Ny Musikk på Spelelistene – Veke 15

Foto: Herman Friis
Von August. Foto: Herman Friis

Eksamensperioden nærmar seg med stormskritt. Musikkredaksjonen har ordna musikken du kan lese til, denne veka med artistar som Von August, Tessa, Gabba og mange mange fleir! Ha ein fin veke!

Von August – «Codex»

Den unge Oslo-baserte trioen er ute med sin nye singel «Codex». Låta legger seg fint til ro et sted mellom eksperimentell house og atmosfærisk elektro-pop med svevende og så vidt forståelige vokaler. Trioen gir deg som lytter god tid til å slappe av i det herlige eteriske før du igjen blir slått ned til bakken igjen med heftige rytmer og deilig driv.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Tessa – «Mums»

La det være kjent at den danske dronningen så absolutt ikke heter Margrethe. Hennes rettmessige kongelige majestet Tessa har lige sluppet en fucking singel! «Mums» lar enhver mann som måtte tvile vite at han ikke er godt for noe annet enn hans verktøy. Nevnte verktøy kan likevel være mer enn god nok inspirasjon til enda en heftig låt fra dansken.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

YZZA – «Ghetto atmosfære»

7078 Kolstad representerer herfra til helvete med en fantastisk debutsingel. Debutanten YZZA rapper om «masse merkeklær» og atmosfæren du kan forvente deg i Trondheim sør. På en beat produsert av Trondheimsfavoritt Gerald Ofori viser YZZA at Sørsia Geriljas steintunge arv lever videre i beste velgående.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Ahmad Anonimis – «Inhaled»

Velkommen skal du være til rappens vokale framtid hvor flanger-effekten, ellers kjent fra det kjipe britiske bandet kalt The Beatles, løfter hooket langt over alt annet du har hørt av melodisk rap i år. Den relativt ferske artisten Ahmad Anonimis fra utkanten av trap-ens hjemby Atlanta, Georgia leverer her en flow så deilig at du like godt kan stille deg på surfebrettet før du i det hele tatt tar på deg headsettet.

– Are Kjeldsberg Skauby

 

Snoop Dogg – «Roaches In My Ashtray» feat. Prohoezak

La oss late som vi hører Snoop Dogg sin aller nyeste singel fra vår elskede tv-kanal The Voice TV Norge, den norske 24-timers musikk-tv-kanalen som eksisterte fra 2004 til 2012. Hvis du ikke evner å leve deg så særlig inn i den dype nostalgien denne låta framkaller vil det bare være gode nyheter for deg å vite at Snoop, selveste D - O - dobbel G, fortsatt holder det gående. Det sies at en ikke kan lære en gammel hund nye triks, men heldigvis trenger ikke denne hunden lære en dritt nytt, da det gamle stadig funker som det skal. Du må for all del ikke finne på å røre kakerlakkene i askebegeret til Doggen!!!

– Are Kjeldsberg Skauby

Saken fortsetter etter musikkvideoen

Alien Cargo – «Clones» 

Alien Cargo slapp sin selvtitulerte debut-EP i januar i fjor, og er nå klare for fullengder-formatet. «Clones» er andre smakebit fra oppkommende In the Goldilocks Zone, og gir deg solid sci-fi-rock med et bredt spekter av inspirasjonskilder. Det luftige verset med indiegitar og synth står i fin kontrast til garasjevrengen i refrenget, og det hele har et herlig preg av 90-talls alternativrock. Velprodusert og fengende rock fra Trondheim, hva mer kan man be om?

– Jens Waage

 

Gabba – «Mihkkala Joavnna» 

Gabba bærer videre den stolte tradisjonen å bringe samisk joik inn i moderne populærmusikk på høyde med tidligere mestre som Frode Fjellheim og Mari Boine. Det er likevel noe unikt og forfriskende ved dette nyeste innslaget i samisk pophistorie. Med et lydlandskap snarlikt både ørkenblues og americana, dras lytteren rett ut på Finnmarksvidda. Med twangy gitar, vrengt bass og klisjeløst perk, i tillegg til John André Eiras joiking, er «Mihkkala Joavnna» både eklektisk og jordnært på samme tid. Et forfriskende stykke nostalgi, og en fantastisk teaser før bandets kommende plate. 

– Sondre Aksnes Yggeseth

 

Sliteneliten – «Eat dei rike» 

Om du er ein av dei som er opptekne av berekraftig mat, har Sliteneliten ei oppfordring til deg: et dei rike! I si nye låt serverer dei mellom anna Petter Stordalen med rosenkål og brun saus til. Meir miljøvenleg middag skal ein leite lenge etter. Med både tverrfløyte og fele som del av akkompagnementet får låta eit leikent og litt bondsk preg, men tek ei hardare og meir pønkete form i det refrenget utfaldar seg. Det relativt ferske bandet er sett saman av unge radikale frå land og strand, som kanaliserer sitt politiske engasjement gjennom musikken. Forsøk på alternative tolkingar er det eigentleg berre å drite i. Bodskapen er eintydig: vil du vèr flink pike, ta ein gaffel og et dei rike!

– Maiken Gjøsdal

 

Kwakandu – «Heirloom» 

Heirloom er ei real indie-låt i fra Florø-gutta i Kwakandu. Man merker fort at låta er prega av det konstante regnværet Florø er kjent for. Rolige, men anspente riff gir assosiasjoner til band som Real Estate. Låta har en herlig og spennende oppbygning til et skikkelig smell på slutten. Her ser vi i redaksjonen fram til enda flere bra låter fra regnfulle Vestland.

– Andreas Jensen

 

John Grant – «Boy from Michigan - edit» 

Den Islandsbaserte amerikaneren John Grant er ute med ny mørk elektronikapop, og i låta «Boy from Michigan» forteller han om sin egen oppvekst i Michigan, om å forelske seg, om barndommens uskyldighet, nostalgi, og hvordan det er å vokse opp med den amerikanske synk-eller-svøm-filosofien. Alt dette blir akkompagnert av smektende synthmelodier, groovy basslinjer og Grants fløyelsmyke barytonstemme, her kan man nesten ikke unngå å forelske seg!

– Anders Kruse

Saken fortsetter etter musikkvideoen

Andy Stott – «The Beginning»

Andy Stott er et geni av en musiker innenfor sjangrene minimalistisk tekno og «dekonstruert klubbmusikk», av den typen som ikke har en eneste dårlig låt. Nå er han tilbake med singelen «The Beginning» som er oppladningen til albumet Never The Right Time som kommer den 16. april. Ut ifra denne låta virker det som at han går i en mer «poppa» retning, og med forlokkende vokal av Alison Skidmore som også synger på flere av hans tidligere prosjekter, er dette en låt alle kan digge.

– Sondre Østgård

 

Illa Styles & Nickelus F – «Furious Styles»

Hiphop-scenen i Virginia i USA er noe man sjeldent hører om og er sterkt undervurdert. Her kommer Virginiarapperne Illa Styles og Niceklus F med den delikate lofi-bangeren «Furious Styles». Den sistnevnte rapperen tjente sin respekt i den dype undergrunnen etter at han slapp albumet Trick Dice produsert av ingen ringere enn den legendariske rapperen Lil Ugly Mane. Produksjonen på denne låta høres nesten ut som Fredfades og kunne nesten ha blitt queue-a midt inne i Tøyen Holding 2 uten at det hadde blitt oppdaget.

– Sondre Østgård 

 

Richard Swift – «A Man’s Man»

Richard Swift har jobbet med kjente indie-band som The Shins, Foxygen og Fleet Foxes. Selv var han så indie at han i 2018 måtte ty til fundraising for å betale sykehusregningene sine. Ikke veldig lenge etter kom en ny fundraiser, fordi familien ikke hadde råd til begravelsen hans. Nå, etter hans død har det kommet en singel med den western-inspirerte låta «A Man’s Man» på b-siden. Altså western som i western-filmmusikk, ikke country.

– Sondre Østgård 

 

ARY – «Hurt You»  (Feat. Emilie Nicolas)


ARY og Emilie Nicolas har fått baby! Det er i alle fall slik det føles, nå som deres eksepsjonelt vakre vokaler og evne til å skape musikk er blitt forent. Låta «Hurt You» er skrevet av de begge, og produsert av trønderske ARY. Den er kraftfull og følsom, men samtidig mild og balansert, akkompagnert av en mørk og mystisk musikkvideo. Et must å ha med i spillelista denne uka.


– Lisa Bye

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

Siyabång – «Stu»

Etter samarbeid med KingSkurkOne og Unge Ferrari/Stig Brenner, har Siyabång endelig kommet seg i studio (det var tydeligvis ikke så enkelt som en skulle tro!) og spilt inn sin første solosingel siden fjorårets «Shawrey». Urtehagen-rapperen har fremdeles norges beste rapstemme og mørkeste pianobeats, og hvis han bare kommer seg ofte nok i studio lukter det Spellemann for beste samlede singelslipp 2021. 

 – Simon Winther


 

Joyless – «Closure»


Tre singler inn kan man sikkert si at dette Oslo-bandet oser av kvalitet og spilleglede. Låta her er en god blanding av pur rockesjarm og indiebølgen som har blitt en staple i norske populærmusikk. Med en vokal midt mellom roping og sang, trommer som dundrer i vei og catchy hooks fra gitar og kor er det like god grunn til å headbange som å nynne på bussen. Ikke vent, hør på Joyless, NÅ.

– Sondre Sørensen Brønstad 


Bokassa – «So Long, Idiots!»


Stonerpunkens konger er tilbake med ny musikk som oppmuntrer til god gammeldags skatepunk tematikk. Den Trondheimsbaserte trioen har fortsatt like mye av trøkken som de viste på debuten Divide & Conquer i form av seige og blytunge riff, ispedd en god dose allsang på refrenget. Hardt og smått cheesy, det drar opp stemninga bedre enn de fleste andre band innenfor samme sirkel. Sett deg i bilen og gaul i vei på landeveien.

– Sondre Sørensen Brønstad 

 

Silk Toad - «Snake Eyes»

Snake Eyes er ei skikkelig obskur, men søt lo-fi låt fra statene. Låta er heftig grumsete og gjørmete noe som er overraskende digg for ørene? Uansett, så er det råtøft med folk som rører litt rundt i hvordan musikk skal være. 

– Andreas Jensen


Sjekk ut A- og B-lista på Spotify også!

 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte