Ny Musikk På Spelelistene – Veke 10

J-Zino – «Torsk I Lomma»

Ein av dei fantastiske unggutta på Østlandet om dagen er ute med «Torsk I Lomma». FEBER gnir seg nok i henda no, programmet som har spådd at dei nye bildeta på sedlene vår snart blir indoktrinert i bars. Låta til J-Zino har ein festleg trapbeat med nokre karibiske element, ellers har den ein deilig hook eg håpar å syngje då eg skal ut i kveld. 

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Vin & Rap – «I takt» (feat. Jonas V, Angelo Reira, Onge $ushimane, Basmo Fam)

Vin & Rap er eit konsept som går ut på både vin og rap, utruleg nok. Det blir produsert rapmusikk, vin og intervju med rapparar der det blir snakka om både vin og rap! Musikken fungerer slik at Vin & Rap har gjester, og sjølv om musikken har ei tydeleg retning, er ikkje Aron (aka Aronermat aka Jeny $kavlan) ein som skal styre artistane. Vi fekk Vin & Rap album i 2018, og sidan har det kome singlar jemnleg som skal signalisere det som blir Vin & Rap 2. I denne omgangen har Aron verkeleg trukke i trådane og har meg seg mange bergensfavorittar. 

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Joyce Wrice – «On One» (feat. Freddie Gibbs)

Freddie GIbbs er alltid på jobb, verkar det som. No har han spytta vers på nye låta til LA-baserte Joyce Wrice, som det ryktast at skal til å sleppe album. For meg er Gibbs sitt vers eit absolutt høgdepunkt, og låta verkar som ein av dei klassiske kombinasjonane av popartist og hiphop artist som noko uventa går saman, denne er faktisk bra da.

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Day Sulan – «Bailar» (feat. YG)

Om ein ser på tekstane til YG ser ein at han er ein mannsjåvinist til å bli kvalm av. Likevel har han no for andre gang funne eit lokalt kvinneleg talent frå heimbyen Compton som han hoppar på låtane til og rett og slett gir dei ein moglegheit til å bli kjende. Denne gangen er det Day Sulan, og spør du meg er YG kun på låta som eit namn. For dei mange som elska Go Loco, kan dette fungere som ein oppfølgar, gjennom at begge rapparane nyttar spanglish i stor grad.

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Maldito – «To The Ground»

Trondheimsbandet Maldito er ute med ny singel, og demonstrerer kva slags søte tonar som kan oppstå når rockabilly-blues møter norsk indie. «To the ground» er den siste av tre singlar som har blitt sluppe i forkant av debutalbumet, og eg har allereie vondt i magen av kor hardt den får meg til å sakne å bli sølt øl på av høglytt dame (37) med flokete hair extensions og skinnjakke.

– Maiken Gjøsdal
 

Moses Gunn Collective - “I Can Cry”

Moses Gunn Collective har endelig sluppet en ny singel etter flere års pause fra utgivelser. «I Can Cry» viser de samme gode psykedelisk indie-vibbene de ga fra seg på albumet Mercy Mountain fra 2015. Med et herlig enkelt refreng uten tekst, og en fastere form med tekstfokus i versene, virker det som om de spiller litt på 2010-talls-nostalgi. Det er imidlertid ingen tvil om at det kler dem. «I Can Cry» skal være første låt på det kommende albumet deres, Dr. Moses Love Hospital, så det er bare å glede seg. 

– Mona Hynne
 

glass beach (feat. Dogleg) - «neon glow»

I 2019 slapp amerikanske glass beach ein storslagen debut, som trass i at det kombinerer element frå både midwest emo, jazz, pop-punk, neo-psych og noise, speler seg ut forbausande saumlaust. Ein av dei betre singlane frå denne plata, «neon glow» har no blitt pussa opp av Detroit-bandet Dogleg, som har tilføya den enno eit lag av energi og intensitet. Resultatet er ikkje heilt ulikt originallåta, men forfriskande nok til at den blir å føretrekkje dersom den opphavelege vokalen ikkje fall i smak. Låta vart gjeve ut i høve remix-albumet «alchemist rats beg bashful (remixes)», som elles inkluderer artistar som NNAMDÏ og Backxwash.

– Maiken Gjøsdal

Musikkvideo:

REI AMI feat. Amine – «do it right»

Rei Ami som er slik en god gammeldags “up and coming” artist byr på en rårolig og avslappa R’n’B låt. Herlige gitarriff hviler på en traprytme med hint til lofi-hiphop. Når Aminé dukker opp på scena er det bare toppen av kransekaka.

– Andreas Jensen

 

Mdou Moctar – «Tala Tannam»

Det er vanskelig å finne ord for å beskrive bandet ‘Mdou Moctar’. Bandet som kommer fra Vest-Afrika kombinerer tradisjonelle eldgamle musikalske krefter med moderne psykadelisk-rock elementer innenfor sjangeren Tuareg. Denne låta her gir deg rett og slett hjemlengsel til et sted du aldri har vært. Hvis du vil lære mer om Tuareg-musikk og afrikansk sahara-rock kan du høre på Radar denne onsdagen fra klokka 2000!

– Andreas Jensen

 

Denzel Curry, Kenny Beats, Charlie Heat – «Take_it_Back_v2 - Charlie Heat Version»

Unlocked, ei råbra skive som kom ut for litt over ett år siden har fått nytt liv med utgivelsen av remixskiva Unlocked 1.5. På skiva har mange legendariske musikere bidratt, blant dem produsenten Charlie Heat. Låta får nærmest et tidlig 2000-talls preg, og er helt perfekt for hodenikking.

– Andreas Jensen

 

Yndling – «Childish Fear»

Childish Fear er første singel ut fra den unge norske Silje Espevik. Låta har tydelige assosiasjoner til band som Tame Impala, TOPS og Crumb. Dette er fersk, frisk og nydelig drømmepop fra riket, så her det bare å backe.

– Andreas Jensen 

 

Myd – «Born a Loser»

En skikkelig feel good og dansbar electro-discolåt med en funky reggaesample som øker serotoninnivået og gjør deg stolt av å være en taper. Myd er en fransk musiker, produsent og DJ med en imponerende og variert diskografi, som medlem av gruppa Club Cheval, soloartist og produsent for blant annet Kanye West, Mac DeMarco, SCH og Lacrim. Låta er en singel fra albumet med samme navn, som slippes 30. april. 

– Lina Andrine Grøtting

No Rome - “Spinning” (with Charli XCX og The 1975)

Et friskt pust av skikkelig solid pop fra noe så sjelden som en supergruppe i 2021. De gamle travere i The 1975 har funnet tonen med både Hyperpop-ikon Charli XCX og produsent No Rome. Resultatet er en synergi av vrengt vokal, nostalgisk pianoriff og flere lag av solide melodier. 

Dette er prosjektets debut

– Sondre Aksnes Yggeseth 

 

Synne Sanden – «Brick by Brick» FEAT. Øyvind Blikstad
Sammen med filmkomponist Øyvind Blikstad har tromsøværingen Synne Sanden nå sluppet en splitter ny EP med navn Swallowed. Låta som avslutter det hele er «Brick By Brick», ei av de mest lettsindige på EP-en, men fremdeles kraftig i sitt lydbilde. Synnes vakre vokal over den stemningsfulle melodien gjør låta nesten eventyrlig å lytte til. Det er lett å kjenne igjen filmatiske virkemidler i EP-en, som gjør Swallowed til en svært interessant utgivelse.

– Lisa Bye

 

Once Awake - «Blinded to Remind»

Bergenserne som la ut skiva Bridgeburner i 2020 er tilbake med nytt materiale og skuffelse er ikke å finne. De går enda hardere ned i kjelleren med groovy og ansiktssmeltende metal. Med en vokal som kunne passet utmerket på en hvilken som helst Scar Symmetry låt, diverse elektroniske synther og keys som et lavt bakteppe og riff i beste metalcore stil er det mye å sette tenna i. Med et alle tiders allsang/skrike refreng viser medlemmene mange av de beste sidene innenfor moderne death og metalcore. Det er som å bli slått i trynet med en gravemaskin, men fortsatt digg.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Vi har som alltid oppdatert Spotifylista vår også, sjekk ut her:

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte