Ny Musikk På Spelelistene – Veke 12

Foto: SIGNE DØ
SIGNE DØ. Foto: Siri Granheim

No er det straks påske og musikkredaksjonen gir deg musikken du kan blaste medan du drikk pils i finværet. Har høyrd rykte om at det er lov å vere 14 personer på hytta så lenge du ikkje har lest godt nok på smittevernsreglane. Kos deg!

 

SIGNE DØ – «Frail»

Norske Signe Danielsen Øgrim, kjent under artistnavnet SIGNE DØ, er ute med andre låt fra den kommende debut-EPen Ways Of Escaping. Er du glad i Susanne Sundfør er definitivt SIGNE DØ et navn du bør merke deg. «Frail» er drømmende elektropop hvor Øgrim leker med kontraster i delikat og luftig vokal på et bakteppe av mer hard og krass instrumental. 

– Tina Løvås

 

A Million Pineapples – «By Our Own and Alone»

Frå nordens Paris, også kjent som Tromsø, smell bandet A Million Pineapples til med ny single. Bandet har årlig sloppe singlar sidan 2018 og kjem no med  «By your own and alone», som er ein leiken indie-pop låt. Med eit optimistisk upbeat tempo, lystig indie gitar og ein behagelig vokal, så er dette ein perfekt låt for varme opp ein ellers grå vinterdag!            

– Brage Bjerck Årøen


Wholesome – «Far Away»


Karmøy er kanskje bedre kjent som en fiskerikommune, men om kjernekarene i Wholesome fortsetter som de gjør vil det nok bli mer å sette kommunen på kartet for. Den nye låta deres er en skikkelig god sommerjam for de som liker rocken tøff, melodiøs og ungsinnet. Det er gode hooks, indie hoing, skarptrommebrekk så det holder og et driv som går hele veien ut. Fyll opp glasset, gå ut og nyt den kommende våre med gode vibber.
– Sondre Sørensen Brønstad
 

K-phax – «Pretty Lights»

Ei råkul låt ifra dansken K-phax. Med en skikkelig artig trap-lignende beat høres denne låta som om den kom direkte ut fra verdensstaden Los Angeles, forkorta kult til LA. Det er nærmest helt copy + paste av amerikansk musikk. Men funker det? Jo visst.

– Andreas Jensen

 

Pastel youth – «i think i think too much»

Enda ei råbra låt ifra danskelandet. Ungdomsflokken i Pastel youth slapp nylig ei ganske solid EP kalt “Q&A” som du finner på samtlige strømmetjenester. “I think i think too much” er en knallskarp indie-banger med dreven bruk av jazz. Kult med modalisering og inkludering av ulike sjangre også. 

– Andreas Jensen

 

Black ethics – «Valid» 

Joda, jada, så har jeg kanskje hørt utelukkende på dansk musikk i det siste. Men sakene i fra kara i Black ehtics? Fy fader, så ekstremt bra. “Valid” er ei ordentlig shoegaze-låt med ekstra tenåringsangst og tydelig inspirasjon ifra My Bloody Valentine. Låta høres ut som den herpa støvsugeren i kollektivet ditt som du kjøpte for tre år siden og ikke gidder å bytte ut. Det er sjølve kjennetegnet på ei råbra shoegaze-låt. Vi håper disse gutta slår an, og at vi får en ny bølge med shoegaze.

– Andreas Jensen

 

RKDIA – «RKDIA» 

 «RKDIA» er debutlåten til RKDIA-duoen bestående av Anton Eger og Morten Schantz, kjent fra utallige jazzkonstellasjoner. Jazzbakgrunnen til tross er dette en skikkelig klubb-banger med sprudlende synther og trøkkete trommer som godt kan gi assosiasjoner til Stranger Things og det glade 80-tallet, fusjonert med en god dose Todd Terje og alt annet som er digg og dansbart. Dette er en låt som sparker godt på både vors og fest!
– Emil Fjeldavli


 

Hiatus Kaiyote – «Get Sun» (feat. Arthur Verocai)

Hiatus Kaiyote er ENDELIG TILBAKE!!!! Hvis man ikke regner remikser og julelåta fra i fjor, er dette comebacket etter seks år med stillhet fra det australske neo-soul-firkløveret. «Get Sun» (feat. Arthur Verocai) er den perfekte rusle-låta! Sett på denne, HØYT, og få gode sommervibber rett i sjela mens du spankulerer nedover gata, vel vitende om at akkurat DU hører på den kuleste låta.

– Emil Fjeldavli  

 

Daniel Santiago –  «Open World» (feat. Eric Clapton)

“Open World” den brasilianske gitarist-singer-songwriteren Daniel Santiagos nyeste singel. Her har Santiago virkelig fått med seg en av verdens mest legendariske featured artists. Låta er en herlig miks av 80- og 90-tallspop og reinhekla indie. Her er det silkemyke gitartoner, det er funk, det er småcheesy synther, og herregud, det er en gitarsolo fra Eric Clapton! Hva mer trenger du? 

– Anders Kruse

 

mxmtoon – «creep»

Du skal ha bra mye guts for å covre Radiohead, og enda mer om du skal covre ei så meme-ete låt som “Creep”, men den unge sangeren fra California klarer det kunststykket glatt. Hun tar låta helt inn til seg og kler den opp i en ny svevende, drømmende drakt, som gjør den helt hennes egen. Fra den småglitchy vokalen i introen til det deilige synthdroppet i klimakset av låta- alt kler både låta og mxmtoon helt eksemplarisk bra.

– Anders Kruse

 

Siril Malmedal Hauge – “Wooden Hotel»

Dette er en svært så groovy liten jazz-vise, med deilige toner fra et superband bestående av flere musikere med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim. Den vil gi deg et smil om munnen, og få deg til å tenke positivt på framtiden, spesielt i det Martin Myhre Olsen gønner sin superdigge sax-solo. Da får jeg virkelig lyst til å bo på et hotell av trevirke!

– Stian Eismann


 

Quiet City — «I Know Your Name»

«I Know Your Name» er en velgjort soul-låt fra det nyeste prosjektet til den meriterte produsenten og musikeren Nigel Thomas. Thomas har bakgrunn fra både den britiske synthpopgruppa The Blue Nile og London Symphony Orchestra, og denne allsidigheten kommer virkelig fram i «I Know Your Name». Låtas tilbakelente groove blander syntetiske trommer med nostalgiske riff i gitar og orgel. På toppen av det hele kommer Thomas´ vokal med tydelige assosiasjoner til britisk synthpop, samt glimrende gitarfills fra blueslegenden Robben Ford. Et forfriskende stykke eklektisk soul-pop!

— Sondre Aksnes Yggeseth

 

Brothertiger — «Dancer on the Water»

Et stykke synthpop som viser at nostalgi til 80-tallet ikke trenger å være klisje. På mesterlig vis leverer Brothertiger det som ikke kan kalles annet enn en atmosfærisk banger med solide doser optimistisk melankoli. Den eklektiske produsenten benytter en miks av Yamaha DX-7, klangfylt gitar, fyldig barytonstemme og Kygos panfløyte til å skape et vakkert lydlandskap som vil gi din første utepils på verandaen akkurat det dette viktige ritualet trenger.

— Sondre Aksnes Yggeseth


 

Musti & Jelassi – «Fuego» (feat. GABIFUEGO)

Det er norsk, det er svensk og det er spansk. Det er rått, det er fett og det blir dans. På det herligste skandinaviske samarbeidet på lenge kaster Musti og Jelassi flammekuler fram og tilbake. Med seg har de GABIFUEGO, også kjent som Norges fremste Reggaeton-eksportør. Dette er regelrett rap gjort riktig på tvers av landegrenser i en tid der dette faktisk ikke er lov! Enda godt at lyd ikke kjenner noen grenser, litt som volumet på headsettet mitt når jeg hører på denne låta, bare at det dessverre stopper på maks :( Skru opp da vel!

– Are Kjeldsberg Skauby

 

reggie – «AIN’T GON STOP ME» (prod. Monte Booker & Kenny Beats)

Verken smerte eller regn er nok for å stoppe denne karen! Reginald Helms Junior, bedre kjent som han som høres litt ut som André Tre-Tusen som alle bare synes er nice, har sluppet kraftsalmen «AIN’T GON STOP ME». De to superprodusentene Kenny og Monte (det rimer) har kastet opp en perfekt alley-oop (det er basketballspråk) i form av sjelfull koring og finhakkede trommer. Selve dunken får du fra reggie sin nydelige selvbergingshistorie som absolutt er verdt en ordentlig feiring.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Sjekk ut A- og B-lista på Spotify! 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte