Ny musikk på spelelistene! Veke 36

FLTY BRGR GRL
Foto: FLTY BRGR GRL:

 

Musikkredaksjonen er så klart tilbake  med den heitaste nye musikken som du MÅ sjekke ut frå den siste veka. Du er sikkert i karantene eller held deg inne i drittvêret, ke ellers skal du gjer? Denne vekas liste har dyktige artistar og grupper som FLTY BRGR GRL, Little Simz og Daragh, sjekk ut!

 

FLTY BRGR GRL – «Sweet Boy» 

Denne Oslo-baserte duoen kjører et konsekvent sukkersøtt image med en tydelig forkjærlighet for rosa, og ved første øyekast passer det bra. På overflaten er nyeste singel «Sweet Boy» en varm og drømmende garasjerock-låt om drømmegutten, men etter et par gjennomlyttinger innser du fort at den lett dissonante gitaren og teksten kanskje hinter mot noe mørkere. Ganske søtt, litt småskummelt, og veldig, veldig fengende.

– Jens Waage

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Turnstile – «New Heart Design»

Hardcore-kvintetten fra Baltimore er ute med nytt album, og GLOW ON er en slager. Turnstile bryr seg ikke mye om sjanger-merkelapper - det viktigste er at det låter bra. Albumet er energirikt og lekent, og med sin funky rytme og indie-vennlige gitarer er «New Heart Design» definitivt noe av den mer dansbare hardcoren du har hørt på en stund. 

– Jens Waage

 

Daragh – «Young and Stupid» 

Daragh, den ene halvdelen av Company Ink har allerede fått en del oppmerksomhet i solo-prosjektet sitt, og tittelsporet fra debut-EPen Young and Stupid er nok et eksempel på at det er fullt fortjent. Med fyldige teksturer, veloverveide synther og lekne rytmeforandringer skaper Daragh en varm og behagelig indiepop-låt som engasjerer lytteren fra start til slutt og viser at han er en svært kapabel låtskriver. 

– Jens Waage

 

Masåva – «Vokse fra»

Masåva har de siste par-tre årene vært blant mine norskspråklige favorittband. Etter en lytt på deres nyeste singel, «Vokse fra», er det vanskelig å ikke bli frelst igjen. Å vokse opp, og å bli voksen er noe alle møter på et tidspunkt, og det er ikke alltid like lett å håndtere. Når er det man blir voksen egentlig? Og slutter man å vokse når man blir voksen? Kanskje, kanskje ikke. En nydelig låt, i hvert fall!

– Emil Fjeldavli


Sara Fjeldvær – «Water»

«Water» av Sara Fjeldvær er et tvers gjennom vakkert stykke musikk, perfekt egnet til årstiden vi så smått beveger oss inn i. Med strykere, slidegitar og Saras myke vokal får vi her servert en skikkelig fin låt, som forsiktig sniker seg inn i øregangene, ikke uten en god dose melankoli. Dette er debutsingelen til Trondheimsbaserte Sara Fjeldvær, og for en debut! Det er bare å glede seg til plata.

– Emil Fjeldavli 

 

Giddygang and Vuyo – «Told Me»

Norske Giddygang produserer deilige høykvalitets-beats i stor skala, og de har igjen alliert seg med rapperen Vuyo på sin nye EP, Sour. På nevnte EP finner vi låten «Told Me», som i aller høyeste grad er representativ for hva Giddygang holder på med. Her snakker vi digg i alle ledd, digg produksjon, digg lydbilde og digge trommer, vokal osv osv.

– Emil Fjeldavli

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

 

Little Simz – «Point and Kill ft. Obongjayar»

Little Simz slapp sitt fjerde album denne uka, og for et album! Det er over ti år siden den London-baserte rapperen slapp sin første mixtape, og med Sometimes I Might Be Introvert sikrer 27-åringen for alvor sin posisjon som en av de virkelig store i britisk hiphop. Egentlig er hver eneste låt på albumet bra nok til at de kunne vært på denne listen, men jeg har valgt å ta med den Obongjayar-gjestende «Point and Kill» fordi den er et strålende eksempel på hvordan man kan kombinere rap og afrobeat. Den har også en av årets deiligste basslinjer!

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen.

Keecen – «Back in the day»

Keecen holder Tromsø-elektronikatradisjonene i live med singelen «Back in the day». Den første singelen fra den kommende EP-en er en skikkelig nedtona space disco banger. Med en ruglete og fengende rytme legger Keecen på flere lag med ulike jazzinspirerte uttrykk. Særlig avslappa er den fortrolige bassrytmen som svøper seg over skiva.

– Andreas Jensen

 

Brenn. – «Jeg blir så dum»

Brenn. er kansje et av bandene som har blitt spilt mest av på Radio Revolt, med unntak av the Smiths. Jeg husker ikke helt hvor jeg har lest det, men det finnes en artikkel fra UD på slutten av 80-tallet eller starten av 90-tallet hvor de skal liste de 20 beste låtene fra 80-tallet. Tror 12 av låtene eller noe var The Smiths. Uansett, Brenn. er fengende, de gjør sin egen greie. som en viktig person i livet mitt sa til meg en gang: "bare gjør greia di kis sjø", transformativ opplevelse. Låta er fengende og kul, så bare fortsett å gjøre greia deres.

– Tor Magnus Lund

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte