Ny musikk på spelelistene! Veke 38

Unge Kilo. Foto:
Unge Kilo. Foto: Henning David Williams

A- og B-lista er oppdatert! Musikkredaksjonen gir deg den feitaste nye musikken. Du bør vere godt i gong med skulearbeidet, og om du vil skru opp medan du leser bør du høyre her. Denne veka får du artistar som Unge Kilo, Hudkreft, Zueva og mange mange fleir! 

Unge Kilo – «Som et lyn (feat. Kars)»

Unge Kilo aka Kilosaurus Flex aka barnebarnet til Biggie OG Bobbysocks er ute med en ny og frisk låt! Unge Kilo er neppe et kjent navn blant folk flest. Til tross for at dette, og at han heller ikke har gitt ut musikk siden 2018 har Kilo fått med seg unge lovende Kars på låta. «Som et lyn» ligger et sted midt mellom tøff og snill. Man får både bars og et fengende refreng, og vokalen er nær og følsom. I produksjonen er det svevende strykere og spretne synther, en grov bass og en breakbeat som gir hele låta god driv. Alt dette til sammen blir en låt man kan kose seg med både på bussen og i klubben! 

– Martin J. S. Blom

 

Zueva – «don’t have a clue»

Etter at russisk-fødte Zueva debuterte med låten “Distant” i 2019 har hun sluppet et knippe singler som viser at Norge er i ferd med å få et nytt stjerneskudd. Hennes forrige singel, «over the edge», var en røff låt med mørke elektroniske elementer, nydelig balansert med hennes såre stemme, som ligger et sted mellom en tidlig Clairo og en nordisk Billie Eilish. "don't have a clue" er en ektefølt og lofi-indie låt med en tekst mange kan kjenne seg igjen i. Det er soveroms-pop på sitt beste - jeg vil legge meg ned på baderomsgulvet, gråte og synge høyt med Zueva når hun beskriver en altoppslukende, ubesvart kjærlighet.

– Hannah Kleiven

 

Hudkreft – «Gud»

Pønkbandet Hudkreft har sluppet skive! Dritfett! Bandet holder liv i den norske pønken som har fått en brå revitalisering de siste åra. «Gud» er åpningslåta på plata Nevemagnet, og den setter virkelig tonen for resten av skiva. Ung aggresjon er sjølve bensinen for låta, og sammen med et dritbra refreng og aggressiv tromming er dette en knallstart på en ellers solid skive. Sjekk ut hva Under Duskens anmelder mener om plata!

– Andreas Jensen

 

Moyka – «Illusion»

Moyka er snart klar med debutalbumet The Revelations of Love. Omtrent to sekunder inn i refrenget på hennes nyeste singel «Illusion» var jeg allerede inne i kalenderen min for å markere datoen det slipper (den 22. oktober). Sangeren fra Hallingdal har laget en perfekt poplåt, som får deg til å danse/grine/glise på en måte som bare virkelig god skandinavisk synthpop kan. 

– Simon Winther

 

Kobe – «Forlist»

Kobe, best kjent som den ene halvdelen av Sushi x Kobe, er ute med sin andre solosingel for året, og om «Kong Dust» var lovende er «Forlist» bekreftelsen på at bergensrapperen har noe virkelig spennende på gang. Denne singelen er litt mer nedtonet og dekonstruert enn det «Kong Dust» var, men minst like klaustrofobisk og imponerende.

– Simon Winther

 

CASISDEAD – «Park Assist (feat. La Roux)»

Den maskerte britiske rapperen CASISDEAD er tilbake med sin første singel siden «Pat Earrings» i 2018, og med seg har han selveste La Roux. «Park Assist» er en dramatisk og cinematisk synthwave-hiphop-drøm. Jeg har aldri sett Blade Runner, men jeg har lyst til å si at låta høres ut som den burde vært i Blade Runner? Musikkvideoen er forresten også kul!

– Simon Winther

Saken fortsetter etter musikkvideoen

Pil & Bue – «True Disaster»

Jo lengre nord, jo bedre fuzz. Det er kanskje ikke en huskeregel fra før, men denne hardrock-duoen fra Hammerfest gjør det klart at det ikke er kødd. De er ute med et splitter nytt album kalt The World is a Rabbit Hole, en fengende skive hvor du finner denne trøkkern av en låt. Dobbel basspedal, fuzz som river i magen og en stemme sterk som dagen er lang. Eller natta, alt ettersom hvor du befinner deg og årstida. En låt som lyrisk handler om å ikke la demonene på innsiden ta overhånd er godt å ha når eksamener lister seg nærmere med hver dag som går, så hør den og plata NÅ.

– Sondre Sørensen Brønstad
 

Blood Command – «The End is Her»

Det bergenske bandet som står bak enormt bra plater som Funeral Beach, Cult Drugs, Ghostclocks og mer har sluppet deres andre singel med det nyeste medlemmet Nikki Brumen på stemmebånd. Denne låta går en annen vei enn den forrige singelen «A Villain`s Monologue», men selv om skrikinga mangler sparker låta like fullt. Ekstremt catchy hooks, frekke basslinjer, tight af trommer og en klokkeklar vokal som støttes opp av magisk koring som seg hør og bør i dette bandet. Digger du fengende pop-punk i gata til nyere Paramore og Marmozets vil du absolutt digge denne låta.

– Sondre Sørensen Brønstad
 

Hey, Wait! – «Start over Again»

Det Oslo-baserte bandet Hey, Wait! lager stemningsfull gitardrevet musikk. Låta «Start over Again» er siste singel før debutalbumet Earth Emotions slippes den 24. september. Dette er en låt som klarer å være både oppløftende og melankolsk på samme tid; det er en sånn type låt som gjør at man får lyst til å sette seg bak rattet og kjøre på en lang roadtrip inn i kveldssola. 

– Aleksandra Simonsen 

 

Hilja – «Take Them Down»

Den oslobaserte visesangeren Hilja Løvvik, som bare går under Hilja, vant Norsk Visesangforums artiststipend i fjor, og når man hører debutalbumet hennes Hvor ble regnet av er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Skiva er vekselvis utrolig intimt, personlig, plutselig utagerende og sint. Låta «Take Them Down» er en sint, fortvilt, groovy R&B-inspirert låt med en langt feitere saksofonsolo enn noen skulle forventa. Bandet er tight, stemmen til Hilja er fylt av intensitet, og når grooven hitter her er det seriøst bare å holde fast i hentesveisen som best du kan. Digger du No. 4, digger du GURLS, unner du deg selv å høre Hvor ble regnet av. Det gjør du forresten uansett.

– Anders Kruse 

 

KingSkurkOne – «Drama»

Skurken er tilbake med ei rykande fersk låt produsert av Pluto med Mogilla aka Morten Gillebo på gitar. På «Drama» skrur King ned tempoet kraftig etter Rap, tags og traplægs, skiva han slapp i mai. Tema er det vanlige, og dop er i sentrum. KingSkurkOne er like hard, men verkar å sjå tilbake på livet med eit kritisk blikk.

– Magnus Vattekar Sandvoll

 

Masåva –  «Feig»

Det har vore stille frå Måsåva sidan debutalbumet med same namn kom i 2018. Endeleg er folk/jazzbandet på veg til å gje ut si andre plate og har dei siste vekene varma opp til platesleppet med fleire singelslepp. Det tredje singelsleppet i rekka er "Feig", og viser ei meir rocka side av Måsåva. "Feig" minnar om ein blanding av Valkyrien Allstars og Morgonrode, samstundes som Måsåva klarar å behalde særpreget dei visste i førsteplata. Dette lovar godt for albumet som kjem 15. oktober!

– Ingrid Nedrebø

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte