Ny Musikk på Spelelistene – Veke 16

Kategorier: Musikk

                                                Mandela. Foto: Elisabeth Ferking

Endeleg har vi fått ein god dose sol i verdas beste by og som alltid gir musikkredaksjonen deg det beste av ny musikk på denne fantastiske mandagen.

nylenda – «Mandala»

Stavanger har mer å by på enn Lysefjorden og Norsk hermetikkmuseum! Trioen nylenda byr på psykedelisk pop og elektronika i form av sin nye singel «Mandala». Mandala er sanskrit for sirkel/krets, noe som beskriver låten perfekt. Låten fanger først oppmerksomheten din med en fast basstromme takt, noe som griper tak og drar deg med videre inn i resten av låten på en såpass smooth måte at man ikke legger merke til at man er halvveis gjennom låten. Gjennom imponerende bruk av synth og vokal klarer nylenda å skape en egen estetikk og følelse rundt sin musikk, som er istand til å ta deg med på en musikalsk reise. Denne er definitivt verdt å gi et par lytt i alle slags tilstander. 

– Wilhelm Krohn Lundewall

 

Isabelle Eberdean – «Inner Thoughts»

Trøndervokalist Isabelle Eberdean kan by på enda en herlig, vakker, poppete og dypt innviklet låt. På Inner Thoughts viker ikke Isabelle på formelen som fungerer kjempegodt hittil. Vi gleder oss å høre på EP-en som kommer senere til sommeren, men før det skal vi nyte vårsola i parken og høre på «Inner Thoughts»

– Andreas jensen

 

Kristin Dahl – «Save Your Soul»

Norske Kristin Dahl er klar for å sette sitt navn på plakaten innenfor R&B scenen, og er ute med sin debutsingel «Save Your Soul». Låta fenger fra første øyeblikk, og man kjenner det rykker litt i dansefoten ut gjennom låta. Vi får servert digg stemning på sølvfat rett og slett, hvor Dahl får vist fram sin fløyelsmyke vokal med et par kraftslag innimellom som holder interessen oppe. Det blir spennende å følge med på fortsettelsen. 

– Tina Løvås

 

Zueva – «Preying On Me»

Den Norske artisten Zueva blander en moderne produksjon med Destiny’s Childs melodi. Det føles ut som en bålfest i varmen, du er samlet med gode venner og stemningen er svett. Men du føler noe gjemmer seg i skogen, hva kan det være? 

– Tor Magnus Lund

 

Ringo Moon – «Evergreen»

Vi skal ikke lenger nordover enn til Tromsø for å finne et ferskt og oppløftende tilskudd til indierocken. Ringo Moon er guttegruppa som i mai slipper sin debut-EP, og varmer nå opp med å slippe singelen «Evergreen». Den er lettbeint og lett å like. En sjanger og sound som gjør seg godt til festivalsommeren, men som også passer fint i spillelista som oppvarming til varmere tider. Ei låt verdt å gi et lytt eller to.

– Lisa Bye

 

Misty Coast – «When I Fall From The Sky»

Bergensduoen i Misty Coast slapp nylig deres tredje studioalbum, When I Fall From The Sky. Låta som avslutter det hele, som også deler navn med skiva, er en myk, rocka opplevelse. Med låtas gitarspill blir opplevelsen hakket mer grumsete og spennende, og det er en fryd å høre ny musikk fra Misty Coast igjen.

– Lisa Bye

 

Louien – «Deep Within» (Feat. Mikhael Paskalev)

Live Miranda Solberg, kanskje mest kjent fra country- og americana-kvartetten Silver Lining, har satt i gang sitt soloprosjekt som artisten Louien. Nå har hun fått med seg Mikhael Paskalev på kor i deres nye låt «Deep Within». Låta er en myk affære som bærer med seg lett gjenkjennelige elementer fra americana-sjangeren. Solbergs nydelige vokal gir en også frysninger over huden. Malin Pettersen, watch out!

– Lisa Bye

 

Musti – «mimi»

Mustis siste singel handler om å gjøre mammaen sin stolt. Det vil jeg anta at hun trygt kan si at hun har klart. Helgens Spellemannsutdeling endte opp med to priser: årets gjennombrudd og årets hiphop. Musti har det siste året tatt Norge med storm, og med flere singler ute den siste tiden, gjør hun seg stadig aktuell. Denne gangen med singelen «mimi», som er like feel good som den er takknemlig.

– Lisa Bye

 

Ghost Woman - «Demons»

Du har kanskje fått nok av band som spiller psykedelisk garasjerock. Det er greit, det har vært nok av dem de siste ti årene, men please sjekk ut et siste! Ghost Woman fra Arizona spiller med drivende trommerytmer, fyldige gitarriff og har en vokal som høres ganske lik ut som de fleste andre garasjerock-band sin. Hva mer trenger man? Det er nok til å holde et lite øye med dem i hvert fall!

– Sondre Østgård

 

Sam Gellaitry - «Duo»

Som produsent har han blitt kalt en boom bap-Hans Zimmer, hvor tunge trap-beats lenge har badet i eksperimentelle synthlinjer. Nå er Gellaitry ute med første av forhåpentligvis mange singler på veien mot et nytt album. På «Duo» får man noe overraskende høre den unge skotten synge, og vokalen kan lett minne om det beste fra Chaz Bundick under navnet Toro y Moi. En virkelig catchy låt, som lover godt for hva vi har i vente framover.

– Viljar Sæbbe

Saken fortsetter etter musikkvideoen

 

The Armed – «A LIFE SO WONDERFUL»

Hva kaller man egentlig musikken til The Armed? Å kalle den hardcore-punk eller metalcore er jo i og for seg riktig, men det er mer komplekst enn som så. Det er en vegg av lyd, et kaotisk sammensurium av intens tromming og forvrengte vokaler, hvor fargesprakende synther bryter gjennom de skjærende gitarene som et fyrverkeri. Det er så mye som foregår, men gjennom alt det desorienterende skinner det gjennom en catchy melodi, et refreng vi nynner på senere. «A LIFE SO WONDERFUL», fra deres nye album ULTRAPOP, er et eksempel på dette: En låt som klarer å være pop samtidig som det er så utrolig mye annet. Dette er pop-musikk lagd for framtiden.

– Øyvind Soldal Rasmussen

Saken fortsetter etter musikkvideoen

Spidergawd – «At Rainbows End»

Et av trøndelags mest aktive band når det gjelder konserter og album er tilbake med heftig og fengende rockemusikk nok en gang. Kappstad skyter låta i gang med et sykt fett trommebrekk før vi får servert herlige toner fra Borten og co. Saksofonen durer, strengene lyser opp med riff som setter seg på hjernen og vokalen er som den bør, tøff og i front. Rett og slett en god måte å gå inn i en ny uke med et glis planta i trynet.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

Solå – «Can’t You See»

Med en utrolig stor fart innenfor teknologi har soveromsprodusenter oppstått overalt, men det er ikke alle som presterer like bra som Solå fra Stavanger. Nå er hun ute med debut-EP-en Feel What I Feel, og da passer det bra å få inn den gode poppen på lista. Produksjonen er top-notch, vokalen er klokkeklar og arpeggione i refrenget er cheesy men skamløst deilig å høre på. En låt som absolutt burde spilles igjen og igjen når sommeren er tilbake og eksamene lagt på hylla.

– Sondre Sørensen Brønstad

 

 

FacebookInstagram

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte