Ny musikk på listene - uke 7

Nelly Moar
Sjur Pollen

 

Det er en ny uke, og hva betyr det? Ny musikk fra verdens beste musikkredaksjon. Denne uken er listen fylt med en solid miks av alt fra Nelly Moar, til Din, Tamara og Samara Joy. Kos deg! 

 

Nelly Moar – «In My Head»

Bergensbaserte Nelly Moar slapp i fjor sin selvtitulerte debut-EP, og begynner likeså godt 2023 med ny musikk, og singelen «In My Head». I låten «In My Head» møtes drill og R&B, og sammenlignet med de tidligere utgivelsene hennes er dette mørkere og hardere. Lekkert og spennende! 

– Emil Fjeldavli

 

Ingvild Homme – «Regnet» 

Telemarkingen Ingvild Homme fekk godt nedslag i 2018 med debutplata Stemme Lengter, og no er ho tilbake med ny musikk. På «Regnet» malar ho ut ifrå ein brei lydpalett. Stemmen hennar vert omkransa av strykarar, blåseinstrument, småbluesy gitar og synth henta rett frå åttitalet. Låta er melankolsk og dritbra skrudd saman. Me gler oss til plateslepp!

– Anders Kruse 

 

Squid - «Swing (In A Dream)»

Den etterlengtede oppfølgeren til Squids Bright Green Field fra 2021 ser endelig ut til å være på trappene. Om første singelslipp er representabel for resten av det kommende albumet ser det ut til at vi kan vente oss enda mer støyende gitarspill, men også et lydbilde som henspiller noe av det på debut-EP-en Lino. I kjent Squid-stil får vi samtidig enda mer polyrytmisk flørt og vaskebrett-gitar. Det gledes!

– Simen Almaas

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

ROSA FAENSKAP – «Skjør»

Norske ROSA FAENSKAP har sluppet sin første singel fra sitt kommende debutplate. Låta «Skjør» er en solid vegg av lyd av typen post-rock og hardcore, blandet med litt god og vanlig svartmetall. Den er absolutt verdt å høre på både for kombinasjonen av trommer og gitar, men også for teksten i seg selv!

– Simone Timonen

 

The God Fahim, Your Old Droog – «Food For Thought»

Slappeste gitar-beaten noensinne, hvor Fahim og Droog spytter frem og tilbake annet hvert vers og refreng. Konseptuelt og lyrisk er den veldig likt tidligere verk, men Food For Thought er en interessant vinkling for den kjente rapper-mot-rapper annet hvert vers gimmicken og minner mer om en nedstemt Wu!

– August Solli Middelkoop

 

Taylor Acorn – «I Think I’m in Love»

Med valentinsdagen rett rundt hjørnet er det ingenting som passer bedre enn ei god pop-punk låt om intet mindre enn kjærlighet, som definitivt blir å klistre seg på hjernen! Låta er «I Think I'm in Love» av amerikanske Taylor Acorn, og selv har jeg forelska meg i låta.

– Simone Timonen 

 

Din – «1998»

24 år gamle Din er klar med et nytt prosjekt, og først ut er låten «1998». Låten er kort, men er pakket full av harde linjer. Produksjonen er tung, men leken, og alt i alt er «1998» en liten kruttbombe av en låt. Det blir spennende å se hva Din følger opp med!  

– Martin J. S. Blom

 

Hus kingpin, Wun Two, Walterwarm – «Paradise Lost»

Slitsomme linjer over en regnete lofi-beat, Hus Kingpin. Wun Two og Walterwarm er ikke noe nytt og forfriskende, men er en god standard for oss som elsker ordspill og knuste hjerter. Jeg vil absolutt ha mer av dette!

– August Solli Middelkoop

 

Kanaan, Hedvig Mollestad – «Amazon»

Psykedelisk rock i sitt beste uttrykk. Rett på motorsykkelen i femte gir som skurrer nedover motorveien i ren frykt og avsky. Rett og slett tacohamburger-stemning, eller rett fram i narkose-harmonikk med hårete kjønnshår vreng på gitaren! Forestill deg! Dette er lyden av Mollestad som skriker og hyler i grisehyl på smeltende syre til lyden av dundrende bass og store buldrende trommer fra våre tidligere gene-kamerater (huleboerne). 

– Herman Østby

 

Tamara – «Mad World»

«Mad World» er den tredje singelen til det færøysk-danske r&b-talentet Tamara. På Instagram skriver hun at låta er så godt som tatt rett ut av dagboka hennes og handler om det å kjenne seg litt alene i en «mad world». Hun håper at låta kan gi en slags komfort og det gjør den absolutt! Men det er ikke rart med Tamaras nydelige stemme og veldig digge koring. På et halvt år har hun sluppet tre gode låter, så nå jeg gleder meg til fortsettelsen. Håper på album snarest!

– Idunn Ødegård

 

Gunerius & Verdensveven, Blue Cosmic Storm – «Ode til Sun Ra»

Automatisk gåsehud i det låttittelen markerer en hyllest til selveste Sun Ra av hans likesinnede bror Gunerius som sammen skaper et lydisk, magnetisk, psykedelisk, frenetisk, friformet, disko-kongedømme med bass av smaragd, metalisk-klanger i purrpur og gull, jadesteiner av en gitarostinat og vokal som skinner av himmelske, elektroniske vibrasjoner av samsara. 

– Herman Østby

 

Antha Pantha – «B.W.A»

I samarbeid med produsenten Frankie P slapp Antha Pantha, aka Anthonè Fowler, nylig singelen «B.W.A» - «Bitches With Attitude». Gjennom versene viser Harlemsdronninga tydelig hennes steinharde attityde og insisterer på at kvinner i større grad må omfavne deres feminine energi og dens iboende makt og vitalitet. Antha Pantha har tidligere jobbet med A$AP Ferg både på låta «Wigs» med City Girls, og senere med Asian Doll, og Hit Boy produksjonen «Mask» fra 2020. I fjor slapp Antha Pantha debut-singelen «Real B*tches», og med «B.W.A» er vi nå forhåpentligvis godt på vei mot en kommende EP. 

– Andrea Julianne Fanny Kirsebom 

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Kurt Elling – «Boogie Down»

Amerikanske Kurt Elling, kanskje verdens aller sløyeste fyr, har tolket Al Jarrau-klassikeren «Boogie Down». Med på laget har han fått med seg trommelegende Nate Smith og bass/gitar-fenomenet Charlie Hunter. Å si at dette er hoderistende dritbra føles overflødig, men det er det! Virkelig! 

– Emil Fjeldavli

 

Samara Joy – «Sweet Pumpkin (feat. Gerald Clayton)»

Her snakker vi sukkersøt 50/60-talls ballade om kjærlighet. En sviske av tidligere utgangspunkt som hedrer alle klassiske, kvinnelige vokalister som gløder av varme, sensualitet og romanse i sin beste frodige og livlige sti. Joy holder stemningen oppe og er så optimistisk, så humoristisk og ledende i autoriteten i måten hun får fram Amor sine piler. Og mens buen strekkes mot målet av roser, ringer, ømhet og glans, deltar Gerald Clayton som et perfekt påskudd på tangentene. Han er talentfull og hun er en stjerne som forhåpentligvis kommer til stråle, vokse og bli så affektert, men likevel så produktiv som mulig. 

– Herman Østby 

 

Bigbang – «Another Kind of Lonely»

I snart tre tiår har Bigbang vært blant de mest markante bautaene i norsk rock. Låten «Another Kind of Lonely» er en fin liten gitarballade, om ensomhet og kjærlighet. Som så ofte før med Bigbang er det gitarriffet som er stjernen, og det er det virkelig på denne låten også. Denne låten tåler mange og hyppige rotasjoner!

– Emil Fjeldavli

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte