Ny Musikk På Spelelistene – Veke 11

Det er endeleg sol i Trondheim og musikkredaksjonen gir deg som alltid den beste nye musikken å nyte sola i. Nedover fins det til og med låtar du kan høyre på medan du sit på det mørke rommet ditt og bekymrar deg for nye restriksjonar. Ha ein fin veke da. 

Fabian Framdal Fjeldvik
Fabian Framdal Fjeldvik

Lazy Queen – «Gid Beal»

Lazy Queen gir oss enda en grunn til å savne moshpits. Låta «Bid Geal» er i kjent stil en eksplosiv og fengende opplevelse. Dynamikken mellom de rocka, mer nedtempo versene og de raske gitarriffene i refrenget, gir låta en stor bredde i lydbildet. Dersom den energiske Oslo-baserte gruppa ennå ikke har overbevist deg om at garasjerocken er kommet for å bli, er «Bid Geal» låta å lytte til denne uka.

– Lisa Bye

 

Japanese Breakfast – «Be Sweet» 

Fire år etter det nydelige Soft Sounds From Another Planet nærmer det seg endelig et nytt album fra Japanese Breakfast. Der både Soft Sounds og debutalbumet Psychopomp var dominert av tema knyttet til sorg og melankoli, har den koreanske artisten uttrykt at det kommende prosjektet Jubilee skal være mer oppløftende. Skal man dømme ut fra første singel «Be Sweet» – en åttitalls-inspirert synthpop-låt som oser av energi, så ser det ut til at Japanese Breakfast holder løftet sitt. 

– Simon Storvig Winther

 

Killer Kid Mozart – «Late Night Doubting» 

Killer Kid Mozart, et kjent navn i undergrunnen en stund nå, varmer opp til plateslipp i april  med låta «Late Night Doubting». Det låter 90-tallet på sitt beste fra Elverumsbandet (ikke Moelv!!!). Sounden ligger et sted mellom Motorpsychos «Blissard»  og Dinosaur Junior, men med en mer moderne produksjon. Det låter mindre skittent og mer polert enn før. Gitarene er fortsatt i sentrum med masse soloer, så jeg er fornøyd. Om albumet inneholder samme kvalitet som de to første singlene, er det vanskelig å forvente noe annet enn at dette blir bandets store gjennombrudd.

– Tor Magnus Lund

 

Benedikt – «Purple and Green» 

I den nyaste singelen frå norske Benedikt er alt på sin rette plass – ei nydeleg folk-låt som dreg inspirasjon frå fjernt og nært. Kombinasjonen av den melankolske klimpringa og ein vokalteknikk ein synest å ha høyrt før, framhevar enkelte innverknadar som slåande openberre. Det gjer likevel ikkje noko. Gruppa, som kallar seg eit «atmosfærisk indie-orkester», varslar i tillegg nytt albumslepp i april, og om «Purple and Green» seier noko om kva vi kan forvente her i frå lovar det svært, svært godt. 

– Maiken Gjøsdal

 

Living Alma – «All That You See and Do» 

Østfold-bandet Living Alma byr på enda en ny halv-melankolsk og fløyelsmyk låt. Med tydelige folkevibber er dette en knallbra låt som byr på gode muligheter til å ta det med helt ro til. Flekk opp avisa og nyt de få solgløttene Trondheim kan (i ny og ne) by på.

– Andreas Jensen

 

Only The Family – «Hellcats & Trackhawks»  (feat. Lil Durk)

Lil Durk Presents: Loyal Bros er det nyaste prosjektet frå Only The Family, gruppa med same namn som plateselskapet til Lil Durk. I likheit med Lil Durk har Hellcats hatt ein sjuk revival på sosiale medium i det siste, og han veit å bruke det. Durk er ofte ein av dei mange trapparane med ein del album under mal, der du finn tre –fire gems. Dette er nok juvelen av dette prosjektet, høyr på den kule bassen!

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Eirik Aas – «Storebror»

Den mest aktive i Vibbefanger fortsetter sitt singlerun, og treff nok ein gong. Denne gangen er det ikkje «døgning som en gamer på lan», men som lillebror er det kjekt med ein låt til storebror. Eirik Aas har verkeleg blitt pop, og det fungerer så utruleg bra, Vibbefanger er fortsatt nummer én i mitt hjarte. 

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Cheff Records – «Sender mig til månen» (feat. Kidd, TopGunn, Klumben & ECOQ)

Danske Cheff Records har fått med seg tungvektarane sine på denna bangeren, og eg må sei det er fantastisk å høyre TopGunn vere god. Dette med den legendariske «Man Kan Ikke Stole På En Pige Med En Lille Røv» som målestokk. Høyr, dans, kos deg!

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

ISON – «Nipsey»

Har sagt det hundre gonger før, seier det igjen: svenskane kan hiphop. ISON er ute med ein dritkul ny låt som har både original beat og flow (noko som ofte manglar). «Nipsey» er rett og slett ein banger forkledd som heder til the late great Nipsey Hussle. Eg er spent på meir fet musikk frå han, sjølv om han eigentleg sa han skulle ta studiopause. 

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Nella – «Ender Sammen»

Hiphouse har ein heilt spesiell plass i hjartet mitt, fins ikkje ein dårleg låt. «Ender Sammen» er ikkje eit unntak. Dansken har verkeleg skjønt det. Du treng ikkje bry deg om teksten, berre fyr den opp på bussen, og nakkenikk til du må til fysioterapeut. 

– Magnus Vattekar Sandvoll

Vi har som alltid oppdatert Spotifylista vår også, sjekk ut her:

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte