Ny musikk på listene - Uke 7

 

Mia Berg
Mia Berg. FOTO: Aleksandra Milanovic

Enda en uke er forbi, og mot alle odds har musikkredaksjonen snekra sammen enda en liste med den beste og ferskeste musikken. Hør blant andre Adrianne Lenker, SUPERSPREDER og Lemaitre feat. Ora the Molecule! 

 

Mia Berg – «Winners»

Med låta «Winners» har Mia Berg og den ettertraktede produsenten Mikhael Paskalev skapt et både vakkert og hjerteskjærende stykke musikk. Låta åpner lavmælt, med Carrie & Lowell-aktig vokal på en seng av mørk, akustisk gitar. Imens den oslobaserte artisten skildrer følelser av å se vinnere rundt seg uten å kjenne på den samme mestringen selv, vokser produksjonen rundt henne sakte men sikkert. Bakteppet av vakre strykere og gitarer som utfyller hverandre på et strålende vis skaper et tomrom når de til slutt forsvinner, som gjør at følelsen av låta blir værende lenge etter at den er over.

– Simon Torsvik Thingnes

 

Desert state of mind – «Introspectral»

Desert State Of Mind er et rockeband fra Tromsø som spiller ekte ørkenrock av samme slag som Queen Of The Stone Age, og det er akkurat så tungt og fengende som det høres ut. Fra den kalde isørkenen i nord leverer tromsøværingene knallharde riff og buldrende bass, som på den nyeste singelen «Introspectral». Låten åpner med et repeterende gitarriff før et trommefill markerer overgangen til verset. Lydbildet er støyende og tettpakket, men blir avløst av et parti med duellerende gitarer rundt 2 minutters-merket. En fet låt som får det til å rykke i rockefoten.

– Martin Holst Lindheim

 

Wang-Wang (旺旺) –  «escape from freedom»

Det japanske bandet Wang-Wang(旺旺) er et band det ikke er særlig lett å finne informasjon om, spesielt når google translate nekter å fortelle meg hva som står på hjemmesiden deres. Likevel har jeg klart å pusle sammen det mest essensielle, de er fra Tokyo, de har nettopp sluppet en ny EP og musikken deres “går hardt”. “escape from freedom” er muligens det sterkeste innslaget i den ekstremt gode EP-en Campanella. Svevende og fuzza ut gitarriff med nydelige melodier og godt gjennomført komposisjon. En kan bare drømme om at bandet får den internasjonale anerkjennelsen de fortjener og at de tar turen innom oss på en eventuell turné. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Lokal samling – «Mellom fire trær»

Lokal samling er en gruppe musikere med base i Oslo som lager musikk. Deres nye singel “Mellom fire trær” er et frisk pust i sjangeren indierock og kjennes ut som en gåtur i Oslomarka mens du fanaserer om å være hovedpersonen i en coming of age- film fra 2000-tallet. Rocka gitar tar deg gjennom låtas refreng, mens versene bygger opp med leken tekst. Teksten kan se ut til å beskrive at det er i en trehytte som er stedet å være. Jeg digger det. Selv om det er litt finurlig at gruppen kaller seg Lokal samling, subjektivt er det kanskje litt dårlig humor, men man kan ikke si noe på musikken som er topp klasse, subjektivt. De er aktuelle med konsert på John Dee i Oslo 23. februar. 

– Helene Hasselknippe

 

SVIIR – «Sviirebrødre & Sviiresøstre»

Oslobaserte SVIIR kliner til med en knallsterk ny EP, hvorav jeg har valgt tittellåta som den sterkeste utgivelsen. Rockepoesi med hint til gatelegender som Jokke & Levi Henriksen, samt elementer av tyngre punk og et lite snev av et svevende lydbilde er noe av det som gjør denne låta så bra.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Sara Fjeldvær – «We All Know All Too Well»

Hvis du ikke har hørt på Sara Fjeldvær de siste tre årene, så skjønner ikke jeg hva du har hørt på. Her snakker vi en av Trondheims (og Norges!) mest lovende artister, med et utrolig dyktig og allsidig band. Nå er gjengen ute med sin andre fullengder, og låten «We All Know All Too Well» er det vakre punktumet, og prikken over i-en på albumet. Lekkert og smakfullt til tusen. 

– Emil Fjeldavli

 

Adrianne Lenker – «Sadness As A Gift»

Kanskje den flotteste folk-stemmen vi har om dagen har velsignet oss med ny musikk atter en gang. Jeg snakker da selvfølgelig om den nye singelen til Adrianne Lenker, “Sadness As A Gift”. Lenker har en kvalitet over stemmen sin som transporterer deg inn i hennes verden så fort hun begynner å synge, noe som også er tilfellet på denne nye singelen. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

Barren Womb – «Campfire Chemist» (ute 16. februar)

Barren Womb er en rockeduo som tilhører det rålokale Svartlamo-miljøet. Hele mars tourer bandet på kontinentet. I april og mai spiller de i Norge, og rocker på hjemmebane i Verkstedhallen lørdag 13.april. På fredag (16.februar) slipper de sitt sjette album Chemical Tardigrade. Låten «Campfire Chemist» er en intensiv rockelåt med et drivende slagverk og en  kompromissløs basslinje- og riffkombinasjon. Låten åpner ganske rolig med dempede vokaler, før lydbildet åpner seg og hamrer inn et budskap jeg mistenker handler om å ruse seg på campingtur. “Just enjoy the ride” messer vokalisten. Ganske stilig.

– Olaf Alexander Styrmoe


Jonas Ess – «TRÅKKE»

Jonas Ess er en ung rapper fra Ålesund som holder til innenfor en nisje ikke mange i Norge har etablert seg innenfor enda, rap kombinert med drum and bass/harde jungle beats. Hans nyeste singel “TRÅKKE” går rett og slett ekstremt hardt, og jeg tror ikke det er særlig lenge til vi ser P3 Urørt-artisten på et hav av scener her i Norge. 

– Johan Kalvsjøhagen

 

SUPERSPREDER – «BITCH» 

Trondheimsbaserte SUPERSPREDER er ute med ny musikk, gledessprederen «BITCH». Denne låten er en skikkelig høyoktan energibombe som det smeller av! Her får du fete blåseriff, nintendo-synth og en vokal som kan minne litt om Deerhoof, alt sydd sammen med finesse og spilleglede. SUPERSPREDER leverer på 3 minutter og 48 sekunder en leken og fantastisk låt det er umulig å ikke la seg rive med av! 

– Emil Fjeldavli

 

Lemaitre feat. Ora The Molecule – «Techno Sapien»

Elektronikaduoen fra Oslo har gitt ut ny musikk, og på «Techno Sapien» har de fått med Trondheim Calling-aktuelle Ora The Molecule på det som har blitt en vakker og nostalgisk låt. Her blender Ora The Molecules stilige retrofuturistiske lydbilde sammen med Lemaitres funky, basstunge sound på nydelig vis, og det er fysisk umulig å ikke la seg rive med. Det svevende, lystige lydbildet løper som en rød tråd gjennom låta, kun avbrutt av enkelte mørkere partier. Her må spesielt akkordprogresjonen på overgangen til refrenget trekkes fram, som sammen med herlig koring og heftig bass fremkaller et umiddelbart “stank face”. 

– Martin Holst Lindheim

 

The Fearless Flyers - Patrouille de France

Som med alle andre Vulf-prosjekter så er kroppen min aldri forberedt på ny musikk fra utspringsgruppa The Fearless Flyers. Her snakker vi muligens verdens mest funky gjeng, og de gir seg aldri. På “Patrouille de France” ligger bandet så langt bakpå som lar seg gjøre, sånn reint fysisk. Jeg tror faktisk man nesten kan klassifisere det som frampå beaten som kommer bak istedenfor bakpå beaten som er. De improviserte soloene er heller ikke til å fnyse av, hvertfall ikke når Nate Smith endelig har oppdaget at trommesettet hans også består av tammer.

– Johan Kalvsjøhagen

 

girl in red - too much

Girl in Red er endelig tilbake med ny musikk! Sist den norske storsuksessen fra Horten slapp musikk var i 2022, men nå er hun tilbake med ny låt som hun har kalt “Too Much”. Denne gangen kommer hun tilbake sterkt med det hun selv beskriver som sin favoritt av låtene hun har skapt. Låta virker vokalmessig annerledes fra hennes tidligere utgivelser, men absolutt ikke på en negativ måte, og virker fresht fra jenta i rødt. Låta har et sterkt konsept som også vises gjennom musikkvideoen. “Too Much” er første låt på girl in red’s kommende oppkommende nye album. 

– Helene Hasselknippe

 

The Lemontwigs -  «They don’t know how to fall in place»

Enkelte ganger burde surferocken til Beach Boys komme tilbake. Slik som det ser ut nå så venter vi bare på den postapokalyptiske grunntonen til å slå hardt ned på jordens overflate med helvetes flammer og svart røyk som blender oss. Når det er sagt så skaper Lemontwigs en sjarmerende 60-70-talls en god R&B-poppete Beach-boys inspirert låt som kan har alt fra koring i et lyst register til tamburin. Ørene fryder seg på sånne slikkerier for øret som du kan finne på stranden når sola skinner. Denne låten stråler i en sånn varm sødme som jeg savner fra Beach Boys: den naive sekstitoern som twister og shouter. Takk Twigs! 

– Herman Østby

 

anakin justin – «Fuck em all»

Trondheimsrappens store stjerneskudd, anakin justin, er ute med enda mer herlig musikk. På «Fuck em all» rapper og synger anakin justin til sin utkårede, og mestrer begge deler på ypperlig vis. Lydbildet er i likhet med forrige singel «Fuck em all» eksperimentelt, men denne gangen bidrar de euforiske syntene og lekre elektroniske detaljene til et enda mer svevende uttrykk. Det blir likevel ikke for utflytende, mye takket være den drivende bassen og trommene. En helt nydelig låt fra en artist man absolutt bør sjekke ut.

– Martin Holst Lindheim

 

Nils Hoffman - «Collide»

Tyske Nils Hoffman bringer mye til bordet med sitt nyeste album “Running In A Dream”. Hoffman samarbeider på dette albumet med flere vokalister. Låten jeg likevel har valgt å trekke frem er en vokal-løs låt, men som representerer og beskriver albumets essens i sitt ordløse. “Collide” gir deg rolig oppbyggning og tar deg med på en romslig og vel-produsert reise med det feteste av elektronikas house bass, til harmoniserende strings, og det hele kommer sammen i en låt som får deg til å ville høre mer av hva albumet har å bringe. Noe du absolutt burde!

– Helene Hasselknippe

 

The Baby Seals -  «Vibrator»

På tide å feire den seksuelle frigjøringen med gratis tamponger, gratis angrepiller og gratis dildoer til folket. The Baby Seals roper i ekte punkete råck om en av de viktigste oppfinnelsene innenfor verktøy som gir seksuell nytelse: vibratoren. De stønner for å vise at ingen skal underkaste seksualiteten som skal eksperimenteres og som skal fremmes til alle som er interessert i det. 

– Herman Østby

 

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte