Ny musikk på spelelistene! Veke 39

Hobbel. Foto: Audun Selnes
Hobbel. Foto: Audun Selnes

Noreg er endeleg åpent og vi er klare for at UKA pangstartar. Derfor er vi så klart tilbake med ei liste full av dritfet musikk! Kos deg mykje og bråk heftig på Møllenberg med lyden av artistar som Hobbel, Poppy og Cold Mailman.

Hobbel – «Standing»

Bodøbandet Hobbels debutsingel «Standing» er kraftfull, majestetisk og vakker. Sett deg godt til rette i sofaen og la bølgene av silkemyk vokal og intens gitar velte innover deg mens du synker ned i Hobbels svevende og melankolske lydunivers. Låta er spilt inn i Store Studio i Bodø og er mikset av Martin Bowitz (Cold Mailman, The Spectacle), og etter å ha hørt denne låta gleder i hvert fall jeg meg til å høre hva mer vi har i vente fra Hobbel.

– Aleksandra Simonsen 

 

Cold Mailman – «The Chorus»

Cold Mailman er tilbake akkurat i tide til gjenåpningen av Norge, og slipper deres kanskje mest dansbare låt. Fargerike synther, drivende rytmer og leken vokal bare trygler om å bli tatt med ut på dansegulvet, men ikke la den fengende fasaden lure deg - bak den muntre musikken finner du en tekst om usikker kjærlighet, i velkjent Cold Mailman-stil. 

– Aleksandra Simonsen 

 

Baklengs salto – «Peter Pan»

Baklengs salto er ute med låta «Peter Pan», og Oslobandet leverar sterkt på sin andre singel. Kvintetten har allereie spelt saman i fleire år, men ikkje gitt ut musikk før i haust. Baklengs salto har ein sånn type energi som gjer deg lyst til å sjølv starte og spele i band, og «Peter Pan» er ei låt som er umogleg å ikkje ville danse til. Spesielt produksjonen av låta er dritnice, men det må også nemnast at vokalen er stødig og samspelet godt. Sjølv omtalar dei seg som «Gutteband som satser på dansbar musikk, norske tekster og stupebrett». Om siste påstand stemmer, er usikkert, men det blir iallefall spennande å følge Baklengs salto framover.

– Ingrid Nedrebø

 

Silja Sol – «Puls»

I følge artisten sjølv vart denne låta skrive då ho var inne ei vanskeleg tid. Det merkes, og «Puls» er ei ærleg og sår låt som samstundes har mykje håp og framtidstru i seg, innbakt i eit klassisk, men deilig indielydbilete. Denne låta passar like godt inn som bakgrunnsmusikk på vors som på klubben, og passar heilt perfekt å blaste i «disse tider», altså i anledning gjenopning av landet.

– Ingrid Nedrebø

 

Stein Urheim & Jørgen Træen – «Krympende Klode» 

Er instrumental-ambient-singer-songwriter en sjanger? Det er det nå, synes hvertfall jeg. Om du er på utkikk etter found-sound spoken word pluss folkete bluesy gitar pluss fuglekvitter pluss kyr og sauer veit jeg ikke helt hva jeg skal si til deg, men «Krympende Klode» passer ditt ekstremt spesifikke låtsug. Det er som Of Mice And Men i låtformat, bare med mindre uaktsomt drap. Garantert drapsfri låt. Bra låt.

– Anders Kruse

 

Christian Winther – «Moon»

Christian Winther er en musiker som har hatt en hånd i radikalt forskjellige musikalske settinger. Han vant konkurransen JazzIntro i 2014 på Moldejazz med bandet Monkeyplot, han har jobba med støymusikk, alternativ rock, men på solodebuten The Clearing har han strippet ned uttrykket sitt, skrevet nydelige tekster og rekruttert noen fantastiske musikere. «Moon» er ei tilbakelent indiepoplåt, med sakteflytende synther (takket være Anja Lauvdal) og et behagelig klanglandskap.

– Anders Kruse

 

Christine and the queens – «Comme l`oiseau»

the Quueeen tilbake med musikk wihuu - på frigjøringsdagen til og med!!! Den her låta eller coveret av “Freedom” av George Michael, hakke bestemt mæ - begge to gode innslag 10hi på EP-en Joseph.

– Tina Løvås

 

Makthaverskan – «This Time»

«This Time» av det svenske indierock-bandet Makthaverskan befinner seg et sted midt mellom Joy Division og Beach House, med en drivende trommerytme, drømmende synth-teksturer og en god dose gitar dynket i alle gitareffektene på pedalbrettet - i god drømmepop-ånd. I tillegg er den svært fengende. Jeg tror denne låta må ha vært en del av soundtracket til mitt forrige liv, fordi den gir meg en veldig sterk følelse av behagelig nostalgi.

– Aleksandra Simonsen

 

Poppy – «Lessen the Damage»

Poppy er en artist som har vært innom ganske mange ulike sjangere gjennom sin karriere. Denne gangen lager hun poppete punk. «Lessen the Damage» er full av energi og tar deg rett tilbake til 2000-tallet, gullalderen for pop-punk med kvinnelig vokalist - men det må også sies at denne låta klarer å være ganske mye sintere enn den gjennomsnittlige Paramore-låta. Digg! 

– Aleksandra Simonsen

 

Sufjan Stevens & Angelo de Augustine – «Back to Oz»

Sufjan Stevens hviler aldri. På sin femte(!) utgivelse på tre år, A Beginner's Mind, går han tilbake til et lydbilde som mange fans har savnet. Dette albumet er den perfekte blandingen av Carrie & Lowell, The Ascension og Illinois, og «Back to Oz» er kanskje hans mest fengende låt siden «Chicago». Det er kanskje også hans eneste låt der vi får en gitarsolo som ikke gjør vondt å høre på (jeg liker de vonde gitarsoloene bare så det er sagt, men frivillig smerte er ikke for alle). Kan vi please få mer el-gitar i miksen?

– Aleksandra Simonsen


 

Radio Revolt Direkte

Direkte

Radio Revolt Direkte