Ny musikk på spelelistene – årets andre liste

Duvel – Foto: Emil Vestre

Nok ei ny veke med utruleg mykje bra ny musikk. Redaksjonen har funne fram noko av det beste i denne svært internasjonale lista. Denne veka si liste gir deg blant anna Duvel, Chldrn of Morzy, UNDERGRUNN, KAMARA, JNS og mange mange fleir!

 

Duvel – «All Out On You» 

Oslobandet Duvel, har i lang tid vært et av de kuleste bandene i Oslo undergrunnen, men har ikke fått den oppmerksomheten de fortjener. Gruppens nyeste låt «All Out On You» er mer disco enn det vi har hørt tidligere fra bandet. Dansbar post-punk er langt fra noen synd, PIL ga tross alt ut «Death Disco» allerede i ‘79. Det swinger og det swunger av denne låta her, uten at det går på bekostning av underground-faktoren. Det er typisk post-punk i produksjonen, trist fyr som synger, masse bass, masse trommer og Super Mario-galaxy synth. 

– Tor Magnus Lund

 

Chldrn of Mzry – «Hollow Soul»

Hjemmekontor og digital skole er ikke det beste for alle, men for noen kan det bety mer tid til å dyrke sin lidenskap. Et av de nyeste tilskuddene til Trondheims undergrunn er metalcoreduoen Chldrn of Mzry. Singelen kan føre til mye nostalgi for fans av tidligere Bring Me the Horizon typ ‘08–’13. Riffene er beinharde og de elektroniske detaljene gir låta et mer moderne preg i gata til band som Halycon Days og Atena. Refrengene gir låta et ekstra løft med blandingen av screaming og ren vokal over en massiv vegg av lyd. 

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Body Meat – «Ultima» 

Første singel fra Body Meats kommende EP, Year of the Orc, er 3 minutter med så oppkappa glitch at det føles som å høre tre, fire låter samtidig. Selv om produksjonen er kaotisk, er den meget godt gjennomført fra start til slutt. Med et gjennomtenkt lyddesign, hardtslående basslinjer og en vokal som konstant flyter rundt i lydbildet er dette en låt som får deg til å glede deg til Body Meat  sin neste EP. 

– Markus Lynum

 

When Saints Go Machine – «Emotional» 

Den danske trioen slipper singel nummer to i forkant av deres kommende skive i mars. De følger opp suksessoppskriften fra 2019-skiva  So Deep med et roligere og mer intimt uttrykk. Vokalen fordreies i mindre grad  av auto-tune og deres karakteristiske hang til 2-step viker  for en mer rett-frem struktur i låta. Dreiningen When Saints Go Machine har foretatt går ikke på bekostning av kvaliteten eller særpreget på musikken deres, men finjusterer heller lydbildet til Danmarks fineste band til det som fremstår som et allerede langt år. 

– Markus Lynum

 

Bicep – «Sundial» 

Fire år siden Bicep slapp sin selvtitulerte debut-skive, er det endelig duket for den vanskelige andreskiva og låta «Sundial» som er siste singel ut i forkant av albumslippet. Der den London-baserte duoen er kjent for å lage «Big-room» elektronika, er «Sundial» en langt mer rolig og kontemplerende låt enn det Bicep vanligvis gir ut, til tross for å haste av gårde i 135 bpm. Med solide synther, tunge trommer og et fantastisk sample av filmmusikken til Bollywood-filmen Raja Rani, treffer låta det såkalte «sweet spot» fra start til slutt. 

– Markus Lynum

 

Lokoy, Moyka – «murder in my mind» 

Lokoy og Moyka slår seg sammen på «murder in my mind» for å servere klassisk elektropop av typen sommerferie allerede nå i januar. Med en spenstig UK-garage beat, subtile synther og følsom vokal fra Moyka, diskes det opp gjennomført pop som lett får en til å glemme at Lokoy faktisk er bassisten i Sløtface. 

– Markus Lynum

 

ARY – «Moth to a Flame» 

Ariadne Loinsworth Jenssen, bedre kjent under artistnavnet ARY, gjorde comeback i fjor etter et tre års avbrekk fra musikkbransjen. Med egenproduserte «Moth to a Flame» viser trønderjenta at hun virkelig har funnet sin sound, hvor hun viser seg på sitt beste og sterkeste både tekstmessig og musikalsk. Låta er et sårt og vakkert pop-stykke du skulle ønske aldri tok slutt. Dette lover en forrykende framtid for ARY.  

– Tina Løvås

 

KAMARA – «Carry You Home» 

Norske Kamara fikk virkelig etablert seg som en artist man burde ha øynene og ørene oppe for i 2020. Med sin lekne og dynamiske stil bringer hun ut en karisma gjennom musikken man ikke kan la være å legge sin elsk på. «Carry You Home» er intet unntak. Med fengende refreng som fester seg til minnet og med behagelige beats kommer låta garantert å prege flere spillelister i tiden framover. 

– Tina Løvås

 

Widmer – «Only You Can Do That»

Det er ikke lenge siden Oslo-baserte MARBLES slapp debutplaten i slutten av oktober, men vokalist Widmer har tydeligvis mer på lager. Hans nyeste singel er en harmonisk og deilig poplåt som lett får deg til å savne sommeren. En myk bass, akustisk gitar og drømmende synth skaper et avslappende og varmt lydbilde man får lyst til å synke ned i og bli værende i til lysere og varmere tider.

– Jens Waage

 

CHAI – «ACTION»

Det er ikke alt ved Japansk kultur det er like lett for oss i vesten å forstå. Heldigvis leverer CHAI et produkt med gjennomslagskraft verden over: god musikk. «ACTION» er andre singel fra oppkommende plate WINK og er inspirert av Black Lives Matter-protestene som foregikk i sommer. Med tung bass og sukkersøt vokal er denne fargerike synthbangern akkurat den vitamininnsprøytingen du trenger for å kickstarte uka.

– Jens Waage 

 

UNDERGRUNN – «Risiko»

Det minst risikable du kan gjøre nå for tiden er å sitte inne for deg selv og høre på kul musikk. Oslo-gruppa UNDERGRUNN loser deg gjennom uka med sin nyeste singel «Risiko» i en lun avslappet stemning. Coveret er i tillegg laget av vår alles kjære virtuelle livs-coach @affirmasjoner hvis bekreftende ord passer vel så fint med låtens motiverende budskap. La deg inspirere til å ta en risiko, men fortsett å holde deg trygg.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

JNS – «STEEN & STRØM» (feat. Andreyun)

Superprodusenten og rapperen JNS fra Oslo setter trommemaskina i gir, skreller asfalt ved startstreken som en viss mister Felgen og regelrett blæster det nye året i gang. Første singel fra hans kommende album Pandemivinter legger lista høyt for resten av landets stadig voksende rapspill. Med seg på låta om å spise godt i dyre klær har han Andreyun som vanligvis holder seg til engelsk, men som her briljerer med riksmålet.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

JNS – «CHAMPIONSHIP RINGS» (feat. Elcamino)

Så klart JNS har TO låter på ukas liste. Enhver norsk rappers våte drøm har endelig gått i oppfyllelse med dette stykket norsk musikkhistorie. Elcamino fra det kjente amerikanske plateselskapet Griselda Records har nemlig velsignet denne gull-æra-inspirerte beaten sammen med JNS sine egne linjer. Gutta lirer fra seg ordspill proppfulle av bravado og stil som gjør dem urørlige.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Chillpill – «LiLBiTcH» (feat. Rico Nasty, & Soleima)

En skikkelig artig rap-låt av Chillpill. Her får hun med seg Rico Nasty på den simple og morsomme beaten lagd av Soleima. Personlig elsker jeg innslagene av Soulja Boy.

– Andreas Jensen

 

Robes House – «Come Fly»

Norske Robes House har begynt å gi ut musikk etter de slapp EPen «Flying» i 2019. Guttene er kjent for rolige lo-fi beats med flotte vokaler. Låta bryter ikke akkurat med det Robes House har lagd før, men det er fortsatt kjempefint å høre på.

– Andreas Jensen

 

Fontaines DC, Soulwax – «A Hero’s Death (Soulwax Remix)»

Soulwax har transformert post-punk låta «A Hero’s Death» til en funky og rolig danselåt. Vokalene bryter med de rolige rytmene, noe som skaper en skikkelig fin kontrast. Innslagene av gitarriff og synth gjør låta til en real dansebanger.

– Andreas Jensen

 

Kerri Watt – «Neptune’s Daughter»

Det er så gøy at man kan bruke gamle teknikker, triks og knep for å lage noe helt nytt. På «Neptune’s Daugther» bruker Kerri Watt lyduttrykk med tydelig inspirasjon fra 70-tallet for å skape en råbra pop-rock låt. 

– Andreas Jensen

 

Beach Bunny – «Blame Game»

Chicago-bandet Beach Bunny byr på ekte bedroom-pop på låta «Blame Game». Virkelighetsinspirerte tekster, tøffe rytmer og ungdommelige riff bidrar til en skikkelig rockete låt.

– Andreas Jensen

 

Subsonic Eyes – «Fruitcake»

Singaporeanske Subsonic Eyes er ute med en ny skive. Bandet kombinerer math-rock med indieuttrykk. Særlig på låta «Fruitcake» får man en flott blanding av kompliserte math-rock riff og hardbarka vokaler som skjærer gjennom. Miksinga er støyete og røff, noe som bidrar til at låta blir herlig.

– Andreas Jensen

Både A- og B-lista til Radio Revolt finn du her:

https://open.spotify.com/playlist/3VBbFl9CNkubGk10rZGt7E?si=rIba1818Raum1iZdp3bWaQ

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte