Ny musikk på listene - Uke 8

 

Meltway
                                                         Meltway. ​​​FOTO: Meltway

 

Ny og herlig musikk på listene! Hør han gaidens nyeste singel, Jonas Alaskas hyllest til Lillebjørn Nilsen og mer! 

 

 

han gaiden – «IS IT THE WAY»

Den oslobaserte gruppen han gaiden har sluppet ny låt. «IS IT THE WAY» er en herlig klubbete og mørk låt servert med luftig og deilig vokal, og store svevende synther. Ukomplisert, og med en herlig miks signert Doglover95, er dette en perfekt låt både til hverdags og klubben. 

– Emil Fjeldavli

 

BUKVE – «Gonna get it»

Bergensartisten Sveinung Fossum Bukve, kjent som Bukve, ga ut singelen «gonna get it» fredag 9. februar. Låta har en melodiøs og plutselig intro på gitar og trommer, fulgt opp av et vers om en «everlasting  journey». Denne reisen oppleves symbolsk for personutvikling eller å nå de store målene i livet. Bukve sine vokaler er unike, med utypiske, litt sure momenter her og der i sangen. Disse vokalene i kombinasjon med de livlige instrumentalene gir låta et preg av indierock. Kombinert med låter som “Into The Wild" av LP og “Twelve Fingers" av Salem Al Fakir er låta perfekt for de lange bilturene gjennom praktfulle strøk. 

– Tuva Stenvik

 

Declan Mckenna – «Mezzanine»

Declan Mckenna slipper albumet What Happened to the Beach? og gir oss dermed også låta Mezzanine. Den TikTok-glorifiserte artisten beviser med dette albumet hvorfor han er verdt å lytte på. Mezzanine er en melodiøs og anspent låt, med blåsere som gir oss det lille ekstra låta trenger. Mange vil trekke linjer mellom Mckenna og Beatles, og det er lett å skjønne hvorfor - i allefall sjangermessig!

– August Alver Solli

 

Meltway – «Dream Punk»

Det dansk-norske bandet Meltway har endelig sluppet sitt første album, og det er bedre enn man kunne håpa på. På albumet Nothing Is Real finner man også låta Dream Punk. Riff fra indierocken, atmosfære fra drømmepoppen og følelser fra pønken gjør dette til en sikker vinner.

– Johan Kalvsjøhagen

 

Jonas Alaska – «Store Lillebjørn»

Dette er en låt fra en ung legende til en som nettopp gikk bort. Med låten «Store Lillebjørn» leverer Jonas Alaska en herlig hyllest til nylig avdøde Lillebjørn Nilsen. Det hele skjer på et sårt og vakkert vis, som bare Jonas Alaska kan, proppet med tydelige referanser til Lillebjørns omfangsrike og evig aktuelle diskografi. Med seg på laget har han fått sin trofaste følgesvenn Mikhael Paskalev på produksjon og Martin Horntveth på trommer. Mer trenger du ikke for å få et nydelig resultat. 

– Emil Fjeldavli

 

Softcore Wethands – «Brightest Room»

Det svenske indiebandet Softcore Wethands har sluppet sin første singel, Brightest Room. Låta bærer en stilig drakt som oser hjemmelaga indierock, noe den kler ordentlig godt. En slags shoegaze versjon av Beach Boys om det er lov å si?

– Johan Kalvsjøhagen

 

Pet Snake – «Getting Older»

Pet Snake har sluppet ny musikk! Fin og drivende lofie indie som passer perfekt en regnværsdag. Den melankolske coming of age låta er som en crossover av Current Joys og Phoebe Bridgers, og anbefales på det sterkeste! 

– August Alver Solli


 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte