Ny musikk på spelelistene! Veke 37

Foto: Ola Djupvik
Din Moris. Foto: Ola Djupvik

Musikkredaksjonen er tilbake med nok ein dritbra liste fullstappa av fersk musikk. Denne veka får du artistar som Moonchild Sanelly, From Scratch, Ary, j00 og mange fleir! Sjekk ut!

Din Moris – «Alt æ e»

Hva får du om du blander tre østlendinger og en finnmarking? Jeg er ikke helt sikker på alle konsekvensene av en sånn kombinasjon, men en ting er sikkert: det blir fin musikk ut av det. Låta «Alt æ e» er en vakker og skjør indie pop-låt med tekst på nordnorsk. Den er intim, sensuell og atmosfærisk, den perfekte låta å høre på når du sitte inne og tenker på ung kjærlighet mens høstregnet øser ned utenfor vinduet.

– Aleksandra Simonsen


 

Moonchild Sanelly – «Undumpable»

Den nyeste singelen fra sørafrikanske Moonchild Sanelly er den mest lekne breakup-låten jeg har hørt på en god stund. Med produksjon håndtert av Débruit fra det kongolesiske bandet KOKOKO! er «Undumpable» en herlig elektropop-låt som klistrer seg på hjernen umiddelbart.

 – Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen

Svenske tilstander– «Ingenting»

Fryktelig mørk og tung postrock fra det nystartede bandet Svenske Tilstander (Som for øvrig kan skryte på seg at de har medlemmer som spiller i Honningbarna og Razika). «Ingenting» er en perfekt låt når man trenger å være jævlig forbanna, gretten og sur. En real lydeksplosjon som sprenger i øra fra første stund. Råfett.

– Andreas Jensen

From Scratch – «Distractions»

«Distractions» er ei melankolsk indierocklåt fra bergensbandet From Scratch. Låta er et deilig og småangstfult stykke som passer perfekt til å lytte på når man ser træra gå fra grønt til oransje nå om dagene. Bandet er ekstremt lovende og spilte på Vill Vill Vest-festivalen nå i helga, og vi håper bandet gjør det råbra videre.

– Andreas Jensen

Yakob, Bascardi – «GUNNA.»

Råmorsom, spenstig, jazzete og hippete hoplåt fra Yakob og Bascardi. Ungguttene leker seg med beaten, som er knallbra produsert. Funky basslinjer, jazzete progresjoner og morsomme verselinjer gjør at denne låta går på repeat i hybelen. For øvrig bør du sjekke ut Yakobs nye EP «CRISIS» som kom ut på fredag.

– Andreas Jensen

TÜ – «Nxt Lvl Luv»

Den norske duoen TÜ, tidligere kjent som Erle og Slaget, fortsetter å levere deilige synthpop-låter av høy kvalitet. «Nxt Lvl Luv» er en minimalistisk, atmosfærisk og rolig låt, og også en ordentlig “nxt lvl” kjærlighetslåt av det virkelig klinete slaget. Håper denne singelen betyr at det er mer musikk i vente fra denne duoen, for dette er sabla bra!

– Emil Fjeldavli 

 

j00 – «Bermuda»

«Bermuda» er den nyeste låta til Oslo-baserte j00. Denne låta moser deg rett i trynet med trommer og vokal, og moser igjen litt senere med synther, og et vilt digg og catchy refreng. Det er vanskelig å ikke få LCD Soundsystem-stemning av refrenget, og det på den absolutt, absolutt beste måten. Denne låta fungerer utmerket som energispekket anthem når du rusler til forelesning, ca klokka alt for tidlig, og fungerer omtrent like godt som en trippel espresso for å få kroppen i gang. 

– Emil Fjeldavli 

 

Sara Fjeldvær – «Come Forth»

Trondheimsbaserte Sara Fjeldvær er igjen ute med ny singel, og denne sparker litt hardere enn hennes forrige singel, «Water». Med låten «Come Forth» viser Sara Fjeldvær musikalske muskler og demonstrerer hvor stort spenn hun har på stemmen sin, fra det stillferdige og rolige til det store og mektige. I bandet har hun med seg dyktige medmusikanter fra andre trondheimsband som I LIKE TO SLEEP og The Impossible Green, og dermed ligger alt til rette for at Sara Fjeldværs debutalbum kommer til å smelle skikkelig. 

– Emil Fjeldavli 

 

ARY – «Birthday» 

Ariadne Loinsworth, som går under artistnavnet ARY, hadde en lang pause fra musikken etter at hun slo gjennom i 2016. I fjor var hun derimot tilbake på ballen, og siden den gang har hun kontinuerlig sluppet singel på singel med blant annet «Oh my god», «Moth to a flame» og «Hurt you». Nå er hun igjen ute med en ny herlighet, som de av oss som var heldige nok til å ha sett henne live fikk en smakebit av tilbake i juni under hennes konsert i hjembyen Trondheim på Byscenen. «Birthday» er enda mer elektro-pop og det er nå tydelig at ARY har funnet en sound hun føler seg hjemme i. Det gledes til mer utover året. 

– Tina Løvås 

 

LÉON – «Dancer» 

Svenske Lotta Lindgren, bedre kjent som LÉON, serverer som vanlig 80-talls inspirert pop. Siden 28-åringen ble et Soundcloud-fenomen i 2015 har hun gitt ut to album, hvor Apart som ble gitt ut i fjor ble vurdert som et av de beste pop-slippene det året. «Dancer» er akkurat det vi forventer fra LÉON. Det er fengende, dansbart og kan varme deg opp en kald septembers-kveld. 

– Tina Løvås 

Amber Run – «Sweet Melancholy» 

Låta er en del av den britiske indie-trioens nyslupne EP The Search (Act 1), som de så langt kun har beskrevet som første kapittel i en ny reise for Amber Run. Trioen slo gjennom i 2014 med debut-EPen Pilot, som blant annet inkluderer populære «I Found». «Sweet Melancholy» er akkurat det Amber Run gjør best: soft indie-rock med et mørkt bakteppe som gjør seg best mens man stirrer ut bussvinduet fortapt i egne tanker på vei hjem fra forelesning eller jobb. 

– Tina Løvås 


 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte