit helvete ut av ljoden! Musikken kan skildrast som om ho fra The Exorcist skulle laga ein låt og det resulterte med ei Sex Pistols-vise ut av heile helvete! Dette er musikk som faen meg kan skalpere heile pissholet og etterlate deg fullstendig hol på innsida av knollen! Rist nakkane i gravlund-boogie og sjå tenksamt ut av vindauget, din forbanna Østlending! 

- Herman Østby

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte