Ny musikk på listene - uke 8

Marte Eberson
Birthe Magnussen

 

Musikkredaksjonen er tilbake med en ny liste, med musikk av alle sjangre! På listen finner du helt ferske låter fra artister som Marte Eberson, Rick Grove, Kode.59 og Aslak Meling. Sjekk det ut! 

 

Marte Eberson – «Blood on My Fingers»

Den allsidige Marte Eberson er tilbake med nytt solomateriale hele syv år etter albumet Mad Boy. På «Blood on My Fingers» strammer Eberson inn besetningen. Resultatet er en minimalistisk låt hovedsakelig drevet av synthesizere. Med avslappet basspill og luftige vokallinjer byr «Blood on My Fingers» på en tre-minutters meditasjon. En låt som kan inspirere til dagdrømming og indre kontemplasjon - eller bare gi en ekstra dimensjon til morgenkaffen din. 

– Simen Almaas

 

Marbles – «We could have been» 

Låten «what we could have been» kommer fra gruppens Marbles nye album Humour. Det er en godt produsert indiepop-låt med en drømmende atmosfære og drivende synthbass. Stemningen er sommerlig og sounden gjør meg nostalgisk til en tid hvor alle de kule kidsa drømte seg bort i grøtete vokal og synthlandskaper.

– Tor Magnus Lund


 

Naga Siren – «In The Clouds»

Norske Naga Siren er tilbake med ny singel, og "In The Clouds" er som en godt & blanda pose med både hardcore-biter, amerikansk inspirert metalcore, og ærlig og fengende lyrics. En ordentlig godsak som du vender tilbake til igjen og igjen fordi du bare må ha mer!

– Simone Timonen  

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

Kode.59 – «Tre Flasker Sjampo»

Nå som hele rapp-Norge har blitt sommelierer og vineksperter er det deilig med variasjon når det kommer til skålen. 59-gutta har lenge vært en mer festlig og poppete tilnærming i østkant rap-miljøet. «Tre Flasker Sjampo» er dermed en god beskrivelse av både låta og gutta, sprudlende av personlighet og lættis.

– August Solli Middelkoop

 

Maldito – «Voices»

Med «Voices» ønsker Trondheimsbandet Maldito å beskrive det de mener de er i dag, nemlig sterk og energisk. Låta handler i all sak om å gå sine egne veier, og ikke «følge flokken». Med et dansbart og lett fordøyelig gitarriff og innbydende vokal er låta i hvert fall energisk. Litt senere bryter den ned i en psykedelisk jamsession som minner om frijazz. Her er den på sitt sterkeste og leier følgeren hele veien gjennom, til den igjen følger sitt faste mønster. Maldito tar lytteren med på en fem minutt lang reise gjennom deilige og behagelige rocketoner!

– Even Kaushik

 

Honey Revenge – «Are You Impressed?»

Hva passer vel bedre enn pop-rock på ørene når sola begynner å titte fram ute? Bandet Honey Revenge er basert i LA og imponerer med den nye singelen "Are You Impressed?". Du får kvinnelig vokal, trommer og lyrics som lett setter seg på hjernen!

– Simone Timonen 

 

ALLBLACK, Jay Worthy – «Endzone»

ALLBLACK og Jay Worthy leverer tilsynelatende tidenes snilleste og hyggeligste låt på lenge. Låta smelter snø og gir deg lyst til å hoppe i fjorden, hadde det ikke vært for Trondheims standhaftige tilstedeværelse hadde du vært solbrent!

– August Solli Middelkoop

 

Artikkelen fortsetter etter musikkvideoen!

 

Rick Grove  «Thankful»

Den norsk-amerikanske gitarspillende godguten slår til med en tilbakelent og nydelig folke-poplåt som lett kunne vært lydsporet til en dramatisk kjærlighetsscene isatt ei hytte ute i skogen. Vokalen er sår mens instrumentalen er minimalistisk rent melodisk. Likevel er lydbildet ganske stort med en rekke instrumenter som sammen skaper en lun og trygg atmosfære. Der den åpner seg sakte ved å starte med kun Ricks stemme og simple gitartoner, avslutter den med dunkle pianotoner. Alt i mellom er rett og slett vakkert. 

– Even Kaushik

 

Aslak Meling – «I/O»

Musikkteknologi-studenten Aslak Meling slapp forrige uke EP-en Ut i verden! som er en EP der hver eneste låt er proppfull av intrikat produksjon og kreative lydlandskap. Hør på låta «I/O» for å få et innblikk i den unike verden Aslak Meling har klart å skape. Dette er en låt der du kommer til å oppdage nye detaljer for hvert lytt!

– Aleksandra Simonsen 

 

Nappy Nina, Moor Mother – «Stone Soup»

Med en vanvittig skive Morning Due er det fryktelig vanskelig å velge en passende låt for å beskrive dette praktfulle albumet. Likevel er det en spesiell låt som skiller seg ut, og det er «Stone Soup»: en eksperimentell bombe. Begge artistene har en enorm opptreden som suger deg inn i en verden du aldri vil ut av.

– August Solli Middelkoop

 

 

Hør alle disse låtene og mer på Radio Revolts A- og B-spilleliste på Spotify!

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte