Ny Musikk på Spelelistene – Veke 14

Frøkedal
Frøkedal. Foto: Vidar Landa

Musikkredaksjonen er tilbake er ein fortreffeleg påskeferie og gjer deg den beste nye musikken, som alltid. Denne veka med Frøkedal, VIKING_DEATH_TRAP.EXE, Brockhampton, og mange fleir! Kos deg!

 

Frøkedal – «Takedown»

Våren nærmer seg med stormskritt, og da kommer den nye singelen til Anne Lise Frøkedal i god tid. «Takedown» er en luftig og lett låt som matcher sesongens endringer, når den i et bedagelig tempo glir på flotte melodier og fyldig instrumentering hele veien gjennom. Den teaser også fram til hennes tredje album Flora som slippes til sommeren, som gir enda større grunn å se fram til varmere tider.

– Øyvind Soldal Rasmussen

 

Why Kai – «Water Dance»

Soloprosjektet til Jazzmusikeren Kai von der Lippe, Why Kai, har gitt ut sin singel nummer to, “Water Dance”. Det høres ut som Javanesisk gamelanmusikk blandet med drum & bass. Det er repeterende, samtidig forandrer låten seg gradvis inn i nye mønstre. Det er fengende meditasjonsmusikk. 

Følelsen låta gir kan best beskrives som å gå gjennom en lang korridor i et kjøpesenter. Alle butikkene er stengt, dørene er murt igjen. Du ser et lys langt der framme, korridoren ser mer og mer ut som et romskip. Vinduene vender ut mot uforklarlige farger. I enden av gangen ser du en skikkelse du ikke kan forklare. Dere er nå i ett, du finnes ikke lenger, nå er du en del av den guddommelige bevissthet.

– Tor Magnus Lund

 

black midi – «John L»

2019 sitt største hypeband black midi viser at det ikke var ubegrunnet. Vi har ventet snart 2-år på nye låter fra den unge guttene og de skuffer ikke. Når de slo igjennom hadde de akkurat gått ut av videregående, nå 2 år eldre er det fortsatt like u-subtile og enda mer virtuose. Låta høres ut som en blanding av Swans, Talking Heads,Jaws-soudtracket og Mahavishnu orchestra.Det er på alle måter ekstremt, men bandet som var grunnlaget for The Windmill bølgen i storbritannia, kommer til å fortsette å utfordre. I tillegg til selve låta har de gitt ut den mest forstyrrende musikkvideoen jeg kan huske å ha sett. Det blir spennende å høre albumet som ble annonsert sammen med singelen, 28 Mai kommer “Cavalcade.”

– Tor Magnus Lund

Musikkvideo: 

Motorpsycho – «The Waning (Pt.1)»

Trondheimslegendene Motorpsycho ga akkurat ut den første smakebiten fra platen “Kingdom of Oblivion” . Låta “The Waning” trekker oss tilbake til det beste de ga ut rundt midten av 2010-tallet. Det er classic rock, med det beste fra tidlig 70-talls hardrock, og psykidelikaen. Bandet er ikke nostalgiske til sin egen fortid, men de er nostalgiske til da rocken var stor. Det høres fortsatt umiskjennelig Motorpsycho, masse bass i monitor, og gitarsoloer i fleng. Det blir spennende å høre “Kingdom of oblivion”, fra bandet som aldri har fått en dårlig anmeldelse hele sin karriere. 

–  Tor Magnus Lund

 

Brockhampton – «BUZZCUT (feat. Danny Brown)»

Etter en uvanlig lang pause til dem å være, er Brockhampton tilbake med sin første nye singel siden albumet Ginger fra 2019. Den amerikanske rapgruppen har slitt med å gjenskape den enorme spenningen knyttet til den utrolige SATURATION-trilogien fra 2017, men «BUZZCUT» føles absolutt som et steg i riktig retning. Vi får et av frontmann Kevin Abstracts beste vers på flere år, og det har aldri føltes så godt å bli kalt incel som når gjest Danny Brown gjør det over perfekt produksjon. Dette lover enormt godt for både Brockhamptons kommende album Roadrunner, og Danny Browns XXXX som også er planlagt i løpet av 2021. (PS: musikkvideoen er også veldig bra!)

– Simon Storvig Winther

Musikkvideo:

 

L’Impératrice – «Hématome»

Har du hørt det!? Daft Punk har skilt seg… Men hva gjør vel det når vi fortsatt har den stadig bedre franske nu-disco gruppa L'Impératrice. Den nye plata deres Tako Tsubo er smudere enn smoothie og skjønnere enn fantasien om å stå i kø i en time for å komme inn i konsertlokalet. Den utvalgte låten «Hématome» (som Radio Revolts språkredaksjon anmoder at betyr hematom (som Radio Revolts patologiredaksjon anmoder at betyr indre blødning)) ble forståelig nok sluppet som singel fra plata som nå er ute.

– Sondre Østgård

 

CIVIC – «Tell The Papers»

Er du lei av australsk nypsykedelisk rock? Prøv heller australsk garasjerock da vel! Bandet Civic kommer fra Melbourne, samme stedet som selveste King Gizzard and The Lizard Wizard, og er det nyeste tilskuddet på det selvdrevne plateselskapet deres, Flightless Records. Som oppladning til den andre plata deres Future Forecast slapp den råe og energifylte låten Tell The Papers. Plata kom for øvrig nå forrige fredag!

– Sondre Østgård

 

Moyka – «As Long as You’re Here»
Moyka, som ble spådd å være en av de mest lovende artistene for 2020, skulle egentlig bruke fjoråret til å spille låtene fra sin andre EP Spaces. Nå dukker det heldigvis opp nye sjanser til å spille flunkende ny musikk fra hallingdalartisten. Fredag slapp hun de to singlene «As Long as You’re Here» og «Stay».  Moyka viser at hun fremdeles er i toppsjiktet for nordisk, radiovennlig elektropop. Vi gleder oss allerede til fortsettelsen.

–  Lisa Bye

 

Daragh – «Ordinary, Loud and Cheery»
Daragh gjør det igjen. Med sin nyeste singel viser norsk-irske Daragh til de mange forventninger fra andre, og skuffelsen av å ikke nå opp. Hans bakgrunn fra duoen Company Ink kommer tydelig til uttrykk i fokuset gitaren har i låta, men viser også hans ferdigheter som vokalist. «Ordinary, Loud and Cheery» er ei noe depressiv singel, men en deppa Daragh gjør seg likevel godt i spillelista denne uka.

–  Lisa Bye

 

L.U:N.A – «Fairytale»
Kuleste L.U:N.A har sluppet sin første singel etter hennes debut-EP, Mon Anomi, som ble svært godt mottatt av norske kritikere. Tittelen på låta kan få en til å lure om bergensartisten har gått over til engelske sangtekster, men ikke enda. L.U:N.A er fremdeles å høre på en kombinasjon av norsk og fransk, en magisk kombo som er vakkert å lytte til. «Fairytale» er heller ikke en comeback til rappen, som hun gjorde seg bemerket innenfor tidlig i karrieren, men passer godt med stilen hun la opp til i debut-EP-en. Fengende og mystisk – akkurat slik vi digger L.U:N.A!

–  Lisa Bye

 

ENNY – «Same old»

Same old er en råbra banger ifra up-and-coming r'n'b artist ENNY ifra Storbritannia. Låta er catchy, funky og ekstremt aktuell. Sjølv er jeg veldig svak for jazzgitaren ved slutten.             

– Andreas Jensen
 

VIKING_DEATH_TRAP.EXE – «Trap-Pule_De_I_Ræva»

Den aller galnaste moldensaren, og det seier litt, er ute med ein ny råhard låt. Det gule coveret held seg, saman med den skammelig harde lyden Viking Death Trap har holdt gåande sidan 2019. Ikkje ver ein “jævla naysayer” og “horeunge” som prøve å begrense, berre føl deg slem og bang det her ved sidan av gamle folk på bussen.

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Sjekk ut A- og B-lista på Spotify også!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte